Titlurile zilei

Schimbări importante cu locurile de parcare din Iaşi! Cât vor plăti ieşenii pentru a-şi lăsa autoturismul în fața blocului

Publicat: 03 ian. 2024
_____ Vizualizări 36 Comentarii
Schimbări importante cu locurile de parcare din Iaşi Cât vor plăti ieşenii pentru a-şi lăsa autoturismul în fața blocului
Toate locurile de parcare publice din Iaşi vor deveni cu plată

Sunt anunțate noi schimbări în parcările din Iaşi. Comisia de Circulaţie din cadrul primăriei caută soluții pentru fluidizarea traficului

De când Iaşul este sufocat de aglomerație, Comisia de Circulaţie din cadrul primăriei caută soluţii pentru a decongestiona traficul. Astfel, în afara celor care necesită de urgenţă construirea unor rute alternative, municipalitatea ieşeană ar putea veni şi cu o serie de schimbări în ceea ce priveşte locurile de parcare publice şi rezidenţiale din Iaşi.

Schimbări în parcările din Iaşi! Toate locurile de parcare publice vor fi taxate

Pentru a fluidiza şi mai mult traficul, Primăria Iaşi ar putea implementa mai multe măsuri. Astfel, pentru încurajarea folosirii transportului în comun, toate locurile de parcare publice ar putea fi taxate, iar în zonele de reşedinţă vor fi emise abonamente pentru şoferii care locuiesc în zonă. Practic, Iaşul va fi împărţit pe zone.

„Este anormal. Iaşul a rămas singurul oraş în care există omul şi locul de parcare, în toate celelalte oraşe lucrul acesta funcţionează. De exemplu, în vestul ţării, în Târgu Mureş, Mediaş, Cluj, există zonare. Practic, tu îți plătești un abonament, ai un abțibild cu C1, Cantemir 1 şi îţi plăteşti un abonament pe o zonă întreagă din Cantemir. În aşa fel încât fiecare cetăţean ar putea să aibă un abonament pentru zona lui rezidenţială, iar peste tot ar putea fi câte un aparat de taxat, dar predominat cu plata prin sms.

Practic, toate locurile de parcare publice ar trebui să devină cu plată, astfel, când merg la serviciu, nu mai ocup un loc de parcare 8 ore sau, dacă vreau să îl ocup, trebuie să plătesc. Doresc să punctez faptul că abonamentele vor putea fi date doar în zonele rezidenţiale, în celelalte zone nu se dau abonamente, în sensul în care să nu te încurajeze să vii să parchezi maşina 8 ore în Păcurari pe baza unui abonament, stând la serviciu, ci să plăteşti 5 lei pe oră, dacă vrei să stai cu maşina acolo”, a transmis Radu Botez, membru Comisia de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi.

Numărul mijloacelor de transport în comun ar trebui dublat

Pentru ca lucrurile să funcţioneze, iar măsura să vină, într-adevăr, în sprijinul fluidizării traficului din Iaşi, Radu Botez susţine faptul că în paralel cu zonarea oraşului, eliberarea abonamentelor şi taxarea tuturor locurilor de parcare publice ar trebui suplimentat şi numărul mijloacelor de transport în comun.

„Însă lucrurile acestea ar trebui să vină în paralel cu mărirea numărului mijloacelor de transport în comun. Am avut, recent, o discuţie la CTP, se pare că numărul de autobuze era suficient, dar de când cu zona metropolitană, toată politica de trasee s-a dat peste cap, însă, după părerea mea, numărul de tramvaie care acum sunt cam 100 la stradă, ar trebui poate chiar dublat inclusiv cu tramvaie secondhand, pentru că, dacă nu avem fonduri extrabugetare, bugetul Iașului nu își permite să cumpere nici măcar un tramvai”, a adăugat Radu Botez, membru Comisia de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi.

Au fost anunţate noi schimbări în parcările din Iaşi. Acestea ar putea veni în sprijinul fluidizării traficului.

Comentarii
  • aia s-ar numi dubla taxare , adica unul cu abonament rezidential sa fie obligat si la plata cu ora daca pleaca in alta zona la munca; cu cat platiti ideile prostesti? intreb pt. un prieten plin de idei idioate care v-ar aduce bani multi la buget 😀

  • Las’ ca a plecat Botez si vine Baciu Cezar la piete. Daca Botez a facut un kkat, Baciu al noatru va face laba la țărani!

  • Mai aveți multe idei de acest gen ? Numai tâmpenii aveți în mințile ale de imbecili. Ați dărâmat Țesătura, Mătase, Nicolina, nu ați făcut nici măcar o parcare supraetajată tip bloc turn, care, pe lângă faptul că și-ar scoate banii investiți în cel mult 3 ani, ar da de lucru la sute de oameni, TÂMPIȚILOR ! Ați luat model de la golanul de bășină vodă și ați tras niște dungi pe stradă ocupând o bandă de circulație și ați făcut chipurile o parcare, sunteți niște tâmpiți, tot consiliul local în frunte cu primarul sunteți o adunătură de golani, proști și șmenari !

  • Ieseni, scoate-ti naibii odata acesti incompetenti din Primaria Iasi, niste „neica nimeni” ajunsi politicieni din prostia multinationalistilor si a asa zisei diaspore care nu a calcat prin Iasi cu zecile de ani si care au votat incompetenta.Nu au habar de nimic, nu au nicio legatura cu administratia, cu nevoile cetatenilor, cu managerierea municipiului!!! Rup cu biruri de orice fel, sa aiba salarii mari, sa se imbogateasca ilegal si promoveaza, cum ar fi acest CTP, niste companii de muls ei banii, pe pielea iesenilor. Iar acest individ Chirica, cocotat tot de o anumita categorie de ieseni, face numai ce crede el ca-i bine doar pentru imaginea lui. Daca iesenii au votat majoritar ca exemplu PSD sau PNL, de ce a facut el, spre binele doar a lui, alianta, fara voia iesenilor cu partide de buzunar, partide fara o doctrina aplecata spre cetatenii Romaniei?

  • eu zic sa dat 20 de litri de combustibil pe luna si sa fie o duminica par si una impar ,apoi sa reduceti mincarea ca e prea multa si opriti energia electrica noaptea ,sa faceti fabrici si uzine unde sa bagati oamenii la gramada care sa munceasca care sa se faca ….idioti ! a si sa puneti taxa pe respirat ca pe fumarit exista

  • ,,ECSPERŢII” traficului şi circulatiei din Iaşi: Nechita care a făcut traficul inteligent, Chirica care a rezolvat traficul inteligent, Botez care a transformat străduţele dintre blocuri în autostrăzi şi a plantat milioane de popici şi de semnalizatoare pe strazile oraşului, şi la urmă, cei mai buni – membrii comisiei de circulaţie, nişte mari…,,ecsperţi”. Cu avizul ,,ecsperţilor” de la rutieră, se ştie…

  • Botez, ești mahmur de la Revelion și debitezi prostii, trezește-te, nu ești pe tarlaua lui mă-ta! Cum compari tu Iași cu Cluj și Tg, Mureș? Ăia au centură, autostradă, benzi unice, iar tu la Iași te bășești cu niște popice, dungi hașurate, parcări cu 10 lei ora și multe idei tâmpite. MARȘ LA COTEȚ !!!!

  • Mari idei a primariei: – a ocupat cu blocuri amplasamentul pasajului Tătărași, -a ocupat cu bloc continuarea a 3 benzi a podului Cantemir, – a finanțat și a plătit pasaju O.Bancila pentru 4 benzi și a făcut doar 2, – a finanțat proiect pasaj Era total inutil. Ce nu a făcut? Ooohoohoo!

  • Poate vor supermarketurile să facă parcare cu plată pe celelalte etaje . S-ar amortiza investiția rapid . Și afară cu mașinile care nu sunt din Iași și cele de pe trotuare/banda 1 amendate.

  • Acest individ promovează transportul public cu rablele de minim 40 de ani . Unde sunt cele noi? Piese pentru câteva? Jurnaliștilor! investigații și arătați câte din tramvaiele noi și autobuze nu sunt pe traseu.

  • Niște incompetenți, e jale în trafic dimineața, coloane de camioane și TIR-uri pe Canta-Gară-N.Iorga. Nu au fost în stare de nimic în toții anii de când stau cocoțați în funcții aceste putori politice marca PNL-PSD și vin acum să fluture în ochii ieșenilor ”PROIECTE”.

  • Semaforizarea așa-zisă inteligentă e la pământ și este principala cauză a infernului din trafic. Sunt timpi de semaforizare care nu se justifică, se stă în coloană la semafoare fără să fie necesar. De exemplu pe Canta cum vii din capăt la stația Sergent Grigore Ioan e un al treilea timp la semafor inutil, roșu la mașini, roșu la pietoni și se așteaptă degeaba căci stradela Canta din stânga e cu sens unic. Nu actualizează nimeni erorile astea?

  • In Romania o duci bine doar daca esti bisnitar, tigan, escroc sau cu bani de la parinti.

    Chiar nu se schimba nimic in tara asta, care se vinde tuturor pe-o nimic toata.

    Creier lipsa, demnitate lipsa.

    Inteleg de ce spun multi ca nu se va schimba nimic nici in urmatorii 20 de ani si aleg sa plece in alte tari.

  • numai noi astia de la uber bolt ar trebui sa existam pe strazile iasului….restul…panarame! soferi de 2 lei cu rable de 2 lei..

  • Asta nu va rezolva nimic. Va rămâne același număr de mașini, aceleași străzi și aceleași parcări insuficiente. Daca posesorul de mașină va merge cu transportul in comun, mașina lui nu va dispare in neant, tot va rămâne parcată pe undeva.
    Nu ii mai aud in perioada asta pe cretinii care vor transport cu bicla. Ce mă, va e frig? Va ploua? Boracii nu mai au voie cu troti, că răcesc? Hai, acum sa va vad calare pe bicla, cu mucii pe umeri. Pe voi, da’ mai ales pe bunicii, bunicele, mamele și tatii voștri vreau sa ii vad pe bicla. Aducandu-va oala cu sarmale.
    Și aș mai vrea sa vad in mijloacele de transport în comun, magistrații. Și polițiștii. Cot la cot cu justițiabilii și suspecții. Pentru că filtrarea utilizatorilor de astfel de servicii de transport nu este posibilă. Aia care o țineți langa cu transportul in comun sunteți fie leneși, fie prosti. Pentru că nu vă permiteți o mașină. Ori preferati să simțiți mirosul de transpirație al burtosului de lângă voi.
    Așa cum e construit Iasul acum, aglomerația din trafic nu poate fi rezolvată.

  • Rușine incompetenților nesimțiți din Primărie și Consiliul Județean! Nu se mai poate asa, afara cu voi! Nu sunteți capabili sa faceți ceva bun și practic pt ieșeni, dar salarii mari aveți!

  • Zonati.Rambleul caii ferate e plin de masini de firme de la Piata sudului pana la capat Dacia. 6 km de parcare gratis!!!!!!!!!

  • cei de la primărie și consiliul județean să fie obligați să vină la serviciu cu mijloacele de transport în comun, pt.că doar așa vor înțelege problemele orașului, mai aleș în ceea ce privește traficul!
    celor de la primărie și consiliu județean să nu le fie asigurate locuri de parcare, speciale, ci să fie tratați ca orice cetățean, fără discriminare!
    să fie obligați să prezinte săptămânal liste de probleme cetățenești, așa cum le-au identificat efctiv pe teren, circulând cu mijloacele de transport în comun, nu coborând din bolizi de mii de euro direct la scările instituției!

  • Toți cei care vin în Iași, aduc bani în oraș, indiferent că își aduc copiii la școală sau vin la muncă. Orice mașină aduce pe cineva care investește în oraș, mai mult sau mai puțin. Fără aceste mașini care aduc mii de oameni în Iași, orașul ar fi mort, uitați-vă la mall-uri, dacă nu e așa…Problema e că nu sunt parcări, nu că oamenii au ar plăti. Corupția e și mai mare problema, pentru că știm cu toții că se fac blocuri în loc de parcări și nu oamenii care vin să lucreze în oraș sunt vinovați de corupția de la nivelul conducerii orașului și județului.

  • Zonati!!!!!!!!!Veti castiga capital electoral de la ieseni care sunt sufocati de satele limitrofe…Miroslava, Valea Adanca, Horpaz, Cuirea si neamurile, Barnova…astia ocupa locurile de parcare si sufoca traficul!!!

  • Eu zic ca e mai ok asa :
    1. Dărâmați gradinele din jurul blocurillor ca sunt câte unii care au jumate de hectar și faceți parcări.
    2. Scoateți rablele din oras ne funcționale care nu au itp și asigurare.
    3. Scoateți la licitați măsinele care au impozit neplătit de minim 3 ani.
    4.Taxare dubla la a-3-a mașina de persoana.
    5. Scoaterea fiscalului sa fie obligatorie și depusa la taxe și impozite o data la 5 ani care nu depune în 6 luni de la termen autoturismul sa fie scos din circulație. Deoarece însemna că este cumpărat fără fiscal sau abandonat sau datorii ( cu drept de contestație în 15 zile rezolvabila cu scoatere fiscal și depunerea sa)

  • Jos Chirica, jos Botez şi jos, ceilalţi excroci care conduc oraşul.
    Da, oraşul ăsta are perfect? Sau este din acelaşi aluat cu ceilalţi mafioţi: nechita. chirica, botez şi alti habarnişti. Ca aşa pare…

  • Mai votați Piticul krakanat – kiri. Asta și cu dezvoltatorii imobiliari+ țaganii din piețe + Locală cu taganul de Zamfirescu și cumetriile locale => mai îndrăzniți s VISAȚI la ceva bun precum in Cluj. Marș înapoi în mâl….!! Nu va convine – emigrați in Canada. Aici vin mulți din Vs, BT ,SV,NT, GL..și REP MD. Are balta pește. ( Emulti sclavi). De asta și permit PORCII ăștia sa dea cu vrajeli lde Botez. Ține la fraieri

  • Deci parcarea va fi platita preponderent prin SMS. Dar d-le Botez stii ca prin SMS parcarea este mai scumpa decat plata cash. Deci poti sa te alegi cu o „codita” penala cat ai zice „peste.

  • toate rablele de acum 20 de ani afuma orasul si blocheaza locuri de parcare. Vrem taxa pe Centru, taxa pe tranzit zona Garii si filtre noaptea ca sa opreasca motociclistii si toti cocalarii care conduc pocnitori care trezesc copiii din somn!

  • O măsură cretinoidă a unor analfabeți care ocupă niște posturi doar să ia bani nemunciți. Ce faceți cu cei din comunele limitrofe de la 20 -30 km care vin cu mașina la serviciu ? Ii dați afară de la serviciu ? Știți cât costă un bilet pentru 20 km la o firma de transport privată? 14-18 lei numai dus,deci 28-36 lei pe zi … nu-i asa că sunteți depășiți de realitate ? CRETINILOR BOLNAVI DE PUTERE

  • As propune primăriei sa construiască câte 1 parcare etajata de minim 200 de locuri în fiecare cartier. După ce instruiește măcar 2 parcări (as începe în Alexandru și în CUG) putem sa incepem discuție cu întreaga comunitate despre masuri graduale și planuri. De decizii doar anunțate fără dialog ale Fabuloase Comisii de Circulație, ne-am saturat cu toții.

Adauga un comentariu