Actualitate

Scandal la vizita președintelui Ungariei în Alba Iulia: ,,Acesta este pământ românesc și va rămâne în vecii vecilor pământ românesc”

Publicat: 21 mai 2022
Senatorul PSD de Alba Călin Matieș s-a dus sâmbătă peste președintele Ungariei, Katalin Novak, aflată în centrul istoric din Alba Iulia la dezvelirea statuii princepelui transilvănean Gábor Bethlen și i-a dăruit acesteia un buchet de flori și un tricolo

Un scandal a izbucnit la vizita președintelui Ungariei în Alba Iulia. Senatorul social-democrat, Călin Matieș a adus tabloul lui Avram Iancu.

”Este vorba de integritatea națională. În mijlocul cetății putea să fie Aveam Iancu”, a spus Matieș.

Președinta Ungariei este invitata de onoare a Zilei Unității Reformate Maghiare. Ea a participat la dezvăluirea statuii principelui transilvănean Gabriel Bethlen, care este amplasat în apropierea universității 1 Decembrie 1918.

Imediat după acel moment, senatorul Călin Matieș i-a oferit acesteia un buchet de flori și o cocardă cu tricolorul României.

”I-am spus doamnei președinte că acesta este pământ românesc și va rămâne în vecii vecilor pământ românesc. Anul acesta comemorăm 150 de ani de la moartea eroului național, Avram Iancu, iar în fața universității 1 Decembrie 1918 punem statuia unui principe maghiar.

În loc să punem statuia unui erou național, al lui Horia, Cloșca și Crișan care au pătimit în cetatea asta.

Putea așezată oriunde în cetate, dar nu aici. Nu aici în fața Universității, nu aici de-a dreapta lui Mihai Viteazu”.
Comentarii
  • perfect! bravooooooo! acolo trebuie puse statuile lui Horia , Closca si Crisan sau Avram Iancu nicidecum o statuie a maghiarilor. statuia princepelui maghiar trebuie luata de acolo.ESTE PAMANT ROMANESC IN VECII VECILOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sa le intre bine in kap la maghiari pentru totdeauna si presedinta asta cu Orban sa- nu mai atate spiritele ca este leac pentru ei. Sa nu ne calce in picioare maghiarii in tara noastra, pe pamntul romanesc!!!!!!!!Trebuie pusi la punct!!!!!!!!!!!!!!!!

Adauga un comentariu