Local

Scandalul făcut de Marius Bodea în PNL Iași, întreținut de gașca unui țepar notoriu. Reclamă în spatele unor așa zise asociații civice

Publicat: 26 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scandalul făcut de Marius Bodea în PNL Iași întreținut de gașca unui țepar notoriu. Reclamă în spatele unor așa zise asociații civice

Bătaie de joc la adresa membrilor unui partid politic ieșean. O așa zisă asociație civică a ajuns să atace membrii PNL Iași care susțin aducerea în partid a edilului Mihai Chirica. Controlată de Dan Radu, unul din capii fițuicii Ziarul de Iași, Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, a ajuns mai mult o asociație cu iz politic. Legăturile sunt multiple in moment ce la mijloc este Dan Radu, unul din capii de la Ziarul de Iași, fițuică finanțată puternic de deputatul Marius Bodea din suma forfetară de la Parlamentul României.

Dan Radu se dă acum un mare activist civic, el fiind însă un personaj dubios, ce are în spate un tun de pe urma căruia s-a ales cu bani frumoși. Acest Dan Radu este un apropiat al lui Constantin Hrițac, redactorul-șef al Ziarului de Iasi. Este de notorietate cazul în care cei doi au luat la prețuri de nimic spații provenind de la o companie de stat, Alimentara SA, după care le-au revândut cu 600.000 euro și au băgat firma apoi în faliment. Verdict SRL, în vremea când era controlată de Toni Hrițac și de Dan Radu, a cumpărat de la Alimentara SA, două spații comerciale cu circa 28.000 euro care au fost vândute după numai câțiva ani cu 620.000 euro. Un calcul matematic simplu arată că Toni Hrițac și Dan Radu au realizat un profit de aproape 600.000 euro fără să facă mare lucru.

Gazeta celor doi țepari a ajuns să fie finanțată de Bodea și să se prostitueze politic.

Este vorba de același Dan Radu, care alături de Alexandru Lăzescu au băgat în faliment Televiziunea Română. Cei doi au facut parte din conducerea Televiziunii Române, Lăzescu fiind chiar președinte general al postului. Mandatul lor s-a remarcat prin faptul că au achiziționat pe milioane de euro seriale sud-coreene, cu audiență zero (!). Așa s-a ajuns ca TVR să nu aibe bani pentru alte achizții importante ce aduceau audiență, că bugetul televiziunii s-a dus pe seriale cu o audiență zero.

Dan Radu s-a cățărat pe tema autostrăzii A8, asta fără a face mare lucru. A organizat însă acțiuni de protest, alături de Dorin Dobrincu, un alt fost liberal, și astfel au încercat să capete notorietate publică. De această dată, puși de Bodea, au ieșit la atac împotriva celor din PNL care au susținut covârșitor cooptarea edilului Mihai Chirica.

La acțiune au cooptat și asociația Reset, condusă de o anume Daniela Mitrofan, aceasta fiind și în Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei. Mitrofan este o apropiată a lui Dan Radu și a fost în mijlocul mai multor acțiuni de protest împotriva fostului Guvern.

Practic, aceștia au intrat în bucătăria internă a PNL Iași și au trecut peste dorința covârșitoare a membrilor Biroului Permanent Județean (BPJ), doar pentru că așa a cerut Marius Bodea.
E ca și cum un simplu ieșean este nemulțumit ce se întâmplă într-un partid politic și țipă în gura mare ce este și ce nu este corect. Însă pentru Dan Radu cel mai important este suma primită de la Marius Bodea pentru tot acest circ ieftin!

Adauga un comentariu