Eveniment-Social

Schimbări la vârful conducerii Universității „Cuza” din Iași! E vorba despre prorectori și decani

Publicat: 26 mart. 2020

Urmează o perioadă esențială pentru alegerea persoanelor ce vor ocupa cele mai importante funcții de conducere din cadrul celei mai vechi instituții de învățământ superior a României – „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași! Decizia cea mai importantă, în acest sens, o va avea rectorul reales și validat de Senatul de la „Cuza”, prof. univ. dr. Tudorel Toader. Aici, luni, 23 martie 2020, dosarul alegerii acestuia a fost trimis către Ministerul Educației și Cercetării – MEC, spre validare. După ce va veni Ordinul de confirmare de la minister, universitarul Toader va demara consultările (cu Senatul – n.r.) pentru noua echipă de prorectori și a organizării concursurilor la decanatele celor 15 facultăți. Se anunță și câteva schimbări, însă totul va pleca de la ideea de continuitate și de noutate, echilibru de competențe și vor fi evitate conflictele de interese

Perioadă esențială pentru alegerea persoanelor ce vor ocupa cele mai importante funcții de conducere din cadrul celei mai vechi instituții de învățământ superior a României – „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași.
Astfel, dupa ce luni, 23 martie 2020, s-a finalizat dosarul privind alegerea rectorului și a fost trimis acesta la Ministerul Educației și Cercetării pentru confirmare, se așteaptă Ordinul de confirmare de la minister al acestuia. După acest pas, conform calendarului alegerilor de la UAIC, mandatul 2020-2024, între 15 aprilie – 15 mai este programată desemnarea prorectorilor. Între 15 mai – 31 mai este programat concursul pentru alegerea decanilor celor 15 facultăți, iar până pe 11 iunie se va derula o ședință a Senatului pentru validarea concursului pentru cele 15 decanate de la „Cuza”.

Posibile schimbări în echipa de prorectori!

Pe acest plan, actualii prorectori de la „Cuza” sunt: prof. univ. dr. Cătălin Tănase (actual director al Grădinii Botanice și membru al Academiei Române – n.r.) – prorector pentru programe de masterat și studii doctorale; prof. univ. dr. Ionel Mangalagiu – prorector pentru programe de cercetare științifică și transfer de cunoștințe; prof. univ. dr. Corneliu Iațu – prorector pentru strategie, dezvoltare instituțională și managementul calității; prof. univ. dr. Henri Luchian (împlinește vârsta de pensionare în septembrie, anul acesta – n.r.) – prorector pentru relații internaționale și parteneriate de studii și cercetare; prof. univ. dr. Mihaela Onofrei – prorector pentru activități studențești și parteneriate cu mediul economic și sectorul public, prof. univ. dr. Lucia Cifor – prorector pentru programe de licență și activități de formare a personalului didactic din învățământul preuniversitar. Aici, e posibil să fie două sau trei schimbări cu membri ai comunității academice dinspre facultățile de Istorie sau Filosofie și Științe Social-Politice.

Și la decanate se anunță nume noi

Pe de altă parte, actualii decani sunt: Fizică – conf. univ. dr. Sebastian Popescu, Psihologie și Științe ale Educației – conf. univ. dr. Ștefan Boncu, Matematică – prof. univ. dr. Răzvan Dinu Lițcanu, Chimie – prof. univ. dr. Aurel Pui, Biologie – conf. univ. dr. Lăcrămioara Carmen Ivănescu, Geografie și Geologie – prof. univ. Adrian Grozavu, Filosofie și Științe Social Politice – prof. univ. Conțiu Tiberiu Șoitu, Istorie – prof. univ. dr. Petronel Zahariuc, Informatică – conf. univ. dr. Adrian Iftene, Litere – conf. univ. dr. Ion Constantin Lihaciu, Economie si Administrarea Afacerilor – a început cu prof. univ. dr Dinu Airinei (ieșit la pensie la finalul anului trecut – n.r.), actualmente fiind decan prof. univ. dr. Teodora Roman, Teologie Romano-Catolică – conf. univ. dr. Ștefan Lupu, Teologie Ortodoxă – prof. univ. dr. pr Ion Vicovan, Educație Fizică și Sport – conf. univ. dr. Beatrice Aurelia Abălașei, iar la Facultatea de Drept – lect. univ. dr. Septimiu Vasile Panainte.

Aici, fie că nu se vor înscrie la concurs sau vor ocupa alte funcții, se anunță posibile schimbări la facultățile de: Biologie, Geografie și Geologie, Fizică, Drept, Istorie.loading...

Adauga un comentariu