Prima pagină » Titlurile zilei » Școli postliceale FEG, fără săli de clasă pentru desfășurarea orelor! Angajații lui Cristian Stanciu nu au unde să predea, iar cursanții devin absolvenți peste noapte

Școli postliceale FEG, fără săli de clasă pentru desfășurarea orelor! Angajații lui Cristian Stanciu nu au unde să predea, iar cursanții devin absolvenți peste noapte

31 oct. 2022, 02:00, 13 ,
Denisa Pintilie în Titlurile zilei

Există multe școli postliceale FEG fără săli de clasă, precum și sute de cursanți care primesc la final o diplomă fără să fi făcută vreo oră de curs. FEG-urile lui Cristian Stanciu din Drăgășani, Piatra Neamț, Slatina sau Mangalia nu au închiriate spații pentru susținerea orelor. Deși sunt sute de studenți care promovează anual o astfel de școală, sălile de clasă nu există

Deși directorii școlilor postliceale FEG susțin că există săli de clasă pentru sute de cursanți și că toți frecventează orele, realitatea nu este deloc așa. Sălile nu există, deci cursanții nu au un spațiu destinat pentru a merge la cursuri, nici măcar dacă și-ar dori.

Reprezentanții școlilor postliceale spun că rata de promovabilitate este de aproape 100 la sută, dar cum pot studenții obține diploma de asistent medical generalist, dacă nici măcar nu se prezintă la ore pentru că nu au săli de clasă?

cladire FEG Iași

Deși directorii școlilor postliceale FEG susțin că există săli de clasă pentru sute de cursanți și că toți frecventează orele

Școli postliceale FEG, fără săli de clasă! Elevii trec în zbor prin școală

cladire FEG

Nici Școala postliceală FEG Piatra Neamț nu stă mai bine la capitolul săli de clasă

Există foarte mulți absolvenți ai școlilor postliceale FEG, deținute de patronul Cristian Stanciu, dar nu sunt săli pentru a se desfășura întreaga activitate, asta pentru că FEG-urile din țară nu închiriază spații pentru cursanți, deci aceștia nu se prezintă la ore.

Reprezentantul Școlii FEG Drăgășani nu a vrut să răspundă la întrebările reporterilor BZI despre câte săli de clasă au puse la dispoziție pentru cursanți sau despre câți dintre aceștia frecventează cursurile. În teorie, FEG Drăgășani ar avea niște clase închiriate de la Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” Drăgășani, însă, în realitate, între cele două entități nu mai există nicio înțelegere din 2021. Potrivit directorului Școlii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu” Drăgășani, Dan Laurențiu Ulmeanu, instituția a avut un contract de închiriere cu FEG pentru o sală de clasă pe perioada 01.09.2018 – 31.08.2019. Ulterior, a fost încheiat un act adițional de prelungire până în 31.05.2020. În perioada 01.09.2020 – 31.5.2021, s-a prelungit contractul printr-un act adițional, iar FEG Drăgășani dispunea tot de o singură sală. Din 2021 până în prezent, această școală nu mai dispune de niciun spațiu pentru a-și desfășura orele de curs.

Nici Școala Postliceală FEG Piatra Neamț nu stă mai bine la capitolul săli de clasă.

„Colegiul Tehnologic «Spiru Haret» nu are încheiat niciun act și nu a derulat până la această dată niciun raport juridic contractual cu entitatea la care se face referire în adresa dvs., respectiv Fundația Ecologică Green (FEG)”, spune directorul Colegiului Tehnologic „Spiru Haret”, Mititelu Cristodor-Radu.

Școala Gimnazială „Ștefan Protopopescu” din Slatina a încheiat contractul de închiriere a spațiului cu FEG în perioada 2013-2018. De atunci, Școala FEG Slatina nu mai dispune de nicio sală în care profesorii să poată susține cursurile.

 cladire FEG

Sălile de clasă nu există, deci cursanții nici dacă ar dori să meargă la cursuri, nu ar avea spațiu destinate pentru a le susține

Cursanții nu se prezintă la ore!

persoane aflate intr-o sala, iar pe masa este situat un manechin

Reprezentanții școlilor postliceale spun că rata de promovabilitate este aproape de 100%

FEG-urile se află în peste 30 de județe ale României, inclusiv în București. Acestea funcționează, în majoritate, în unități educaționale de stat sau alte spații publice unde sunt plătite chirii infime sau chiar deloc, cum se prezintă în orașele menționate mai sus. Examenul este promovat de majoritatea elevilor, în condițiile în care multe școli postliceale FEG nu au spații închiriate pentru a susține orele de curs. Nici pandemie nu mai există, deci nici posibilitatea de a spune că aceste cursuri se țin online.

În prezent, Școala Postliceală FEG Education, filiala Mangalia, nu mai dispune de niciun spațiu în incinta Colegiului Economic Mangalia. Deci sute de cursanți ai școlilor menționate nu vin la cursuri, deși ei promovează după cei trei ani de studiu, devenind adevărați „specialiști” în asistența medicală. Fiind contactat de reporterii BZI, directorul FEG Mangalia nu a vrut să dea informații.

„Nu avem voie să dăm declarații. Luați legătura cu patronul FEG”, spune directorul FEG Mangalia.

Directorul Colegiului Economic Mangalia, Anișoara Teodorescu, spune că FEG-ul nu are săli de clasă închiriate în incinta școlii.

„Cu 01.09.2019, respectiv 01.09.2020, a fost încheiat contractul valabil până la data de 01.09.2021. În prezent, Școala Postliceală FEG Education, filiala Mangalia, nu mai dispune de niciun spațiu în incinta Colegiului Economic Mangalia, toată activitatea desfășurându-se la Liceul Teoretic «Callatis» Mangalia”, spune Anișoara Teodorescu.

Așadar, există multe școli postliceale FEG fără săli de clasă, dar cu sute de cursanți care promovează la final examenul, chiar dacă orele nu se desfășoară conform orarului ce îl are fiecare specializare în parte.

Comentarii
  • Nu știam că cei care termina o scoala postliceală sunt numiți studenți. Vă luați de FEG, luati-va de cei care și-au primit diplomele de la Sibiu, că se duceau odată pe an , o singura zi,și sunt mari asistente cu facultate. Eu cu 40 de ani vechime, am salariul la jumătate față de așa zisele doamne care închiriau autocare și plecau la Sibiu și aveau 16 examene într-o zi. Ce examene erau acelea, auzi, 16 într-o zi, că ziua are 24 de ore, cate ore ținea un examen, că dura o oră să se facă prezența. Dacă au 4 ani la Sibiu la zi, cartea de munca le este suspendată, cum s-a frecventat aceasta facultate? Lăsați FEG-ul in pace și cercetați alte școli fantomă.

  • Școală de carton și diplome la fel. Ăia dau banii și primesc hârtia. Simplu, că la noi

  • Un golan comunist, la fel ca taică’su. Banul e important să iasă

  • abia acum ati aflat ??????????????? De cand exista FEG ?????

  • Faceti scoli de meserii , tehnicieni electricieni, sobari, instalatori , fierari …….. ca astea cand se vad cu diploma in mana se cred …..doctori ………..

  • Nu au sali de clasa , nu merg la cursuri , dar sa stiti ca posturi bine alese la Spiridon…au ! Sunt slempete maritate cu jandarmi, politisti ….care au banuți de platit si diplomele lor la Academii si ale primatelor de consoarte la FEG, Apolonia , Petruș din deal …care or mai fi.

  • asistenţă sanitară

    Veniţi la Pascani:SCP.ŞTEF cel SF,idem ,pseudoasistenţi cu sau fără BAC !

  • Inchise definitiv, simplu.

  • anularea diplomelor obtinute de la FEG pe ultimii 5 ani !!!!!!!!!!

  • Alo DGA Iași?

    Dar cu asistenții medicali care au dat șpagă la angajare,ce facem?! Toată lumea vorbește despre acest fenomen și nimeni nu face nimic pentru combaterea lui…se știe și mercurialul șpăgii la angajarea în spital, indiferent că ești asistent, brancardier,infirmier și chiar medic!!!!

  • Alo DGA Iași?Alo DNA Iași?

    Dar cu asistenții medicali care au dat șpagă la angajare,ce facem?! Toată lumea vorbește despre acest fenomen și nimeni nu face nimic pentru combaterea lui…se știe și mercurialul șpăgii la angajarea în spital, indiferent că ești asistent, brancardier,infirmier și chiar medic!!!!

  • Anularea diplomelor ….

  • Directorul unei filiale FEG

    Suspendarea licenței de functionare a tuturor FEG din țară .Înstituția cu atribuțiuni de control este A.R.A.C.I.P si M.E.C adică cele care au emis aceste licențe . Problema nu este la F.E.G ci la organul de control care nu-si face treaba .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`