National

Scandal lângă toaletele publice cu Cătălin Urtoi, candidatul Împreună pentru Moldova la Primăria Iași

Publicat: 08 iul. 2020

Cătălin Urtoi, candidatul Partidului Împreună pentru Moldova la Primăria Iași, s-a făcut de râs în fața ieșenilor din cartierele orașului. Cătălin Urtoi s-a dus prin cartierele municipiului pentru a-și face imagine printre ieșeni și a nimerit în fața toaletelor ecologice de zeci de mii de euro. Alături de Urtoi era și Dragomir Tomașeschi, candidatul ÎPM la șefia Consiliului Județean Iași.

Scandal lângă toaletele publice cu Cătălin Urtoi

Urtoi a ajuns ieri, 7 iulie, în cartierul Nicolina, unde s-a oprit în fața unei toalete ecologice care aparent nu funcționa. După o tiradă de acuzații la adresa autorității locale, Urtoi a susținut că acestea nu funcționează. În momentul în care un angajat al municipalității a verificat toaleta și a demonstrat că funcționează, Urtoi s-a făcut nevăzut. A revenit câteva zeci de minute mai târziu la aceeași toaletă pentru a se face din nou de râs și mai ales filmat.

Campania agresivă a candidatului ÎPM la Primăria Iași a început de câșiva ani pe spatele proiectului Autostrăzii A8. Acesta a dorit de la bun început să candideze la primărie și poate să prindă un loc în Consiliul Local Iași. A negat până în ultima clipă că va candida la un post în administrația locală, însă realitatea a fost cu totul alta.

Cel mai probabil acesta se va lipi de USR pentru a putea prinde un loc în Consiliul Local, discuțiile cu gașca Cosette Chichirău- Marius Bodea fiind destul de vechi.

 

Filmulețele cu toaleta din zona Nicolina, mai ales că aceasta este funcțională, arată reaua intenție a candidatului ÎMP la Primăria Iași. Toaletele publice moderne nu sunt adevăratele probleme ale Iașului, mai ales că sunt funcționale. Dacă vrea să ajungă la Primăria Iași, Urtoi trebuie să vină cu soluții și idei reale și inovative, nu cu atacuri orchestrate de Marius Bodea.

Urtoi nu respectă prevederile Legii 55/2020 privind măsurile de limitare a Covid-19

Mai mult, Cătălin Urtoi nu respectă nici prevederile Legii 55/2020 privind măsurile de limitare a răspândirii Covid-19. Candidatul Partidului ÎPM a ținut ședinșele la sediul de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din municipiul Iași fără resectarea legiilor emise de Guvernul României pentru prevenirea infecției cu Covid-19. Astfel, Cătălin Urtoi, candidatul acestui partid la funcția de primar al municipiului Iași și alte persoane din jurul său, s-au adunat într-un spațiu închis unde nu purtau deloc sau corespunzător mască de protecție.

Cătălin Urtoi este unul dintre cei care au câştigat cel mai mult ca imagine din tot scandalul cu construirea autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş. Acesta a fost consilier onorific al Ministrului Transporturilor, lucru pe care şi-a construit imaginea cu care vrea să candideze la Primăria Iaşi. Urtoi a vrut de la bun început să candideze la Primăria Iaşi, deşi a negat cu vehemenţă acest lucru. În mediul public, Cătălin Urtoi este cunoscut ca vicepreşedinte al Asociaţiei „Împreuna pentru A8” şi organizator de proteste faţă de indiferentă guvernanţilor de a înveşti în infrastructura rutieră din Regiunea Moldova.

În cursul zilei de 17 februarie 2020, a fost lansat la Iași noul partid, Împreună Pentru Moldova (IPM), ce se dorește un partid regional, condus în acest moment de către Ionel Apostol. Cu această ocazie au fost lansați și candidații pentru alegerile locale: Cătălin Urtoi la Primăria Iași, Dragomir Tomașeschi la Consiliul Județean Iași. Cu doar 300 de membri în filiala locală, IPM este dispus să susțină candidații altor partide din zona centru-dreapta.

Adauga un comentariu