Local

Scrisoarea deschisă a lui Ciprian Paraschiv, președintele Politehnicii Iaşi, după ultimele evenimente din Copou! “Astăzi sunt mâhnit”

Publicat: 05 mart. 2021
Președintele executiv al Politehnicii Iași Ciprian Paraschiv
Președintele Politehnicii ieșene, Ciprian Paraschiv, susține că în luna februarie a anului trecut a fost fericit, în schimb astăzi este mâhnit

Ciprian Paraschiv, președintele executiv al Politehnicii Iaşi, a transmis astăzi, 5 martie 2021, o scrisoare deschisă, dupa ultimele evenimente din Copou. Prezentăm mai jos scrisoarea completă.

Președintele Politehnicii ieșene susține că în luna februarie a anului trecut a fost fericit, în schimb astăzi este mâhnit. De-a lungul timpului a reușit să evite falimentul și să mențină echipa din Copou în elita fotbalului.

„Dragi ieșeni,

În februarie 2020, am fost fericit! Pentru că am renunțat la o funcție importantă în fotbal. În cadrul unei instituții stabile. La un salariu considerabil.

De ce am fost fericit? Pentru că m-am întors la cel mai frumos club din lume pentru mine și m-am întors să folosesc tot ce am învățat în managementul fotbalului de la cel mai înalt nivel, la FRF și UEFA, pentru dezvoltarea acestui club.
Nu mă victimizez acum. Dar dacă mulți spun că îi apreciază pe “frumoșii nebuni”, trebuie să înțeleagă și “nebunia urâtă” din toată această poveste. Nu pentru mine, ci pentru viitorul mai bun pe care îl poate avea Poli.

Ce am reușit? Să evităm falimentul în 2020 și să ne menținem în elita fotbalului. Dacă e puțin lucru, având în vedere că am descoperit datorii cu o valoare dublă față de cât am fost informat înainte de venirea mea, ținând cont că pandemia a bulversat toată strategia mea de sponsorship și fan engagement, doar voi, ieșenii care iubiți Poli nu doar “din gură”, puteți aprecia cu adevărat.

Ce am mai reușit? Am pus punct unei imagini de club second-hand și am tăiat sinecurile multiple, în ciuda oricărei adversități hrănite din orgolii personale și hrăpărețe. Am făcut lucruri normale în orice club care se dorește modern, echilibrat, stabil. Sau care ar trebui să se dorească așa. Las un club cu licența ca și luată, cu bonusurile de rămânere în Liga 1 achitate, cu primele la zi, cu salariile la zi pe 2020 și mici restanțe în acest an.

Ciprian Paraschiv: „Și mai cred că alături de Andrei Cristea atingeam și obiectivul acestui sezon”

Sunt multe lucruri pe care nu le-am reușit, dar mai ales nu am reușit să obțin credit și susținere totală pentru acest proiect. Nici nu știu dacă acestea erau disponibile, oricum. Am veni la Iași pentru că știu că pot pentru Poli, dar e clar că nu toți putem pentru Poli.

Sunt singurul angajat din club cu salarii restante încă de anul trecut, dar eu am venit să transform în fotbalul ieșean, nu să mă transforme fotbalul meu de-acasă în debitor. Din motive personale, independente de voința mea, am solicitat Consiliului Director intrarea în concediu fără plată, după meciul cu FC Argeș, până la finalul sezonului. Nu vreau să stingheresc, aștept cu nerăbdare strategia alternativă pentru viitorul clubului.

Nu putem coborî în iarbă și să băgăm mingea în plasă, nici nu a fost asta menirea mea. Am venit să transform clubul tinereții mele cu experiența profesională a maturității. Nu s-a putut, atunci voi urmări cu maximă atenție pașii ulteriori care vor fi gândiți pentru tricoul în care am râs, am plâns, am muncit și m-am zbătut.

Cer scuze fiecăruia dintre dumneavoastră pentru erorile, stângăciile sau neatenția mea. Pot doar să vă asigur că ele au fost produsul involuntar al unei dorințe prea mari, pornită dintr-o dragoste uriașă, într-un context pe care nu mi l-am imaginat atât de amar.

În februarie 2020 am fost fericit. Astăzi, sunt mâhnit. Dar știu sigur ceva. Eu am să pot mereu pentru Poli!

#IeseanPentruPoli 🤍💙” a transmis Ciprian Paraschiv, președinte Politehnica Iași.

Comentarii
 • Bai Cipri,

  Tu esti singurul mahnit, noi suntem o comunitate care suntem mahniti si dezgustati de modul in care a fost condus acest club in ultimele 12 luni de tine, din pacate, nu de altcineva.
  Vii si ne spui ca ai renuntat la o functie importanta, la un salariu considerabil, dar scuza-ma tati, aici ai 35.000 lei NET, bani in mana, pe pamant, nu pe luna! Cu acesti bani cu care TU ai fost platit, nu s-a vazut nicio imbunatatire in club, ba dimpotriva, un joc HAOTIC, fara sens, un fel de turca, dar chiar si turca arata mai bine decat acest joc al acestor baieti. Ce vreau sa mentionez este urmatorul lucru: ca diferenta dintre tine si cei care au mai fost la aceasta echipa (poate cu salarii si mai mari decat al tau), au facut din aceasta echipa un lucru de luat in seama de adversari, pe cand tu, de cand ai venit in acest oras din care ai si plecat, nu a fost decat sa DISTRUGI aceasta echipa, respectiv acest club prin rezultatele exceptionale pe care echipa le-a avut alaturi de marele antrenor, Pranku (legenda spune ca toate echipele pe care le intalnirea Poli Iasi, inainte de meci, faceau petrecere pt victorie). Ce imi doresc, iubind acest sport si uitandu-ma la acest club dezgustat de cine si modul in care este condus, sa fac si eu parte 12 luni din acest club pe jumatate din salariul tau si ulterior sa ma dea afara clubul.

  Poli era pe un trend ascdendent in ultimii 5 ani, cu calificare chiar si in play-off, ca sa nu mai zic de timida participare in Europa League.

  Acesta este un adevar trist, dar parerea mea este ca TU, Ciprian Paraschiv, nu ai ce cauta in acest club, ca sa nu mai zic de marele DIRECTOR SCOUTER- Anton Helesteanu, care nu are nicio treaba cu acest sport, ca sa nu mai zic de „viziune” in a gasi noi talente.

  Mai sunt multe de scris, dar ma opresc aici!

  Plecati cu totii, domnilor conducatori, locul vostru este la Federatie, nu la Poli Iasi.

 • Te victimizezi Cipriane insa adevarul e dur,faptele vorbesc,nu ai fost in stare sa aduci un antrenor care sa faca o echipa cat de cat competitiva.Barca se scufunda si tare ma tem intr-o desfiintare si vom avea soarta echipelor din judetele Moldovei,daca ai fi un bun manager nu te destituia numeni,trebuia sa te duci la Botosani sa inveti de acolo management!

 • E MAHNIT, bai heg dar cand iei salariul de 4000 de EURO, esti mahnit????
  MARS mai nesimtiule si tu si ceilalti, parca sunteti Bugetari, astepati sa treaca luna sa incasati salariul??
  Rezultatele unde sunt????.
  #valea mai nesimtitilor

 • Toți postacii sunt puși de POCĂITUL AȚA sa facă comentarii denigratoare. AȚĂ împreuna cu Vasile HARABAGIU au interese in sifonarea banilor din transferuri ! Pana nu dispar ăștia e grav, vom retrograda iar Vasile Harabagiu deja a pregătit o mare ȚEAPĂ IMOBILIARÂ in locul stadioanelor!

Adauga un comentariu