Titlurile zilei

SCENARIU ROȘU! Un mare colegiu din Iași își blochează întreaga activitate în urma cazurilor de COVID-19! Opt elevi de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” sunt infectați cu noul coronavirus (EXCLUSIV) – UPDATE

Publicat: 28 sept. 2020
Opt elevi de la Colegiul Pedagogic
Colegiul Pedagogic "Vasile Lupu"

SCENARIU ROȘU în Educația ieșeană! Un mare Colegiu din Iași își blochează întreaga activitate, în urma cazurilor de COVID-19! Opt elevi de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” sunt infectați cu noul coronavirus. Situația este, până la acest moment, fără precedent în sistemul public de învățământ ieșean

SCENARIU ROȘU! Un mare colegiu din Iași își blochează întreaga activitate, în urma cazurilor de COVID-19! Opt elevi de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” sunt infectați cu noul coronavirus. Având în vedere toate acestea, Colegiul „Vasile Lupu” va intra în scenariul roșu. Asta presupune ca toți elevii și liceenii să nu mai participe fizic la ore, întreaga activitate urmând a se derula on-line! Este vorba de una dintre cele mai mari instituții educaționale din orașul Iași și din întreaga Moldova. Interesant este că, dacă înainte de Alegerile Locale 2020 (de ieri, 27 septembrie 2020) erau zvonuri că se vor închide școli și licee din cauza cazurilor de COVID-19, iată că „brusc” totul devine realitate!

UPDATE: Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare, se face dezinfecţie în şcoală.

Cel puțin opt elevi din diferite clase, de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”, sunt infectați cu noul coronavirus. Având în vedere toate acestea, Colegiul va intra în scenariul roșu.

COVID-19 provoacă ravagii în rândul elevilor, liceenilor și profesorilor din Municipiul Iași! După doar două săptămâni de la debutul noului an școlar 2020-2021, apare și prima unitate care își suspendă fizic cursurile! Astfel, în această situație teribilă se află Colegiul „Vasile Lupu”! Unitatea are sute de școlari, inclusiv la clasa pregătitoare, zeci de profesori și internat. În acest context, există posibilitatea ca pe lângă cele opt cazuri de elevi confirmate, săptămâna aceasta să apară și alte cazuri și totul să se transforme într-un adevărat focar! Sursele reporterilor „BZI” au confirmat starea, de fapt, extrem de gravă!

„Da, de săptămâna trecută, cei opt elevi au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus… E o mare problemă! Este posibil ca totul să fi pornit de la o petrecere la un restaurant din Copou, unde au participat mulți elevi și profesori. O altă cauză ține de faptul că, și asta era clar pentru toți, nu poți controla unde merg elevii, ce fac acasă… E clar că lucrurile vor degenera și că vor fi și alte cazuri”, au menționat sursele „BZI”.

De precizat că, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași face o anchetă epidemiologică de proporții.

Noul coronavirus, la un pas să blocheaze toate școlile și liceele din județul Iași și din România

Cazul de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” este unul care arată riscul major de infecție cu COVID-19 în școli și licee! Asta, coroborat cu „babele” și cu modul prost în care a gestionat Ministerul Educației și Monica Anisie debutul noului an școlar a condus la aceasta stare, de fapt, teribilă! De reamintit că, deja, cazuri de coronavirus s-au înregistrat printre elevi și profesori! Și totul este corelat cu numărul în creștere de cazuri, respectiv cu proasta dotare din unitățile de învățământ pentru siguranța sanitară. De asemenea, efectele se vor observa la nivelul actului educațional, pe fondul ineficienței predării on-line, în multe cazuri de școli și licee!

Comentarii
 • PNL a castigat amu alegerile. Copii iar fac educatie virtuala. Dubios ca PNL a fost disperat dupa alegeri, intre timp ce invatamantul usor usor va fi la pamant. Nici situatia studentilor nu este mai roza. Daca poti sa organizezi alegeri locale, de ce nu poti sa administrezi invatamantul in prag de covid 19 ? Ciudat, nu ?

 • Securitatea a câștigat alegerile!
  PNL doar a profitat de pactul încheiat de criminalul Iohannis cu securitatea.
  După ce câștigă și parlamentarele vor schimba legile. Nu vor mai da alocațiile mărite copiilor, nici pensiile mărite, vor subjuga cu taxe și impozite oamenii, ca să aibă de unde fura „pas cu pas”, într-o „Românie educata”, vorba criminalului Iohannis. El a ținut să fie făcute aceste alegeri și a fost dispus să moară oameni că sa fie făcute alegeri anticipate!
  Dar, la fel că Iliescu și Băsescu, nu v-a răspunde pentru morții de Covid!

 • Farcas are ore acolo – are si ea covid? Sunt ingrijorata…
  Cred ca imi fac griji degeaba – ea nu are contact cu elevii= adica NU face ore :))))
  Farcas! Pleci?

Adauga un comentariu