Actualitate

Scandal la alegerile pentru Sectorul 1: Cine va fi noul primar

Publicat: 29 sept. 2020
Dan Tudorache și Clotilde Armand
Dan Tudorache consideră că nu a pierdut alegerile locale, ci că „a fost furat”

Scandalul continuă la alegerile pentru Sectorul 1, unde nu s-a decis încă cin este noul primar. Diferenţa dintre candidatul USR PLUS la Sectorul 1, Clotilde Armand şi actualul primar, Dan Tudorache (PSD), s-a mai redus, dar este în această dimineață în jurul a 1.000 de voturi în favoarea celei dintâi.

Rezultatele parţiale ale primilor doi candidaţi la primăria sectorului 1 sunt următoarele, marţi dimineaţă:

41.06% Clotilde Armand (35.506 voturi)

39,72% Dan Tudorache (34.349 voturi)

Scandal la alegerile pentru Sectorul 1: Acuzații de fraudă!

Clotilde Armand a declarat că a descoperit fraude în procesul de raportare a rezultatelor votului către BEC. Aceasta spune că voturile lor din procesele-verbale de la secțiile de votare au fost trecute în dreptul altor partide.

Actualul edil, social-democratul Dan Tudorache, a scris, la rândul său, pe Facebook, că numărătoarea paralelă făcută de PSD arată că el ar conduce la alegerile locale pentru primarul sectorului 1, având în jur de 200 de voturi peste Clotilde Armand.

„Pun presiune, stau de mai bine de 12 ore pe capul celor din Biroul Electoral de Sector, să numere încontinuu. O parte din personalul auxiliar sunt plecați acasă, îi forțează să îi aducă înapoi. Adică el face legea, Dan Barna…”, spune Dan Tudorache.

Dan Tudorache: „Eu zic că suntem la egalitate amândoi“

Dan Tudorache susține că, în acest moment, este egalitate de voturi.

”Mai sunt de numărat 17 procese verbale, și așteptăm să le numere în ordine, în liniște. Nu vrem să punem presiune pe ei. Sunt procese verbale cu probleme și așteaptă să vină președinții și să le ia la numărat.

Eu zic că suntem la egalitate amândoi, e vorba de câteva voturi! Poate să căștige unul sau celălalt”, a adăugat Dan Tudorache.

Se mai pot face contestații?

Avocatul primarului Dan Tudorache, Mihai Drăgan, a precizat că primarul Dan Tudorache nu mai poate face, în principiu, nicio contestație, dat fiind faptul că procesele verbale au fost reținute, iar procuroarea refuză restituirea lor.

Totuși, în ultimele minute, s-a dat dispoziția de copiere a 473 de procese. Chiar și așa, Tudorache n-ar ști ce să contesteze cu exactitate până la 00:00, pentru că nu le-a citit.

Termenul limită era ora 00:00. Totuși, Mihai Drăgan a spus că se va cere BEC o posibilitate de prelungire, dată fiind situația.

„Doamna Clotilde Armand se victimizează peste tot că a interceptat dumneai niște procese verbale. În fapt, acel domn cu procesele verbale era curierul care ducea procesele la sediu pentru formularea unei contestații, la ora 15. Contestație pe care înțelegeam s-o facem împotriva rezultatului alegerilor și modului în care au fost efectuate și numărate”, a declarat Mihai Drăgan.

„În urma acelui scandal și a chemării poliției, procesele verbale au fost ridicate. Termenul limită pentru contestație este 23:59, în seara aceasta. Doamna procuror de la Sectorul 1 refuză să ne restituie procesele verbale. Acum trei minute a dat dispoziție să se copieze 473 de procese verbale și să ni se dea aceste copii. Uitându-mă la ceas, îmi dau seama că mai sunt 20 de minute. Nu știm ce contestăm… Vom face o cerere la BEC ca să prelungească acest termen, având în vedere situația”, a mai menționat avocatul lui Dan Tudorache.

„Sunt la poliție, abia a venit ordonanța care să-mi permită să iau acele copii. Primarul Tudorache în principiu nu mai poate face niciun demers împotriva modului în care s-au desfășurat alegerile”, a mai spus avocatul.

Comentarii
  • Mai cetateni ai cetatii lui buCUR, sa aveti parte de retardatul de partzishor prostan si nevropata de clocotilda pentru ca ii meritati pe deplin! O sa ajungeti pe cele mai inalte culmi de progres si civilizatie cu ei! Si cu retardatul din coceni si guvernul lui, primarii lui, parlamentul lui, muia lui, toate ale lui, HEIL!

  • Bai avorton troglodit, tu nu ai vazut niciodata pzd ca nu aveai creier cand ai iesit prin ea, asa ca nu mai vorbi de lucruri necunoscute! Mai trage vreo 1335531 limbi in kur lui bovanis, ghiorban, cacatzu, clocotilde, pulishor prostan s.a , ia-ti pastilele si marsh la in cusca!

Adauga un comentariu