Actualitate

Scandal imens la un spital privat din Iasi. Cazul ar putea ajunge pe masa procurorilor

Publicat: 25 aug. 2014

@ Situatia persista din 2012, la scurt timp dupa ce unitatea medicala privata a fost inaugurata @ Cei implicati si-au pus mainile in cap cand au vazut ce se afla in documentele medicale

Mai multe persoane din judetul Iasi au aflat ca figureaza cu internare la sectia de recuperare, medicina fizica si balneologie din cadrul Spitalului Recumedis, desi nu au auzit in viata lor de acest spital. Recumedis este o unitate medicala privata care face parte din grupul de firme ale deputatului iesean Viorel Blajut. Persoanele in cauza sunt trecute in documentele spitalului cu internare de zi la sectia de recuperare, medicina fizica si balneologie in 2012 si 2013.

Iesenii aflati in aceasta situatie spun ca nu au calcat niciodata in acest spital privat, iar unii dintre ei, fiind persoane cu o varsta inaintata, peste 90 de ani, nu au mai avut vreo internare de cel putin zece ani. Elena Patlagica, nascuta in anul 1977, care locuieste in comuna ieseana Rediu, este o persoana care sufera de o boala psihica si mama ei sustine ca a fost internata doar la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iasi. Mai mult, mama spune ca fiica nu are nicio suferinta pe langa boala psihica. In anul 2012, Elena Patlagica figureaza cu internare de zi la sectia de recuperare, medicina fizica si balneologie de la Spitalul Recumedis.

Asta toamna a fost la spital. Fata mea e handicapata cu capul. Ea a stat internata la Socola, oleaca asa, o zi, doua. Nu o durea nica, da’ s-a dus asa. Fratele ei o dus-o, dar el sta la oras. Nu am niciun act al ei. S-o paraduit tate. Primeste pensie ca este handicapata cu capul. De copil e bolnava. Asa s-a trezit. Nu tine minte, nu stie sa umble prin oras. Ea sta cu mine si munceste la camp. Eu nu ma bag in treburile ei ca tipa, e nervoasa. Nu a fost ea la spital particular„, a declarat mama Elenei Patlagica.

Batranul de 93 ani nu a fost la spitalul privat

Un alt iesean care figureaza cu internare la aceeasi sectie din spitalul privat mentionat are varsta de 93 de ani. Sotia acestuia spune ca batranul a fost internat la spital pentru ca a avut pneumonie. Costachi Ursu, din comuna Rediu, este trecut cu internare de zi la Spitalul Recumedis. „El a fost la internat la Pascanu (sectia Spitalului de pneumoftiziologie – n.r.). La spital de boli de plaman, la dr. Arama (dr. Amuliu Arama, de la Spitalul de pneumoftiziologie – n.r.). A avut pneumonie. Are un an de cand a fost acolo. Are si diabet, dar el ii ager, face treaba, sapa, merge singur in oras. Nu stiu de spital privat. Nu va pot lamuri„, a declarat sotia lui Costachi Ursu. Din informatiile detinute, acestea nu sunt singurele persoane din comuna Rediu care figureaza cu internare la unitatea medicala privata, dar nu au fost niciodata in spitalul respectiv.

Un alt batran care de 10 ani nu a mai calcat prin spitale

La varsta de 82 ani, Stefan Amartinesei abia reuseste sa iasa din casa. Batranul din comuna ieseana Oteleni este mentionat cu internare de zi la sectia de recuperare, medicina fizica si balneologie, in anul 2012, la Spitalul Recumedis. Sotia acestuia a precizat ca batranul a fost in spital acum 10 ani, cand a fost lovit de calul din gospodarie. „Sotul meu s-a internat cand l-o trantit calul, acu vreo 10 ani. Nu o fost el niciodata la spital privat. La sfarsitul lui martie cand o fost bolnav, o venit acasa doamna doctor Alupoaie (medic de familie din Oteleni – n.r.) si i-o facut 10 injectii si patru perfuzii. Nu i-o facut nimeni analize. Eu m-am dus la Roman cand am avut nevoie pentru ca am o fata acolo. Sotul meu nu a facut niciodata tratament la spital decat atunci cu calul. Are 82 de ani, e batran„, a declarat sotia lui Stefan Amartinesei.

Ultima spitalizare a avut-o acum 6 ani

Aglaia Manghiuc, din comuna Oteleni, figureaza cu internare de zi la sectia de recuperare, medicina fizica si balneologie din spitalul Recumedis si in anul 2012, si in 2013. Femeia, in varsta de 56 ani, se jura ca nu a calcat niciodata in spitalul privat. „N-am fost niciodata la un spital privat. Acum vreo sase ani am fost internata la cardiologie la Spitalul Sf. Spiridon, cand mi-a schimbat tratamentul. Analizele medicale le-am facut aici la dispensar, la doamna dr. Carmen Alupoaie, cand au venit de la un laborator din Iasi. Am vazut ca scrie pe bilet Red Clinic (laborator de analize medicale care face parte din centrul medical detinut de deputatul Viorel Blajut – n.r.), dar nu stiu cine este laboratorul asta. Nu m-am dus niciodata acolo si nu stiu cine este spitalul Recumedis„, a spus Aglaia Manghiuc. Din informatiile detinute, acestea sunt doar cateva dintre persoanele care figureaza cu servicii medicale efectuate la unitatile medicale detinute de deputatul Viorel Blajut, dar care nu au fost niciodata la unitatea medicala privata.

Medicul de familie colaboreaza cu laboratorul privat

Medicul de familie din comuna Oteleni a precizat ca pacientii aleg singuri la care laborator sa-si faca analizele medicale. „Nu toti pacientii mei isi fac analizele medicale la Red Clinic. Numai cei nedeplasabili, pentru ca se deplaseaza cineva de la laborator si le recolteaza probele aici. Ceilalti pacienti primesc biletul si se duc unde doresc. Unii la Roman, altii la Iasi. Eu nu oblig pe nimeni. Ei merg peste tot. Unii dintre pacienti sunt batrani si mai uita ca si-au facut analizele sau ca au fost internati„, a declarat Carmen Alupoaie, medic de familie in comuna Oteleni.

Politia ar trebui sa inceapa cercetarile

Pe de alta parte, administratorul laboratorului Red Clinic sustine ca nu are nicio legatura cu medicii de familie pentru efectuarea analizelor medicale. „Noi mergem in judet sa recoltam probe, dar discutam cu primarul sau cu secretarul primariei. Nu avem treaba cu medicii de familie. Nici nu stiu cine este medic de familie la Oteleni. Oriunde in judet suntem chemati ne deplasam sa recoltam probe pentru analize. O sa facem niste verificari„, a declarat Constanta Barjoveanu, administrator al laboratorului Red Clinic.

Atat politia, cat si parchetul ar trebui sa se autosesizeze pentru a face verificari la unitatea medicala Recumedis. Folosirea datelor personale ale unor bolnavi in scopul de a obtine niste bani reprezinta o infractiune grava.loading...

Comentarii
 • Bv astea da realizari,asa face profit un deputat,trage tare ca nu se stie dupa 4ani, tre3aeasca ministeru finanturiilor!!!!! Bn ar fi un audit ca aflam mai multe,traeasca deputatul ales de popor, uite asa ne trebuie daca neam uitat la galeti,ceasuri,excursi asta meritam

 • Dr.Alupoaiei Carmen,este o persoana onesta,responsabila,incapabila de asemenea fapte.Probabil ca,o veche „amica”care vorbeste mult si fara sens si-a reamintit de dr.Alupoaiei.

  • Pacat ca vor sa distruga asa un spital!!!OR’ FI SI ACOLO ”AFACERI” si afaceri ca peste tot de altfel,dar NU UITA-TI CA TOTUSI OFERA CONDITII SI SERVICII DE calitate ,ceea CE LA STAT LASA DE DORIT…SPAGI SPAGI SI SPAGI!PACAT!TOTUL E POLITIC..POLITICUL SA TRAIASCA IN ORASUL ASTA DE RAHAT!

   • Draga domnule”alt pacient”,nu ai citit ca se primesc bani de la Casa de asigurari de sanatate pentru pacienti care habar n-au.Si inca nu se stie tot.Nu vezi ce se intimpla,nu poti deveni bogat sau ultrabogat,daca nu esti intr-un sistem mafiont.S-au adunat baietii „buni”,nu lipsesc de fel functionarii statului si au pus de niste „mici”afaceri.Rezultatul;’ulimea la cozi la moaste,iar”conducatorii”in vacante exotice si mari mosieri.Daca nu se scurgeau banii de la Casa de asigurari de sanatate la indivizii cu spitale si policlinici private,ar fi existat spitale de stat ultramoderne.Atentie,sunt bani f.multi,de ordinul milioanelor de euro.

 • Mai Blajut,
  Du-te si da-i lui A.simi,onesei ( tiganului ***** ca si tine) cateva sacose cu bani si te va lasa-n pace!
  Stie toata lumea ca bzi din asta traieste ( din santaj)

Adauga un comentariu