Titlurile zilei

„Satana” de la Ciurea: o femeie și un bărbat au fost ținuți sclavi, pe domeniul „boierului”! Bătuți și ținuți sub lacăt, răzbunați de „cagulații” de la Poliție!

Publicat: 05 dec. 2019

Un individ a scăpat deocamdată de gratii, după ce a fost săltat de oamenii legii. Ieșeanul de 54 de ani este acuzat de supunere la muncă forțată sau obligatorie, lipsirea de libertate în mod ilegal și lovire. Victimele erau persoane fără adăpost, cărora le fuseseră luate cărțile de identitate.

Un caz nemaiîntâlnit a ajuns în atenția magistraților ieșeni! Un individ este acuzat că ar fi practicat sclavagismul modern la o fermă din județ!

„Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, au efectuat o percheziție domiciliară, în comuna Ciurea, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de supunere la muncă forțată sau obligatorie, lipsire de libertate în mod ilegal și lovirea sau alte violențe. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, în anii 2015 și 2017, în timp ce s-ar fi aflat la ferma sa, din comuna Ciurea, un bărbat de 53 ani ar fi supus la muncă, prin constrângere fizică și morală, un bărbat și o femeie, iar prin amenințări și acte de violență i-ar fi obligat să rămână la ferma sa pentru a munci împotriva voinței lor”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Totuși, individul suspectat că ar fi agresat doi „angajați” a fost trimis acasă de judecători. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au respins propunerea de arestare preventivă formulată de procurori pe numele lui Dan Ciobotariu.

„Instanța îi aplică inculpatului Ciobotariu Dan măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile”, au menționat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Asmuțea câinii asupra lor!

Anchetatorii au menționat că Dan Ciobotariu (de 54 de ani) ar fi sechestrat un bărbat și o femeie, iar pe primul l-ar fi lovit. După producerea incidentului, autoritățile au fost sesizate printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Astfel, individul care locuiește în comuna Ciurea a fost încătușat și dus în fața instanței de judecată. Numai că magistrații ieșeni au considerat că, în acest caz, nu se impune arestarea preventivă a suspectului, ci doar arestul la domiciliu.

„S-a dispus punerea în mișcare a urmăririi penale față de inculpat pentru comiterea infracțiunilor de supunere la muncă forțată sau obligatorie, lipsirea de libertate în mod ilegal și lovire sau alte violențe. Inculpatul are în localitatea Dumbrava, din comuna Ciurea, o fermă destinată creșterii de ovine și bovine, el ocupându-se și cu vinderea produselor lactate rezultate. Pentru a desfășura activitățile necesare la fermă (păscutul vacilor, al oilor, mulsul acestora, curățenie etc.), inculpatul racola persoane fără adăpost sau provenind din zone rurale, cărora le lua cărțile de identitate, după care le forța să presteze diverse activități la fermă”, a declarat ieri Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Potrivit acesteia, individul își lovea „angajații” cu pumnii și picioarele, asmuțea câinii asupra lor, îi amenința sau îi închidea în barăci pe timp de noapte, pentru a nu putea fugi.

„S-a stabilit, de asemenea, că asupra acestor persoane erau exercitate acte de violență fizică și morală. Pe data de 3 decembrie 2019, la locuința inculpatului a fost efectuată o percheziție domiciliară, iar inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore. Procurorii au formulat o propunere de arestare preventivă”, a adăugat Monica Palaghia.

Potrivit anchetatorilor, la audieri, individul nu a recunoscut comiterea faptelor.loading...

Adauga un comentariu