Titlurile zilei

Scandal la un magazin Profi din Iași! Zeci de persoane au fost înșelate, iar când au cerut explicații, conducerea a chemat paza: „A apăsat butonul de panică din interiorul magazinului” – FOTO/VIDEO

Publicat: 28 sept. 2023
_____ Vizualizări 19 Comentarii
Scandal la un magazin Profi din Iași Zeci de persoane au fost înșelate iar când au cerut explicații conducerea a chemat paza A apăsat butonul de panică din interiorul magazinului - FOTOVIDEO
Zeci de persoane care și-au făcut cumpărăturile la un magazin Profi, situat pe Bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 22, în data de 21 septembrie 2023, au fost înșelate

Zeci de persoane care și-au făcut cumpărăturile la un magazin Profi, situat pe Bulevardul Tudor Vladimirescu, nr. 22, în data de 21 septembrie 2023, au fost înșelate. Totul s-a întâmplat din cauza unei probleme generale cu o transmisie de prețuri

Astfel, deși, la raft, la peste 200 de produse erau afișate prețuri mai mici, când au ajuns la casa de marcat, clienții au avut parte de o surpriză, sumele plătite pentru produsele dorite fiind ceva mai mari. Dacă unii nici nu au observat diferența, Alexandru Mihalache a sesizat problema conducerii magazinului și a făcut o plângere la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Zeci de persoane au fost înșelate într-un magazin Profi din Iași

Bărbatul a achiziționat, în data de 21 septembrie 2023, 1,092 kilograme de mere golden pentru care era afișat prețul de 2,99 lei, dar și 0,496 kilograme de pere care erau la 6,99 lei. După ce a achitat fructele, Alexandru Mihalache a constatat că a plătit 4,99 lei pentru kilogramul de mere și 8,99 pentru cel de pere.

„În seara zilei de 21.09.2023, am făcut o sesiune de cumpărături la acest magazin de pe Bulevardul Tudor Vladimirescu, nr. 22, și am cumpărat două produse de la categoria fructe. La raft era afișat un preț, iar pe bonul fiscal alt preț. Am sesizat problema la președintele ANPC București, cu direcționare la Iași, ulterior urmând ca eu și șeful de magazin să găsim o cale amiabilă, pentru a se închide sesizarea. Acum (n.r. – 27.09.2023) am terminat de discutat cu șeful de magazin, Bogdan Onu, dar nu s-a ajuns la nicio concluzie.

Prin urmare, doresc să aduc la cunoștință publicului din județul Iași că la acest magazin au loc foarte multe nereguli. Dacă intrați acum în magazin, găsiți prețuri diferite la raf față de casa de marcat, au fructe aproape expirate, deplorabile, uzate, lichidele la fel. Au trimis cei de la ANPC, zilele trecute, un corp de control. Vă asigur că șeful de magazin este un om cu care nu se poate discuta, e pe repede înainte. «Ce vrei, ce…!?».

Tot în acea seară, șefa de tură a anunțat securitatea, a apăsat butonul de panică din interiorul magazinului. Știu că securitatea se cheamă atunci când viața îți este pusă în pericol, s-a spart geamul magazinului sau s-a furat din magazin sau s-a agresat personalul, dar nu pentru ce i-am adus la cunoștință șefei de tură. Mai mult decât atât, nu au înăuntru un registru de reclamații, sugestii și așa mai departe, așa cum au alte magazine Profi”, a declarat Alexandru Mihalache.

Cristi Rusu: „Am avut două sute și ceva de prețuri greșite”

Cristi Rusu, șeful de tură din data de 27 septembrie 2023, a declarat că, într-adevăr, pe 21 septembrie 2023, în cadrul tuturor magazinelor Profi a existat o problemă de transmisie de prețuri, dar clienții au primit diferența de preț, Alexandru Mihalache fiind singurul client nemulțumit, deși acestuia i-au fost returnați 4,3 lei.

„Am avut noi o problemă cu o transmisie de prețuri, nu s-au transmis prețurile dimineață, ci le-am primit după-amiază. A fost o problemă generală la toate magazinele Profi. Prețul afișat la raft era de 2,99 lei, iar la casă prețul era de 4,99 lei. Și la pere a fost aceeași situație, au mai fost și la strugurii roz, la banane. Perele aveau la raft prețul de 6,99 lei, iar pe bon 8,99 lei.

I-am dat diferența de bănuți, 4 lei și un pic. Am avut un control în urma reclamației făcute de dumnealui și am primit amendă, deoarece aveam niște gheață acumulată în frigiderul cu înghețată. Legat de prețuri nu am fost amendați, prețurile sunt ok acum, le-am schimbat pe toate. El a fost singurul client care a făcut sesizare, cu restul clienților care au cumpărat produse în ziua în care a fost această problemă cu prețurile am reușit să ne înțelegem, le-am explicat situația, le-am dat diferența de bănuți. Am avut două sute și ceva de prețuri greșite, cam atât primim pe zi, 200-300 de prețuri noi”, a declarat Cristi Rusu.

Alexandru Mihalache consideră că nu este normal ca zeci de persoane să fie înșelate, iar prețurile afișate la raft să difere de cele plătite de client.

Comentarii
  • n-am mai intrat in Profi de ani de zile. acolo marfa nu sta pe raft mult si bine. la fel si La 2 Pasi, Mega Image. doar la Kaufland si Lidl, atat. sunt hypermarketuri unde e volum mare de clienti ce intra/ies si marfa nu apuca sa stea prea mult pe raft sau in frigidere/congelatoare. plus ca au si cititoare de preturi in magazin si poti mereu sa afli cat costa cu adevarat acel produs pe care vrei sa-l achizitonezi

  • Ati dat banii inapoi doar clientilor care au sesizat problema! Celor care nu au observat nu le-ati returnat banii. Daca era intr-adevar doar o problema de sistem, ati fi pus afis sa instiintati lumea si ati fi fost ok! Oricum, nu sunteti deloc organizati nici in magazine, eu nu intru in Profi deloc.

  • Eu am cumpărat de la o femeie din piața de legume( vindea direct din mașină), un caș de vacă ( in ziua de azi, toate brânzeturile sunt facute cu lapte de vacă , nimeni nu mai foloseste lapte de oaie) care avea viermi, mii de viermi vii ! Nu e glumă! M-am dus înapoi să-mi returneze banii dar vânzătoare mi-a zis că e „brânză de fiță”, că asa mânâncă italienii din High Class…și să zic ” mersi ” că nu-mi cere 100 lei /100 gr.
    Am mâncat așa cu viermi, doar nu era să o arunc la tomberon, 2 luni m-a durut burta …simțeam cum se miscă ceva in stomach! Erau doar viermi inelați…🦠

  • Nu e nici o ”greseala de transmisie ” !, este doar una din vechile tactici de a fura clientii !, si celelalte mari lanturi de magazine o practica de ani de zile si in alte tari bananiere se practica ! si furatul la cintar la fel !

  • Șefule de magazin, ONU BOGDAN, cu Alex ai pus-o, îl cunosc foarte bine. Este o persoană foarte luptătoare și cel mai probabil te va da în judecată.
    Și, schimbul 2 ce face cu pierderile, le consemnează undeva: NU, clar angajații magazinului își împart între dânșii volumul mare de produse și luându-le cu sacoșele, fiecare spre casele lor.
    Alex, dacă vezi acest comentariu, te susțin și eu în celelalte demersuri, că minunatul șef de magazin, ONU BOGDAN știe și cunoaște absolut tot ce fac proprii angajați, mai are sub gestiunea sa alte două magazine Profi, deci asta spune multe.
    PROFI: ZILNIC, PREȚURI FOARTE MARI.

  • Are dreptate Ciurea,asa este eu m-am lovit de zeci de ori de problema asta in toate magazinele,daca le spui zic ca au uitat sa schimbe pretul la raft deci ramane tot pretul cel mai mare.Sau daca faci scandal,te trimit la informatii si-ti da diferenta,asta daca observi daca nu,norocul lor.

  • De ce acest copil, ONU asta, mai este in functie? De ce in astfel de cazuri, Guvernul nu propune inchiderea magazinului,cu control de la ANAF si suspendarea activitatii pe cel putin 6 luni?

  • Sa avem pardon, unde mai gasesti la magazin in Romania sau in piata mere bune cu 3 lei kg ?! Desi atat ar trebui sa coste, ca in orice cea mai scumpa tara din lume (franta, anglia..) !!! , la noi e 6-10 lei kilu’

  • Si eu am patit cu laptele zuzu 1.5 grasime! Tot la profi in Dacia! 5.99 raft…..7.99 la casa ! Cand i am intrebat au zis ca; ăăă, promotia a fost pană,, ieri ” !! …,,ioana , dute si schimba pretul la lapte”!!!!!! .si la kaiser am patit la fel altadata! Acolo era f mult! 14.90 raft ..18.99 casa! …de atunci….PA profi!

  • Eu am pățit la fel…tot asa la un magazin Profi de la mine din cartier, aveau la promoție( raft) sandale la 5.99 lei/ perechea…iar la casă mi-a spus că sandalele respective nu sunt la promoție ci apartin vânzătoarei, ea le-a uitat acolo ! Wtf? 🙀😾

  • Încetați sa mai întrați și sa va mai faceți cumpărăturile de la Profi rețeaua de magazine cele mai jegoase, cu angajați prost crescuți și foarte slab pregătiți, spre idioți, și dacă nu va ma întra lumea la ei în magazin, se v or curata singuri, oricum cam bate vânt de faliment în rețeaua lor

  • Am citit undeva că roșiile au viață ( asa zicea un raw vegan pe la tv)…
    Azi la profi un mosneguț in vârstă de 50 ani pipăia niște roșii ! 🤬

    Intrebare pentru absolvenții de drept:
    Poate acel mosneag să fie acuzat de hărțuire sexuală?
    Adică să pipăi roșiile așa în văzul lumii…

    Astept raspuns imediat ! Vreau să văd dacă mamelesc doi harbuji ce pătesc, adică dacă risc ceva…🤭

  • Eu am luat pulpe amputite de la acest Profi iar că să nu de-a de belea mi-au dat banii anapoi acest magazin Profi ne ambolnaveste nu se gândesc că din această mâncare mănâncă copiii rușine să vă fie Profi magazin de căcat😡

Adauga un comentariu