Local

Se dă startul celui de-al doilea maraton de vaccinare din municipiul Iași la Universitatea de Medicină și Farmacie! Medicii se așteaptă la un număr mare de persoane

Publicat: 14 mai 2021
Intrarea la UMF și un braț cu o seringă
Un nou maraton de vaccinare fără programare va începe de vineri, 14 mai 2021, la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași

Începând de vineri, 14 mai 2021, se va da startul maratonului de vaccinare împotriva COVID-19 la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași. Ieșenii se vor putea vaccina 24 din 24 de ore timp de trei zile, până luni, 17 mai 2021. Autoritățile locale se așteaptă la un număr mare de doritori. Serul administrat va fi Pfizer-BioNTech

Vineri, 14 mai 2021, se dă startul celui de-al doilea maraton de vaccinare împotriva COVID-19 la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași (UMF). Începând cu ora 16:00, orice persoană care a împlinit vârsta de 16 ani se poate prezenta la centru. Echipa de vaccinare va asigura un program non-stop. Ieșenii se pot prezenta doar cu buletinul, fără programare. În cadrul centrului de vaccinare anti-COVID-19 de la UMF va fi administrat serul Pfizer. Medicii ieșeni se așteaptă la un flux mare de persoane dornice să se imunizeze.

„La maratonul de vaccinare vor fi prezente cadre medicale atât de la UPU, care vor asigura asistență medicală de urgență, cât și de la secțiile de terapie intensivă. Astfel, ne pregătim pentru a vaccina cât mai multe persoane. Având în vedere locul și organizarea echipei medicale, ne așteptăm ca în aceste zile să administrăm prima doză de vaccin unui număr mare de persoane, în special persoanelor care fac parte din categoria vulnerabilă în fața bolii. Ne dorim să vină cât mai multă lume”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” Iași.

Persoanele care se vor vaccina cu prima doză vor face rapelul la 21 de zile de la prima doză, în weekendul 4-6 iunie.

În cadrul primului maraton organizat la Iași au fost imunizate peste 1.500 de persoane

Peste 1.500 de persoane au fost imunizate în cadrul primului maraton de vaccinare împotriva COVID-19 organizat în municipiul Iași. Maratonul a fost organizat în perioada 4 -11 mai 2021, la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac”, unde ieșenii s-au putut vaccina cu serul Pfizer 24 de ore din 24. În primele zile de maraton, la poarta spitalului, zeci de persoane așteptau la coadă, prioritare fiind persoanele cu programare și care așteptau administrarea celei de-a doua doze. Printre doritori s-au numărat și persoane din alte județe ale Moldovei. În cazul minorilor care au împlinit vârsta de 16 și doresc să se imunizeze împotriva COVID-19, este necesar un acord scris al unui părinte sau tutore legal.

În cadrul acțiunii de amploare ce se va desfășura la UMF Iași, se vor implica, în mod voluntar, peste o mie de membri ai comunității academice a Universității. Pe esplanada UMF Iași va fi instalat un Info Point, iar în clădirea Universității vor fi amenajate 20 de fluxuri de vaccinare. Maratonul de vaccinare este organizat de UMF Iași, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Iași, Colegiul Medicilor Iași, Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, filiala Iași (OAMGMAMR Iași), Prefectura Iași, Primăria Iași, Consiliul Județean Iași și Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Peste 200 de mii de ieșeni au fost imunizați împotriva-COVID-19 de la debutul campaniei de vaccinare

De la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, în județul Iași au fost efectuate până ieri, 13 mai 2021, 256.155 de vaccinări. Din acest număr total de persoane vaccinate, 152.334 au fost imunizate cu prima doză și 103.821 cu cea de-a doua doză. Pe data de 12 mai 2021 au fost vaccinate 4.658 de persoane, dintre care 1.846 cu prima doză și 2.812 au primit doza a doua. De la începutul campaniei de vaccinare s-au îregistrat 353 de reacții adverse ușoare. Pe de altă parte, pe teritoriul județului Iași, până ieri, 13 mai 2021, au fost confirmate 42.041 cazuri cu persoane infectate cu COVID-19. De asemenea, numărul total de decese înregistrate de la debutul pandemiei a ajuns la 868.

Comentarii
Adauga un comentariu