Local

Scandal imens, într-un bloc din Iași! Vecina, obligată să îi plătească daune morale unui bărbat! Totul a izbucnit de la plângerile făcute la Poliție!

Publicat: 07 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scandal imens într-un bloc din Iași Vecina obligată să îi plătească daune morale unui bărbat Totul a izbucnit de la plângerile făcute la Poliție
O femeie din Iași a fost obligată să îi plătească daune morale unui vecin, după mai multe plângeri făcute la Poliție pe numele lui

O femeie exasperată de un vecin a tot făcut plângeri la Poliție. La un moment dat, vecinul a apelat și el la instanță, susținând că femeia îl hărțuiește. Judecătorii ieșeni au admis cererea formulată de Mihăiță Daniel Florea și au obligat-o pe vecina sa, Ruxanda Grecu, să îi plătească daune morale în valoare de 500 de lei

Un scandal imens a izbucnit într-un bloc din județul Iași! Vecina a fost obligată să îi plătească daune morale unui bărbat! Întreg show-ul a izbucnit de la mai multe plângeri făcute la Poliție!
Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani au admis în parte cererea făcută de către Mihăiță Daniel Florea.

„Instanța admite în parte acțiunea formulată de reclamantul Mihăiță Daniel Florea în contradictoriu cu pârâta Ruxanda Grecu. Obligă pârâta să îi plătească reclamantului suma de 500 de lei, cu titlu de daune morale”, au menționat judecătorii.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Vecina Ruxanda Grecu, dată în judecată de Mihăiță Daniel Florea

Procesul intentat de Mihăiță Daniel Florea vecinei sale, Ruxanda Grecu, a început pe 22 septembrie 2019. Prin cererea înregistrată pe rolul instanței, reclamantul a solicitat ca femeia să fie obligată la plata sumei de 5.000 de lei, reprezentând daune morale.

„Sunt vecin cu pârâta de aproximativ 7 ani, eu locuind la etajul 2, iar pârâta – la etajul 1 al aceluiași bloc. Vecinei mele îi face plăcere să depună plângeri la Poliție pentru diferite motive puerile. Fapt pentru care, suntem chemați atât eu, cât și membrii familiei mele la Poliție”, a precizat bărbatul în instanță.

La rândul ei, vecina a depus o întâmpinare la dosar, solicitând respingerea cererii.

„Sunt vecină cu reclamantul, acesta locuind la etajul imediat următor, deasupra apartamentului meu. Reclamantul folosește spațiul său de locuit în mod necorespunzător, cauzându-mi permanent neplăceri, ca urmare a infiltrațiilor de apă provocate prin utilizarea necorespunzătoare și cu rea-credință, vădit în scopul producerii de neplăceri mie, proferează la adresa mea și a familiei mele cuvinte și expresii necorespunzătoare, aruncă cu obiecte în geamurile mele, pe rufele mele puse la uscat, dă drumul la apă în așa fel încât sunt provocate infiltrații în plafon, deteriorând grav plafonul și pereții apartamentului meu”, a subliniat, în fața judecătorilor, Ruxanda Grecu.

Acuzații și de-o parte, și de cealaltă, între vecini

Ruxanda Grecu a mai susținut că vecinul ei, Mihăiță Daniel Florea, ar fi turnat apă printr-o conductă de trecere dezafectată, fapt care a atras pătrunderea apei în apartamentul ei, deteriorarea pereților și a bunurilor.

„Este adevărat că am formulat plângeri la Poliție, dar acestea au fost justificate. Am primit de la Poliție înștiințări din care rezultă că a fost prelucrat inițial în legătură cu prevederile Legii nr. 61/1991, în vederea respectării ordinii și liniștii publice, a normelor de conviețuire socială, după care a fost avertizat de aceleași organe de Poliție, care mi-au recomandat, pentru a stopa conduita reclamantului, să apelez la Justiție. Voi deschide o acțiune în Justiție pentru evaluarea deteriorărilor aduse apartamentului meu ca urmare a infiltrării apei din vina reclamantului”, a mai spus femeia în instanță.

Magistrații au constatat că aceasta a depus 3 plângeri la Poliție împotriva lui Mihăiță Daniel Florea. Femeia li s-a plâns oamenilor legii că vecinul ei i-ar face viața un infern.

„Se ceartă, se bat, aleargă copiii, dau cu aspiratorul, mută mobila, obiecte din apartament, aruncă obiecte pe jos, fac zgomot mare, iar eu nu mă pot odihni. Scutură la geam, la camera în care dorm eu, după ora 00:00. Nu există ore de liniște nici în timpul zilei, este aceeași atmosferă”, s-a plâns Ruxanda Grecu.

Ce a spus ieșeanul care și-a dat în judecată vecina

La rândul său, Mihăiță Daniel Florea a declarat la audieri că, la un moment dat, a avut invitați niște prieteni, cu copiii lor, iar aceștia probabil că au deranjat-o pe vecina lui. Chiar dacă femeia s-a mai plâns că vecinul ei ar fi jignit-o în cadrul unei convorbiri telefonice, bărbatul a negat acest lucru. Mai mult, ieșeanul a susținut că femeia a făcut scandal la ușa lui, după ce a avut loc o avarie a unei țevi.

„Nu este adevărat faptul că aș turna apă intenționat pentru a o inunda pe vecina mea, nu este nimic adevărat din cele sesizate. Pârâta formulează diverse plângeri, pentru a mă șicana”, a mai spus bărbatul.

Totodată, judecătorii au constatat că unele plângeri făcute de femeie nu au fost probate sau nu se confirmă, conform declarațiilor făcute de unii martori.

„Constată instanța că, prin formularea repetată de acuzații de adresa reclamantului privind faptul că acesta și ceilalți membri ai familiei țipă, urlă, se bat, se ceartă, aruncă obiecte prin casă, mută mobilă, dau cu aspiratorul, pârâta a săvârșit fapte ilicite prin care a adus atingere drepturilor reclamantului. Este de lesne de înțeles că prin faptul că au fost formulate repetate sesizări împotriva sa pentru aceleași fapte, fapte care nu au fost dovedite în niciun fel de către pârâtă, dar în urma cărora reclamantul a fost nevoit să se prezinte la Poliție pentru a da declarații, sunt de natură să creeze reclamantului o puternică stare de disconfort psihic.

Din ansamblul probator administrat rezultă că pârâta a formulat sesizări repetate împotriva reclamantului, fără a dovedi cele reclamate, dar și faptul că aceasta a mai formulat sesizări și împotriva altor persoane, plângându-se că este deranjată de zgomote”, au concluzionat judecătorii.

Adauga un comentariu