Local

Scandal pe o terasă din Iași! Un individ a sărit la gâtul unui polițist! Conflictul a izbucnit după ce ieșeanul și-a adus aminte că fusese amendat de omul legii! (Exclusiv)

Publicat: 15 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scandal pe o terasă din Iași Un individ a sărit la gâtul unui polițist Conflictul a izbucnit după ce ieșeanul și-a adus aminte că fusese amendat de omul legii Exclusiv
O autospecială de Poliție

Un ieșean va da ochii cu magistrații după ce a fost acuzat că a făcut scandal pe o terasă din județ. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis ieri în judecată pe Ionuț Adrian Corciu. Tânărul în vârstă de 24 de ani este acuzat de ultraj

Un scandal pe o terasă din județul Iași a fost finalizat cu o trimitere în fața instanței. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis ieri în judecată pe Ionuț Adrian Corciu, sub acuzația de ultraj la polițist. Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate în scandal, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Ionuț Adrian Corciu, acuzat de ultraj la polițist

În urmă cu câteva săptămâni, Ionuț Adrian Corciu, în vârstă de 24 de ani, a intrat în vizorul anchetatorilor. Asta, după ce un polițist a fost amenințat în văzul lumii pe o terasă din județul Iași. Pe 21 septembrie 2020, Ionuț Adrian Corciu se afla la o terasă în comuna ieșeană Țibana. La un moment dat, bărbatul în vârstă de 24 de ani a văzut un polițist care intrase în magazin. Tânărul și-a adus aminte că, la un moment dat, omul legii l-a sancționat și, astfel, a început să-l amenințe, spun anchetatorii.
Conform procurorilor, Ionuț Adrian Corciu s-a enervat când, la magazinul respectiv, a ajuns un polițist aflat în timpul liber. Tânărul s-a gândit că ar merita să-i dea o lecție omului legii și să-l batjocorească de față cu oamenii aflați la magazin.

Omul legii, amenințat de față cu alte persoane

Anchetatorii au mai afirmat că Ionuț Adrian Corciu a început să-l amenințe pe polițist, sperând că, dacă omul legii nu este în uniformă, nu poate păți nimic. Nu a fost, însă, așa. Polițistul și-a anunțat colegii, iar scandalagiul a fost ridicat. După ce a fost audiat, tânărul Ionuț Adrian Corciu a fost reținut pentru 24 de ore, iar, mai apoi, a fost dus în fața judecătorilor. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis propunerea făcută de procurori pe numele individului.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, în ceea ce îl privește pe inculpatul Ionuț Adrian Corciu. Dispune arestarea preventivă a inculpatului, pentru comiterea infracțiunii de ultraj, pe o durată de 30 de zile. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă”, au menționat atunci judecătorii ieșeni.

Un alt ieșean, pedepsit tot pentru ultraj: polițist lovit cu capul în figură!

Un alt ieșean a fost pedepsit recent de judecători după ce a fost acuzat de comiterea unor infracțiuni. Magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău au dispus condamnarea lui Claudiu Carp la 2 ani și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru ultraj în formă agravantă și distrugere.

„Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioada de 100 de zile. Admite în parte acțiunea exercitată de partea civila M.S. și-l obligă pe inculpat să-i platească acesteia suma totală de 10.370 de lei”, au subliniat judecătorii.

Dosarul individului în vârstă de 33 de ani a început pe 17 decembrie 2019. El a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, sub acuzațiile amintite.

„Pe 23 noiembrie 2019, inculpatul i-a aplicat o lovitură cu pumnul în zona umărului persoanei vătămate P.D.C., agent de Poliție judiciară aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a tras de buzunarul uniformei persoanei vătămate M.S., agent de Poliție judiciară, rupând buzunarul și distrugând uniforma persoanei vătămate, a adresat amenințări cu acte de violență atât persoanei vătămate P.D.C., cât și persoanei vătămate M.S., după care i-a aplicat o lovitură cu capul în zona feței persoanei vătămate M.S.”, au precizat procurorii ieșeni.

Adauga un comentariu