Local

Scandal pe o terasă din Iași! Un individ a sărit la gâtul unui polițist! Conflictul a izbucnit după ce ieșeanul și-a adus aminte că fusese amendat de acesta

Publicat: 28 sept. 2021
Un bărbat cu mâinile încătușate la spate
Un ieșean a fost pedepsit după ce a fost acuzat că a sărit la gâtul unui polițist

Un ieșean a fost pedepsit de către judecători, după ce a fost acuzat că a făcut scandal pe o terasă din județ. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat ieri pe Ionuț Adrian Corciu la 4 ani și 4 luni de temniță, pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice. Anchetatorii spun că individul a sărit la gâtul unui polițist

Un scandal cât casa a avut loc pe o terasă din județul Iași! Un individ a sărit la gâtul unui polițist. Conflictul a izbucnit după ce ieșeanul și-a adus aminte că fusese amendat de omul legii. Acum a venit „nota de plată” pentru scandalagiu.
Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat ieri pe Ionuț Adrian Corciu la 4 ani și 4 luni de temniță, pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice. Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ionuț Adrian Corciu, acuzat că a sărit la gâtul unui polițist

Procesul ieșeanului Ionuț Adrian Corciu a început pe data de 8 martie 2021. Procurorii l-au trimis în judecată pe individ sub acuzațiile amintite. Ionuț Adrian Corciu, în vârstă de 24 de ani, a intrat în vizorul anchetatorilor după ce un polițist a fost amenințat în văzul lumii pe o terasă din județul Iași. Pe 21 septembrie 2020, Ionuț Adrian Corciu se afla la o terasă în comuna ieșeană Tibana. La un moment dat, bărbatul în vârstă de 24 de ani a văzut un polițist care intrase în magazin. Tânărul și-a adus aminte că, la un moment dat, omul legii l-a sancționat și, astfel, a început să-l amenințe, spun anchetatorii.
Potrivit procurorilor, Ionuț Adrian Corciu s-a enervat când, la magazinul respectiv, a ajuns un polițist aflat în timpul liber. Tânărul s-a gândit că ar merita să-i dea o lecție omului legii și să-l batjocorească de față cu oamenii aflați la magazin.

Polițistul ieșean, amenințat de față cu alte persoane

Oamenii legii au mai afirmat că Ionuț Adrian Corciu a început să-l amenințe pe polițist, sperând că, dacă omul legii nu este în uniformă, nu poate păți nimic. Nu a fost, însă, așa. Polițistul și-a anunțat colegii, iar scandalagiul a fost ridicat. După ce a fost audiat, tânărul Ionuț Adrian Corciu a fost reținut pentru 24 de ore, iar, mai apoi, a fost dus în fața judecătorilor. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis propunerea făcută de procurori pe numele individului.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, în ceea ce îl privește pe inculpatul Ionuț Adrian Corciu. Dispune arestarea preventivă a inculpatului, pentru comiterea infracțiunii de ultraj, pe o durată de 30 de zile. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă”, au menționat atunci judecătorii ieșeni.

Tot mai multe cazuri de ultraj, în județul Iași

Un alt ieșean a fost pedepsit recent de judecători după ce a fost acuzat de comiterea unor infracțiuni. Magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău au dispus condamnarea lui Claudiu Carp la 2 ani și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru ultraj în formă agravantă și distrugere.

„Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioada de 100 de zile. Admite în parte acțiunea exercitată de partea civilă M.S. și-l obligă pe inculpat să-i platească acesteia suma totală de 10.370 de lei”, au subliniat judecătorii.

Dosarul individului în vârstă de 33 de ani a început pe 17 decembrie 2019. El a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, sub acuzațiile amintite.

„Pe 23 noiembrie 2019, inculpatul i-a aplicat o lovitură cu pumnul în zona umărului persoanei vătămate P.D.C., agent de Poliție judiciară aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a tras de buzunarul uniformei persoanei vătămate M.S., agent de Poliție judiciară, rupând buzunarul și distrugând uniforma persoanei vătămate, a adresat amenințări cu acte de violență atât persoanei vătămate P.D.C., cât și persoanei vătămate M.S., după care i-a aplicat o lovitură cu capul în zona feței persoanei vătămate M.S.”, au precizat procurorii ieșeni.

Comentarii
  • De aia bataia e mai buna ca amenda. Cand o sa iasa o sa se creada un smecher prin sat ca a facut puscarie. Oamenii prosti se mandresc cu asta. Mai nasol e ca o sa fie intretinut din banii nostri acolo fara sa faca nimic…

Adauga un comentariu