Titlurile zilei

Scene incredibile la Oficiul Poștal din Iași! O angajată a fost amenințată de propriul coleg că va fi snopită în bătaie. „Fac crimă de om, fac pușcărie!”

Publicat: 29 nov. 2022
_____ Vizualizări 17 Comentarii
Scene incredibile la Oficiul Poștal din Iași O angajată a fost amenințată de propriul coleg că va fi snopită în bătaie. Fac crimă de om fac pușcărie
Un conflict a izbucnit la sediul Poștei Iași, de la Gară

O bătaie a izbucnit între angajații Poștei din Iași, iar Poliția a intervenit în urma unui apel la 112. Irina Cismariu îl acuză pe Ilie Spânu că a vrut să o lovească cu scaunul. După acest incident, face terapie. Ilie Spânu neagă acuzațiile, iar directorul refuză să comenteze situația

Irina Cismariu, angajată a Poștei din Iași, aduce acuzații grave colegului său, Ilie Spânu, dar și conducerii instituției. Femeia povestește că în urmă cu un an, când s-a angajat, a fost luată în vizor de o colegă, iar situația a degenerat în această vară.

„Sora mea lucrează de 5 ani. Se numește Liliana Tănasă. Eu lucrez de 1 an la Poșta de la Gară. Am ocupat postul prin concurs, printr-o comisie. Am fost acceptată cu nota 7,5 pe postul de numărător, cel care face pensiile pentru județul Iași. Nu am avut probleme cu colegii. Doar că, de la început, când m-am angajat, o singură femeie, colegă cu mine, m-a făcut în tot felul, dar nu am băgat-o în seamă.

În rest îmi făceam treaba. În luna iulie a acestui an mi-am luat concediu. La noi se fac două schimburi de noapte și unul de după-amiază. Când am venit din concediu, după două săptămâni, mi-a picat tura de noapte, patru nopți la rând, iar în a cincea trebuia să o fac duminică. A doua zi era Sfânta Maria, iar colegii au zis că o să avem weekendul prelungit și să facem luni tura de noapte, deși trebuia să facem de zi. Sora mea le-a zis că nu poate veni pentru că era în concediu de luni. Nimeni nu a zis nimic. Luni am intrat în tura de noapte, de la ora 20:00. Colegii m-au întrebat unde este sora mea, care lucra pe aceeași poziție ca mine. În concediu era și diriginta de poștă, cea care ne coordona.

Când a auzit că sora mea e în concediu, doamna Roșca, cea care de la început, când m-am angajat, mi-a vorbit urât, m-a făcut în tot felul. Mi-a zis că sunt jigodie și parșivă. Mi-am făcut treaba în continuare, cu colegii de la casierie, fără să îi spun nimic”, susține Irina Cismariu, în vârstă de 42 de ani.

Un conflict a izbucnit între angajații Oficiului Poștal de la Gara Iași

Femeia mai povestește că nu se aștepta ca între ea și colegul său de la casierie să izbucnească un conflict și că a sunat la 112.

„Colegul meu de la casierie, Ilie Spânu, a plecat pentru că a spus că îi era rău. A rămas casiera, concubina, care a spus că eu trebuie să fac toată treaba numărătorilor. I-am zis că nu este corect și am sunat diriginta de poștă. Doamna a fost de acord cu mine și le-a spus să împartă munca la toți numărătorii. Între timp, colegul meu, Ilie Spânu, care plecase, s-a întors.

Eu vorbeam cu casiera ce mi-a zis că mai are o cursă și gata, el fiind între noi. Atunci, din senin, Ilie Spânu s-a ridicat și a început să ne înjure de biserică și mamă și a urlat: «Fac crimă de om, fac pușcărie!». Asta, în timp ce a ridicat un scaun deasupra capului meu, pentru că voia să mă lovească. Atunci au sărit casiera și ceilalți din sală și au reușit să îl oprească. Am apăsat butonul de panică! Am ieșit afară din casierie, apoi am sunat la 112 pentru că m-am panicat, vă spun sincer. Nu am plecat de la serviciu pentru că nu pot să părăsesc locul fără să sun șefa, doamna dirigintă. A venit Poliția, am povestit ce s-a întâmplat, iar polițiștii au mers la ușa casieriei și au așteptat să le deschidă. Abia după 20 de minute au deschis colegii.

Au zis că nu s-a întâmplat nimic, așa au zis colegii mei. Puteau să mă omoare să mă pună într-un sac, fără să recunoască nimic. Nu îmi venea să cred! Am plecat acasă după ce mi-am sunat șefa”, își amintește Irina Cismariu.

Un alt scandal a izbucnit în Piața Nicolina.

Irina Cismariu: „Am trăit niște traume”

Aceasta acuză conducerea instituției că a încercat să mușamalizeze cazul și că a suferit o traumă din cauza asta.

„Nu am crezut că o să se astupe cazul. La oficiul poștal de pe Cuza-Vodă mi-au zis că sunt vinovată că am plecat de la locul de muncă. De atunci merg la psiholog, la psihiatru. Mi-am luat și concediu de odihnă. Nu mai aveam siguranța locului de muncă. Diriginta a venit și a zis că nu mai lucrăm în casierie până nu se lămurește situația. Au scos-o și pe sora mea de la casierie.

Au chemat-o pe dirigintă în comisia de disciplină, i-a dat aceeași funcție ca nouă, sortatori. Deci au retrogradat-o și au înjosit-o. Doamna și-a dat demisia. Nu a suportat. S-au răzbunat pe noi. Ne pun numai ture de noapte, poate ne determină să ne dăm demisia. Au relații, pile, de aceea se comportă așa. Au acoperit totul. M-a șocat pentru că este o instituție atât de mare. Am căderi psihice, am trecut printr-un șoc emoțional. Un așa comportament să aibă un angajat, într-o firmă… Când m-am angajat aici mi-am imaginat altceva. A mai fost odată un scandal și nimeni nu a făcut nimic.

Nu este corect. Nu se poate să lucrezi așa. La Poliție mi-au zis că este dosar penal, tentativă de omor la locul de muncă. Filmările sunt la Poliție. Am trăit niște traume. Mă uit în spate pentru că am senzația că mă urmărește cineva”, mai spune Irina Cismariu.

Un scandal a izbucnit și la magazinul „Motivi”, o clientă din Iași fiind nemulțumită.

Ilie Spânu: „Are probleme de comportament”

Contactat telefonic de reporterii BZI, directorul Oficiului Județean de Poștă (OJP) Iași nu a comentat situația.

„Nu pot da informații cu privire la acest lucru. Ce nu înțelegeți?”, susține Dragoș Serseniuc, directorul Oficiului Județean de Poștă Iași.

Reporterii BZI l-a contactat și pe Ilie Spânu, colegul reclamantei, acuzat că a vrut să o lovească.

„Poate să spună orice. Are probleme de comportament. O spun mai mulți colegi. Nu știu nimic despre niciun dosar, echipajul de la 112 a constatat că nu este nimic real. S-a mers la comisie, la cercetare, s-au luat măsuri, colega a fost detașată. Nu am de ce să răspund la acuzațiile ei pentru că nu am nimic cu ea. Puteți lua alte informații de la colegi, de la șefi. Nu am calitatea de a da informații”, susține Ilie Spânu, angajatul Poștei Iași.

Rămâne de văzut cum se va soluționa conflictul izbucnit între angajații Oficiului Poștal din Iași.

Comentarii
  • … pai cunoastem ce se intampla dupa astfel de cazuri…

    urmeaza sa il promoveze, corect?

    intreb pentru ca mereu asa se intampla dupa astfel de incidente…

  • Poșta română trage să moară, au furat tot, au vândut tot, toți angații sunt neamuri, clanuri ca peste tot în instituții de stat, adunătură pentru furat.
    La ce mai trebuie această poșta română? Sunt destui agenți privați care fac servicii poștale destul de profesionist…

  • Toti astia de la stat ce va stiti sau sunteti sefi, sefuleti, etc au ajuns sa creada ca, angajatii de la stat lucreaza la firma lor privata, de se cred niste mici Dumnezei.
    Bai nenorocitilor astazi sunteti si maine nu, sunteti trecatori prin functii.
    Nu e firma matii, esti angajat la fel si tu la stat precum si subalternii tai.
    Toti aveti acelasi regim juridic.
    Sefuletii sau sefii ce lucreaza la stat, devin cazuri sociale daca sunt matrasiti, pentru ca in privat nu ii mai angajeaza nimeni deoarece chiar nu stiu sa faca nimic decat sa ,, latre ” si …. doar atat.
    Oricum o sa se desfiinteze mai devreme sau mai tarziu, o sa fie privatizata, atunci sa va vad cum plecati mai ales voi sefii, sefuletii cu coada intre picioare, atunci sa vad la cine mai tipi.

  • Nu acolo era pe cai mari Dragoselu? Da, da, ala cu nevasta grasa si haita de si-o tragea cu toti agentii de la carmangerie. Dupa aia a fugit in Jarmaniea iar Dragoselu a devenit sclav la alta vaca.

  • Nici nu știu ce mai caută omul asta în libertate, a violat cel puțin două fetițe din sat, iar odată discuta în stație cum a dus o fată în satul vultur la produs, citez ,,Eu am dus-o în vulturi la pu.ă”

  • Mai body nu știu cine ești, dar de ce nu spui și cum Ilie spânul prime fetițele cu situație precară, le minte că le dă alocația și pe urmă le violează!?

  • Băi fraților! Înainte să îi luați apărarea lui Ilie nu uitați cine e el! Nu uitați cate fete a violat și cum a îmbolnăvit-o pe nevastă-sa cu toate tâmpeniile pe care le face, nu uitați cum violează fetele sărace din satele comunei, fete care nu au cum să depună plângere, neavând pe nimeni

  • Bună seara BZI! Am văzut că ați mai avut știri despre acest individ cum vă ar fi avut o tentativă de viol, vă anunț că a violat cel puțin două fete, ar trebui să puteți voi presiune pe poliție să se facă investigații și să ajungă unde îi e locul

  • Domnule Ilie, într-o zi vei plăti în fața lui Dumnezeu pentru tot ce ai făcut! Pentru că ți-ai băgat femeia în pământ, pentru tot ce ai furat, pentru fiecare viol și pentru fetia nerecunoscută rezultata din urma violului de acum ani în urmă

  • La Sc 2 Pol Gara trebuia sa vina Lungu Corina, agent sef principal. Ea inoada si dezleaga pulile lui Barbosanu! Forta Lungu Corinutza, ca tare-i mai place putza, sa o suga sa o-nghita si apoi sa o belesca, pe la cwr s o potoleasca

Adauga un comentariu