Titlurile zilei

Schimbări bombă în administrația ieșeană. Lista directorilor din CJ Iași care vor rămâne fără funcții. Se fac modificări și la vârful spitalelor

Publicat: 05 nov. 2020
Mai multe schimbări vor avea loc în administrația ieșeană, directorii din CJ Iași urmând a fi înlocuiți din funcție
Consiliul Județean Iași

Mai mulți directori și manageri de instituții publice gestionate de Consiliul Județean Iași ar urma să fie înlocuiți din funcție în perioada următoare. Noua conducere a Consiliului va opera mai multe modificări la spitalele ieșene, dar și în alte instituții subordonate, deciziile urmând a fi puse în practică în perioada următoare. Mai mulți manageri promovați de fosta conducere a CJ Iași stau deja cu bagajele la ușă după alegerile locale din luna septembrie

O serie de schimbări majore vor avea loc în perioada următoare în mai multe instituții și direcții subordonate Consiliului Județean Iași. Noua conducere a CJ Iași va opera mai multe modificări la vârful unităților medicale subordonate, instituțiilor de cultură, dar și a altor direcții din cadrul instituției. Pe unele funcții se află persoane apropiate de Maricel Popa, fostul președinte al CJ Iași, persoane care nu s-au făcut remarcate cu aproape nimic.
Costel Alexe, noul președinte a CJ Iași, a făcut deja o primă schimbare la Spitalul de Pneumoftziologie din Iași. La începutul săptămânii, șeful CJ Iași l-a numit pe medicul Radu Crișan în funcția de manager al unității medicale, doctorul care coordonează secția de COVID-19 a unității spitalicești. Dr. Radu Crișan a venit în locul fostului manager, dr. Cristina Grigorescu, cea căruia i-a expirat mandatul.

Lista managerilor din Iași unde vor avea loc schimbări. Decizia îi aparține lui Costel Alexe

Pe lângă schimbarea de la nivelul Spitalului de Pneumoftiziologie, conducerea CJ Iași ar urma să treacă și la alte schimbări în ceea ce privește unitățile medicale din Iași. Unul din cei vizați este dr. Gabriel Martinescu, managerul de la Maternitatea „Elena Doamna”. Martinescu a fost numit în funcție de Maricel Popa și nu s-a făcut remarcat cu nimic în tot acest timp. Fost manager la Spitalul din Comănești, județul Bacău, medicul oftalmolog Gabriel Martinescu a fost sprijinit puternic de fostul șef al CJ Iași să ajungă pe această funcție.

Un alt manager care ar putea fi înlocuit în perioada următoare este și ec. Mihai Corneliu de la Spitalul de copii „Sf. Maria”. Acesta a fost numit în decursul anului 2018 pe această funcție ca interimar. Cum postul trebuie scos la concurs, este posibil ca acesta să nu mai prindă mandatul. De asemenea, Costel Alexe, președintele CJ Iași, nu s-a pronunțat nici în privința managerilor de la Maternitatea „Cuza Vodă”, Spitalul „Prof. Dr. Nicolae Oblu” și Spitalul de Boli Infecțioase, unități medicale aflate în administrarea Consiliului Județean.

Schimbări de directori în cultura ieșeană. Iată funcțiile vizate de conducerea CJ Iași

Nu doar managerii spitalelor subordonate Consiliului Județean Iași tremură pentru funcțiile lor. La nivelul CJ Iași ar urma să se facă o serie de modificări și la vârful instituțiilor de cultură gestionate de autoritatea județeană. Surse din cadrul CJ Iași arată că o astfel de instituție este și Ansamblul Folcloric „Constantin Arvinte”. Funcția este ocupată în prezent de Petre Șușu, însă conducerea CJ pare decisă să facă o serie de modificări în organigramă.
În plus, ar urma să apară modificări și la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, direcție condusă de ani buni de Adrian Ardelean.

De asemenea, o altă direcție vizată este și Școala Populară de Arte „Titel Popovici”. La conducerea acesteia a fost instalat Viorel Câtea, un apropiat al fostului șef CJ Iași. Viorel Câtea ocupă această funcție ca interimar în prezent. Noua conducere CJ Iași este tentată să facă și în acest caz o serie de schimbări.

O primă schimbare la Aeroportul Iași. Structura CA a fost modificată la regia aeroportuară

O altă situație este și cea de la R.A. Aeroportul Iași. Funcția de director este ocupată de Cătălin Bulgariu, actual membru PSD Iași. Acesta are mandat până în 2021 la vârful regiei aeroportuare. Deja, la nivelul consiliului de administrație a fost operată o modificare. În locul lui Mitică Rebegea a fost nominalizat Alexandru Anghel, membru CA și șeful interimar al Autorității Aeronautice Civile Române (AACR).
O altă modificare poate fi și cea de la Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) Iași. Funcția este ocupată de Ciprian Ovidiu Ciucan, ajuns pe această funcție de la firma Eky Sam SRL, societate apropiată de Maricel Popa.

La nivelul CJ Iași pot apărea modificări și în ceea ce privește Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Iași, unul din cei mai mari angajatori din județ.
O altă instituție subordonată CJ este și ApaVital SA. Instituția a trecut printr-o serie de schimbări în mandatul anterior. Noul director este Mihai Doruș, în timp ce structura consiliului de administrație s-a modificat substanțial. Lucrurile se vor clarifica și în ceea ce privește unele posturi de directori din Casa Pătrată.

CJ Iași își va alege vicepreședinții. Cine sunt cei doi aleși care vor face echipă cu președintele Costel Alexe?

Consiliul Județean Iași își va completa echipa de conducere cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare, când va avea loc prima ședință din noul mandat a instituției. În cadrul acestei ședințe vor fi aleși cei doi vicepreședinți, dar și componențele comisiilor de specialitate din cadrul CJ Iași. Pentru postul de vicepreședinte al CJ Iași au fost avansate mai multe nume din rândurile consilierilor. Cei care au cele mai mari șanse sunt din cadrul PNL Iași, formațiune care are majoritate în CJ Iași. Procesul intern la alegerea vicepreședinților se va derula însă prin vot secret, cei 37 de aleși județeni urmând a vota separat, în cabina de vot. De asemenea, cei 37 de aleși județeni își vor împărți posturile și în cadrul comisiilor se specialitate din instituție

Bătălie pentru comisiile de specialitate din Consiliul Județean Iași. Lista funcțiilor vânate de aleșii județeni

Pe lângă posturile de vicepreședinți ai Consiliului Județean Iași, aleșii județeni își vor disputa și funcțiile din cadrul comisiilor de specialitate a instituției. În calcul intră Comisia de Cultură, Comisia Economică, Comisia pentru Sănătate, Comisia pentru Tineret și Sport, Comisia de Dezvoltare. De asemenea, consilierii își vor împărți și funcțiile în cadrul Comisiei de Administrație Publică, Comisia Juridică, Comisia de Agricultură, dar și Comisia pentru Urbanism. Fiecare comisie de specialitate este alcătuită din 9 aleși județeni, nominalizările urmând a se face în funcție de numărul de mandate obținute de partide. Fiecare comisie va fi coordonată de un președinte și un secretar, restul fiind doar membrii.
Tot din cadrul CJ Iași vor fi aleși și 6 consilieri care vor reprezenta partidele în cadrul Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), organism din care mai fac parte structurile Ministerului Afacerilor Interne și a societății civile.

Comentarii
 • Hai ca devine interesant cu funcțiile de conducere din Căsuța Pătrată!?! Or fi printre ei faimosul Fănică C, o fi oare și d-ra Marieta Af. fauritoarea de proiecte a județului, cu gașca ei fenomenala, slujitoarea fenomenalului Măricel P! Hai sa vedem.

 • Eterna greseala….schimbari fara analiza activitatii celor care vor fi schimbati si a celor care raman. Aceeasi exprimare impersonala cu care se motiveaza:” nu s-a remarcat prin nimic” sau „nu a facut nimic”. Unde sunt rapoartele de analiza obiectiva? Este dreptul dl. Alexe sa numeasca dar si obligatia de a analiza obiectiv. Asa se incepe un mandat care se vrea trainic si constructiv.

 • Ce va mai pricepeti la defisat! Dati afara si specialistii adusi de la Primaria Comarna? Sot si sotie? Doamna este speciala pentru domnul Popa Maricel. Sau o ia cu el?

 • Cum va permiteți dl Alexe sa va atingeți de dl Ciucan??? E copilul crescut și educat de dl Popa, un model tânăr al corupției și incompetenței PSD!!!

 • Carmen Dorobat era protejata lui Marcel Popa, fostul presedinte al CJ.
  Acum Popa a plecat, sa vedem al cui mai este protejata doamna spagara ??!!
  Barliba de la Spiridon era mare mahar si asta, Eva de la Oblu (alt nene pe cai mari) + Covic de la Parhon, dar peste Covic nu trece nimeni. Si asta este uns cu toate alifiile posibile.

 • .. si inca ceva, in primarie, cat si in institutiile din subordine primarul Mihai Chirica face legea.
  El aduce pe cine vrea, nu ai nici o sansa la concurs (fara lovele, logic). 80% din primarie sunt intre ei. Putini sunt cu adevarat din exterior. Aia cu 50 51 52 de familii ca sunt rude si neamuri intre ei/ele este fumata demult. Sunt mult mai multi. Totul este o japca si o manareala la bugetari. Marieta aia de la CJ (plina de aur) a spus ca ea lucreaza pentru institutie, nu pentru oameni. Cam asta-i mentalitatea bugetarilor din administratii.

 • Irina,,,,, stai linistita ca DNA l a bagat la zdup si pe Adomnitei, il cara prin judecata pentru un cacat de 10 mii euro.
  Cred ca Alexe a invatat lectia de la mentorii lui Fenechiu si Adomnitei!
  Si daca e asa cum spui, aia cum au ajuns acolo, politic au veni, politic pleaca!!!
  Haideti la vot sa nu aiba majoritate absoluta!!
  Votati partide noi, curate, cu tineri curati nu toti securistii si pe urna va plangeti!

 • Cat se mai cere spaga pentru o angajare in primaria Iasi sau in institutiile subordonate ?
  Cat se mai cere spaga pentru o angajare la prefectura Iasi sau in institutiile subordonate ?
  Cat se mai ia capac la un PUZ ?

 • Baghiule nu te-ai trezit? Parcă vreai consilierul lui Hara -Cara ! Acum vrei consilier la Drujbă? Și Hara și CHIRI și Drujbă însoțiți de tine trebuiesc depuși la beci … dar URGENT,URGENT,URGENT ! Naspetele betiv Baghiu la PRIPON ! Sa vină DNA la Bulau sa va ia!

 • Ciucan sia permis sa vina la serviciu, după o buna bucata de timp în care a stat izolat pt covid , cu o masina nou nouta , un Ww Țigan model 2020 !!!! Ce vorbim noi ?. Vrea să-și arate supremația la colegii prosti și slugarnici …

 • Laicule, vezi că am vorbit cu domnul primar Liviu Dulgheru și am înțeles că nu ți-ai plătit utilitățille de ani de zile la vila făcută pe ciordeală la Valea Lupului. PUȘCĂRIE SCRIE PE TINE, LAICULE !

 • Danca Robi de la Cuza Voda, un fost comisar care lua bani in cladirea turn de pe A Panu 26, ce vorbim noi aici??? Cand se zvonea ca dispare Garda, Nelutu si Fene i-au gasit loc pe la CASS in Copou, apoi la Maternitatea Cuza Voda!! Pina si sotia Bianca l-a parasit pentru mai proaspatul medic din Vaslui Rugina Victor cel care e insurat si licuieste cu familia pe str Fermei in spate la Onyx

 • Am votat cu credință că vor veni zile mai bune și pentru bugetarii care muncesc cu adevarat. Sunt în sistemul de asistență socială mai exact DGASPC și cred cu tărie și speranță ca poate cineva va face curățenie printre funcționari publici. Sunt pe puțin 300 de persoane în direcție (soț, soție, cumnat, cumnata, sora, frate, amantă, amant) care nu fac decât să se plimbe, să bea cafea, să fumeze, să-și etaleze garderoba și să ceară prostimei din centre să-i susțină. Tot timpul motivează așa zisă șefime să tăcem ca să avem un loc de muncă.

 • Am votat cu credință că vor veni zile mai bune și pentru bugetarii care muncesc cu adevarat. Sunt în sistemul de asistență socială mai exact DGASPC și cred cu tărie și speranță ca poate cineva va face curățenie printre funcționari publici. Sunt pe puțin 300 de persoane în direcție (soț, soție, cumnat, cumnata, sora, frate, amantă, amant) care nu fac decât să se plimbe, să bea cafea, să fumeze, să-și etaleze garderoba și să ceară prostimei din centre să-i susțină. Tot timpul motivează așa zisă șefime să tăcem ca să avem un loc de muncă.

 • Bine spui Ion Florin/Nony. Este, intr-adevar frustrant sa stii ca muncesti cu adevarat si iei un salariu de 3 ori mai mic, din simplul motiv ca nu te numesti functionar public. Asta in conditiile in care functionarul public freaca menta si iti transfera tot tie treaba sa.

Adauga un comentariu