Prima pagină » Actualitate » Se dau vouchere de 5.000 de lei pentru bugetari! Se acordă și primă de 300 de lei pentru fiecare copil, de 1 Iunie
Se dau vouchere de 5.000 de lei pentru bugetari! Se acordă și primă de 300 de lei pentru fiecare copil, de 1 Iunie

Se dau vouchere de 5.000 de lei pentru bugetari! Se acordă și primă de 300 de lei pentru fiecare copil, de 1 Iunie

21 mai 2024, 09:42, 1 ,
BZI.ro, în Actualitate

Guvernul ia în calcul să îngheţe salariile şi pensiile, deoarece deficitul bugetar a depăşit 50%. Totuși, sunt unii angajaţi la stat care au parte de un tratament special. Astfel, se dau vouchere de 5.000 de lei pentru bugetarii de la Compania Națională de Investiții Rutiere.

Se dau vouchere de 5.000 de lei pentru bugetari!

O parte dintre bugetari vor primi vouchere de 5.000 lei pentru vacanţă şi de sărbători și primă de 300 de lei pentru fiecare copil, de 1 Iunie. Este vorba despre angajații Companiei Naționale de Investiții Rutiere (CNIR), o companie nou înființată, anul trecut în aprilie. Interesant este faptul că de atunci și până acum, bugetarii nu prea au avut de lucru.

Marile proiecte vor ajunge pe masa lor abia în luna iunie a acestui an. Un angajat câștigă lunar aproximativ 3.500 de euro, un venit care include mai multe bonusuri, prime și vouchere.

Angajații Companiei Naționale de Investiții Rutiere au primit până acum 300 de lei de 8 martie, cu ocazie Zilei Femeii, 550 de lei de Sărbătorile Pascale.

Pe 1 iunie, de Ziua copilului, se va acorda câte 300 lei pentru fiecare copil al anagajatului, iar de Sărbătorile de Crăciun se acordă 550 lei de salariat plus 300 lei pentru fiecare copil al angajatului.

CNIR a aprobat, la un an de la operaţionalizarea acesteia, bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2024, în valoare de 34,247 milioane de lei, printr-un ordin comun al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), Ministerului Finanţelor (MF) şi Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS).

Compania Națională de Investiții Rutiere are buget aprobat și recrutează peste 80 de angajați

CNIR a fost înființată pentru a prelua marile proiecte de autostrăzi din România de la actuala Companie de Drumuri (CNAIR). Funcționarea sa, care trebuia să reformeze modul de realizare a autostrăzilor, a fost inclusă de România, în 2021, ca jalon în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Proiectele de infrastructură preluate de CNIR sunt: autostrada Târgu Mureş-Târgu Neamţ (secţiunea Miercurea Nirajului – Leghin), autostrada Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni, autostrada Bacău – Braşov, autostrada Ploieşti – Braşov, Drumul Expres Bacău – Piatra Neamţ, Drumul Expres Focşani – Brăila şi Drumul Expres Filiaşi – Târgu Jiu.

Conducerea executivă a Companiei Naționale de Investiții Rutiere (CNIR) anunță că, la un an de la operaționalizarea companiei și o lună de la numire, a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2024.

„Bugetul aprobat prevede venituri totale în valoare de 34.247,31 mii lei și urmează a fi publicat în Monitorul Oficial. Pentru buna funcționare a companiei, într-o primă fază, până la sfârșitul anului, vor fi contractați peste 80 de angajați. În perioada imediat următoare, vor fi întreprinse acțiuni pentru angajarea personalului de specialitate și asigurarea dotărilor necesare implementării contractelor de infrastructură de transport rutier. Menționez că toate anunțurile de angajare vor fi anunțate public și transparent pe site-ul companiei”, a declarat directorul general al CNIR, Gabriel Budescu.

Astfel, chiar dacă Guvernul ia în calcul să îngheţe salariile şi pensiile, deoarece deficitul bugetar a depăşit 50%, se dau vouchere de 5.000 de lei pentru bugetarii de la Compania Națională de Investiții Rutiere.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *