Local

Scandal izbucnit în miez de noapte, pe o stradă din Iași! Totul a pornit de la un câine și o coajă de banană! S-a ajuns la pumni! (Exclusiv)

Publicat: 23 iun. 2021
Un câine comunitar și un bărbat cu pumnul ridicat în aer
Judecătorii l-au condamnat pe un ieșean, în urma unui scandal izbucnit de la un câine

Un ieșean a fost pedepsit de judecători, după un scandal izbucnit în miez de noapte în centrul orașului. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Ionuț Codrin Misăilă la un an de închisoare, cu suspendare, pentru lovire sau alte violențe. Ieșeanul este acuzat de anchetatori că a sărit la bătaie după ce i s-a atras atenția să nu lovească un câine comunitar

Un întreg scandal a izbucnit în miez de noapte, pe o stradă din Iași! Conflictul a pornit de la un câine și de la o coajă de banană! Într-un final, s-au împărțit pumni! Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Ionuț Codrin Misăilă la un an de închisoare, cu suspendare, pentru lovire sau alte violențe.

„Inculpatul Ionuț Codrin Misăilă va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Direcției de Exploatare Patrimoniu Iași sau în cadrul Direcției de Asistență Socială Iași, pe o perioadă de 70 de zile. Constată că persoana vătămată M.C. nu s-a constituit parte civilă în cauză”, au precizat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta fiind deja contestată de către ieșean.

Ieșeanul Ionuț Codrin Misăilă, acuzat că a sărit la bătaie

Procesul ieșeanului Ionuț Codrin Misăilă (35 de ani) a început pe 30 iunie 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată sub acuzația de lovire sau alte violențe.

„Pe data de 13 iunie 2018, în jurul orei 00:20, în timp ce se afla în municipul Iași, pe digul râului Bahlui, situat în apropierea străzii Strămoșilor, pe fondul unei discuții contradictorii, inculpatul a lovit-o pe persoana vătămată cu pumnul în zona feței, cauzându-i leziuni ce au necesitat 7-9 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, au menționat anchetatorii ieșeni.

Aceștia au subliniat că, în noaptea respectivă, Ionuț Codrin Misăilă a plecat de acasă pentru a face cumpărături.

„După ce a ieșit din scara blocului, inculpatul a observat un câine comunitar, ce venea către acesta din urmă și părea violent, motiv pentru care el a aruncat înspre patruped cu o coajă de banană. Incidentul a fost observat de persoana vătămată M.C., care își plimba câinele pe digul râului Bahlui și care a strigat către inculpat, întrebându-l de ce a lovit câinele comunitar”, au adăugat oamenii legii.

Scandal izbucnit de la un câine comunitar: și bătut, și amendat!

Procurorii au mai afirmat că, în acea clipă, aflându-se la distanță, ieșeanul Ionuț Codrin Misăilă a avut o discuție în contradictoriu cu persoana vătămată M.C., aceștia adresându-și reciproc reproșuri, aspect ce i-a atras atenția unui martor.

„Inculpatul a urcat pe digul râului Bahlui și a lovit-o pe persoana vătămată M.C. cu pumnul în zona feței, persoana vătămată apărându-se cu lesa pe care o avea în mână. Între aceștia a intervenit martorul, care l-a tras pe inculpat de pe dig și a încercat să îl calmeze, persoana vătămată apelând după incident numărul de urgență 112 și fiind transportată de un echipaj SMURD la Spitalul Clinic de Urgență «Prof. dr. Nicolae Oblu», din Iași, pentru acordarea de îngrijiri medicale”, au mai spus anchetatorii ieșeni.

Potrivit acestora, între timp, la fața locului a ajuns și un echipaj de Poliție, care i-a amendat atât pe Ionuț Codrin Misăilă, cât și pe victimă, cu câte 200 de lei, pentru provocarea scandalului într-un loc public. Pe de altă parte, în urma incidentului, medicii ieșeni au constatat că victima a suferit o plagă și o tumefacție, leziuni care au putut fi produse prin lovire cu mijloace contondente, care puteau data din 13 iunie 2018 și care au necesitat 7-9 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. La audieri, victima și martorul au declarat că ieșeanul de 35 de ani a lovit o singură dată cu pumnul în zona feței. De cealaltă parte, Ionuț Codrin Misăilă a susținut că ar fi acționat în legitimă apărare, deoarece victima l-ar fi lovit anterior cu piciorul. Totuși, magistrații au constatat că această afirmație nu este confirmată.

Comentarii
Adauga un comentariu