Sport

„Scorpionul” ieșean Ștefan Lătescu a cucerit Cupa României la box pentru tineret în doar 15 secunde!

Publicat: 03 dec. 2019

În vârstă de doar 17 ani, elevul antrenorului Mihai Constantin l-a învins în finala categoriei grele (91 kg) pe adversarul său, orădeanul Ernest Csiszer, în doar 15 secunde

Sala Polivalentă din Iași a găzduit, la finalul săptămânii trecute, întrecerile Cupei României la box pentru tineret, competiție care încheie calendarul pe acest an al Federației Române de Box.

Cea mai spectaculoasă victorie l-a avut în prim-plan pe ieșeanul Ștefan Lătescu, de la clubul Scorpions. În vârstă de doar 17 ani, elevul antrenorului Mihai Constantin l-a învins în finala categoriei grele (91 kg) pe adversarul său, orădeanul Ernest Csiszer, în doar… 15 secunde. A fost, de altfel, singura victorie înainte de limită în gala finală a Cupei României, toate celelalte victorii fiind obținute la puncte.

Visul olimpic și sfaturile primite de la Dorel Simion și Vasile Câtea

Susținut de fanii săi aflați în tribune, Lătescu s-a năpustit asupra adversarului cu o serie de lovituri încă din primele secunde și l-a trimis pe Csiszer la podea, arbitrul de ring încheind lupta după doar 15 de secunde. Victorie scurtă pentru Ștefan Lătescu, prin inferioritatea adversarului, iar tânărul pugilist ieșean rămâne cu victorii pe linie în cele aproximativ 40 de meciuri disputate în boxul românesc.

După finala câștigată în fața propriilor fani, ieșeanul Ștefan Lătescu a vorbit despre visul său în box.

„Publicul mi-a dat putere și energie. Fără ei era puțin mai greu. Și cu maistrul meu în colț (n.r. – antrenorul Mihai Constantin), cu care am avut numai victorii prin KO, e mult mai ușor. Adversarul a fost și el mare, bun, nu l-am subestimat. Dar când e pumnul de moldovean acasă la el, e diferență față de Oradea. Fanii mei ar fi vrut să mă vadă trei reprize în ring în finală, dar sincer nu îmi place să stau în ring 3 reprize.

Pentru că adversarii mei trebuie să cadă jos toți. Am discutat cu domnul Dorel Simion, mi-a zis că sunt un sportiv de viitor și să mă țin de treabă în continuare, că o să vină și meciuri mai grele, la Europene, la Jocurile Olimpice. Vreau să merg la Olimpiada din 2024 și să aduc o medalie pentru România, pentru că nu a mai fost obținută de ceva timp la box”, a declarat Ștefan Lătescu, care a dezvăluit și ce sfat i-a dat președintele FR Box, Vasile Câtea:

„Mi-a dat un sfat la sfârșit, să fiu mai lucid în ring, să fiu mai calculat. Eu sunt mai zăpăcit puțin în ring. Vreau să-i mulțumesc domnului Câtea pentru că m-a ajutat mult, și cu școala, oricând am avut nevoie, m-a sprijinit. Și maestrului Mihai Constantin, lui Narcis Mânzat, doamnei diriginte Agafiței Gica, domnului profesor Laurențiu Andone pentru tot ajutorul. Cu toții au contribuit la succesele mele și la ascensiunea mea”.

Ce viitor are în box?

Lătescu a vorbit și despre viitorul său:

„Anul viitor va fi Campionatul European Under 21 de box și vom debuta și la profesioniști în K1, în Dynamite Fighting Show. Vreau să fiu primul sportiv care a combinat ambele sporturi la un nivel înalt, și pe plan internațional. Vreau să ies campion mondial și la box, și la K1. Iar visul meu este să ajung la Olimpiadă, să ridic România cât mai sus. Dacă nu o ridicăm noi, sportivii, atunci cine?”.

Antrenorul lui Ștefan Lătescu, Mihai Constantin, a declarat:

„Ștefan e născut să fie campion, să fie vedetă. S-a născut chiar de Crăciun, pe 25 decembrie, a fost primul copil născut în noaptea de Crăciun, a venit televiziunea la el de când s-a născut. Este un copil talentat, muncitor și va avea un viitor frumos. Este campion mondial în Irlanda anul acesta la kick-boxing, este neînvins în România la box de cinci ani, iar în ultima perioadă câștigă doar prin KO. În total are 105 meciuri, dintre care vreo 40 la box. Obiectivul nostru în box este Olimpada din 2024”.

Port-drapel la deschiderea oficială a competiției a fost Bianca Cobzaru

Cel de-al doilea ieșean victorios la Cupa României pentru tineret este Robert Lambă. Ca și Lătescu, Lambă visează să reprezinte România la Olimpiada din 2024.

„A fost bine în ring, m-am simțit bine în fața suporterilor mei, mă bucur că am avut susținerea lor. Este al doilea titlu de Cupa României pentru mine. Visul meu este să ajung la Olimpiadă, în 2024. La anul trec la seniori și voi munci mult să ajung la Jocurile Olimpice din 2024”, a spus Lambă.

Port-drapel la deschiderea oficială a competiției a fost pugilista ieșeană Bianca Cobzaru, sportiva pregătită la CFR Iași de antrenorul Nicu Brânzei fiind medaliată cu bronz în acest an la Campionatele Europene de tineret din Bulgaria. Și aceasta, ca și colegii săi medaliați la Cupă, muncește în continuare pentru a-și îndeplini visul olimpic.

„Anul acesta a fost bun pentru mine, cu o medalie la Europene. Anul viitor voi merge la Campionatul European Under 22 și sper la multe alte turnee, unde îmi doresc să fac o figură frumoasă. Visul meu este să mă calific la Olimpiada din 2024. Boxul feminin are viitor, anul acesta a ieșit campioană europeană Lăcrămioara Perijoc, din urmă a venit Claudia Nichita. Sunt multe fete valoroase care vin din urmă”, a declarat Bianca Cobzaru, de trei ori campioană națională și câștigătoare a trei Cupe ale României.loading...

Adauga un comentariu