Local

Scene șocante la Judecătoria Iași! Un individ a spart ușa cu un ciocan și a fost luat pe sus de „mascați”! Omul a venit cu banii în pungă, să plătească ce a distrus! FOTO

Publicat: 13 nov. 2020
Un ieșean a fost pedepsit de magistrați, după ce a fost acuzat că a lovit ușa Judecătoriei cu un ciocan
Ușa Judecătoriei Iași a fost distrusă în urma unui atac cu un ciocan

Un individ care a lovit din senin ușa de la intrarea în sediul Judecătoriei Iași a fost pedepsit. Astfel, ieri, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au amendat penal cu suma de 2.400 de lei pe Ionuț Ciprian Manolachi. În plus, ieșeanul a fost obligat să achite costul ușii înlocuite, respectiv suma de 654 de lei, reprezentând daune materiale

Un atac virulent, cu un ciocan, asupra ușii de la intrarea în sediul Judecătoriei Iași a dus la pedepsirea unui individ. Astfel, ieri, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au amendat penal, cu suma totală de 2.400 de lei, pe Ionuț Ciprian Manolachi, pentru distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice. Suma reprezintă zile-amendă primite de către ieșean pentru acuzațiile aduse.
În plus, magistrații l-au obligat pe individ să achite despăgubiri către Tribunalul Iași.

„Instanța admite acțiunea formulată de partea civilă Tribunalul Iași. Îl obligă pe inculpatul Ionuț Ciprian Manolachi la plata către partea civilă a sumei de 654,50 lei, cu titlul de daune materiale”, au menționat judecătorii ieșeni.

Ionuț Ciprian Manolachi, acuzat că a sărit cu ciocanul și a distrus ușa Judecătoriei Iași

Pe lângă pedeapsa aplicată, magistrații au dispus și confiscarea de la Ionuț Ciprian Manolachi a ciocanului folosit la comiterea infracțiunilor. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.
Procesul ieșeanului a început pe 13 aprilie 2020. La data respectivă, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe Ionuț Ciprian Manolachi, sub acuzațiile de distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Scandal făcut în fața jandarmilor

Pe 21 octombrie 2020, în jurul prânzului, jandarmii care asigură paza sediului Judecătoriei Iași aveau să asiste la un incident extrem de bizar. La acea dată, un individ, înarmat cu un ciocan, a distrus ușa tip termopan de la intrarea în instituției.
„Jandarmul care desfășoară activitatea la Judecătoria Iași a observat la intrarea în obiectiv un bărbat care a început să lovească cu un ciocan în geamurile de la ușa de acces în instituție. Jandarmul a intervenit rapid pentru imobilizarea bărbatului. Pentru fapta săvârșită, a fost întocmit un proces-verbal de sesizare pentru infracțiunea de distrugere”, a precizat atunci Mihai Cojocaru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei ieșene.

Autoritățile nu au putut să afle motivele pentru care ieșeanul a recurs la acest gest, extrem de bizar. Asta, în contextul în care individul nu avea pe rolul instanței niciun dosar. Dacă acesta ar fi avut vreo cauză pe rol și vreo eventuală nemulțumire legată de acel dosar, s-ar fi justificat, cumva, logic gestul său. Dar reprezentanții Judecătoriei Iași au susținut atunci că nu aveau în evidențe vreo cauză în cadrul căreia să apară numele lui Ionuț Ciprian Manolachi. Acum, rămâne de văzut dacă sentința emisă de prima instanță va fi sau nu contestată. În eventualitatea în care se va întâmpla acest lucru, urmează ca instanța superioară să decidă ce se va întâmpla în acest caz, în care un ieșean a fost protagonistul unui atac bizar, asupra sediului Judecătoriei Iași.





Comentarii
  • Era un Psd-ist de-a lui Ciordache, care voia să dărâme Justiția din temelii sau ce a mai rămas din ea.
    A început cu ușa Judecătoriei de la Iași…

  • A vrut sa distruga usa dar bine ca nu a intrat cu ciocanul in completele de judecata, grava revolta poate se mai trezesc mituitii din judecatorie nu suntem karpele justitiei

Adauga un comentariu