International

Se dau bani pentru persoanele cu venituri medii. Ce trebuie să facă pentru a beneficia de indemnizația lunară

Publicat: 24 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Se dau bani pentru persoanele cu venituri medii. Ce trebuie să facă pentru a beneficia de indemnizația lunară
Persoanele din Germania cu venituri medii pot primi o indemnizație lunară de 370 de euro.

Se dau bani pentru persoanele cu venituri medii. Dreptul la o alocație pentru locuință în Germania (Wohngeld) în 2024 se aplică atât chiriașilor, cât și proprietarilor de apartamente. Iată ce trebuie să facă pentru a beneficia de indemnizația lunară.

Se dau bani pentru persoanele cu venituri medii

Persoanele din Germania cu venituri medii pot primi o indemnizație lunară de 370 de euro. Suma reprezintă alocația pentru locuință.

Aproape 2 milioane de gospodării, care acoperă 4,5 milioane de persoane, pot beneficia de acest sprijin. Au dreptul la supliment atât chiriașii, cât și proprietarii de locuințe ale căror venituri nu depășesc o anumită sumă.

Wohngeld oferă un sprijin financiar important, în special pensionarilor și familiilor, inclusiv părinților singuri, care constituie aproximativ jumătate din beneficiarii acestui sprijin. Aproximativ 40% dintre beneficiari sunt familii. Alocația pentru locuință Wohngeld, ca și Bürgergeld, este plătită în avans, astfel încât beneficiarii să poată acoperi costul închirierii unui apartament la începutul lunii.

Alocația pentru locuință în Germania este de maximum 370 de euro pe lună. Suma exactă de depinde de numărul de persoane din gospodărie și de venitul familiei.

Ce sume se alocă de la stat

Alocația pentru locuință în Germania este de 370 de euro pe lună. Portalul RTL.de, pe baza datelor de la Ministerul Federal al Locuinței, Dezvoltării Urbane și Construcțiilor, a prezentat exemple de calcul. Acestea sunt:

Un cuplu căsătorit cu un copil

Venitul brut lunar: 1.900,00 euro

Venitul total lunar după luarea în considerare a diverselor contribuții: 1.438,34 euro

Chirie lunară brută: 500,00 euro

Alocație pentru locuință: 335,00 €

Părinți singuri cu 2 copii (9 și 13 ani)

Venitul brut lunar: 1.460,00 euro

Venitul total lunar după luarea în considerare a diverselor contribuții: 1.101,34 euro

Chirie lunară brută: 650,00 euro

Alocație pentru locuință: 183,00 €

Un cuplu căsătorit cu doi copii

Venitul total lunar: 1.764,67 euro

Chiria brută de plătit lunar: 770,00 euro

Alocație pentru locuință: 275,00 €

Pensionar singur

Pensie lunară brută: 860,00 euro

Chirie lunară brută: 335,00 euro

Alocație pentru locuință: 250,00 €

Un cuplu căsătorit cu 3 copii care locuiește cu un bunic

Venitul total lunar: 1.764,67 euro

Chirie lunară brută: 770,00 euro

Alocație pentru locuință: 275,00 €

O altă țară care oferă sprijin financiar tinerilor este Ungaria. Tinerii sub 30 de ani beneficiază de sprijin financiar din partea statului pentru chirie, transportul către locul de muncă și pentru recalificare. Guvernul din Ungaria preia pentru o perioadă de patru sau șase luni jumătate din salariul brut al angajaților, iar în cazul în care locul de muncă este situat la o distanță de peste 60 de kilometri de locuința lor, tinerii pot primi până la 186.000 de forinți (2.347 lei) pe an pentru chirie, timp de maximum un an.

Sprijinul pentru costurile de transport poate fi solicitat dacă locul de muncă se află într-un perimetru de 60 de kilometri de locuința lor, iar suma acordată lunar poate varia între 10.000 și 12.000 de forinți (126-151 lei) pentru fiecare 10 kilometri. De asemenea, sprijinul pentru recalificare poate ajunge până la 150% din salariul minim pe economie. Scopul acestui program, numit ,,Garanția pentru Tineret Plus”, este de a facilita accesul tinerilor sub 30 de ani, care nu sunt în prezent în sistemul educațional și nici nu lucrează, pe piața muncii și de a le oferi experiență profesională.

România este țara din UE cu cea mai mare rată a șomajului în rândul tinerilor. Țara noastră se confruntă cu o criză a forței de muncă și cu un număr mare de tineri care nu lucrează sau abandonează școala de la o vârstă fragedă. De aceea,  Ministerul Muncii a anunțat că în anul 2024 se vor oferi stimulente financiare pentru tinerii șomeri care își găsesc un loc de muncă.

Adauga un comentariu