Economic Local

Se extinde canalizarea din orașul Târgu Frumos! Lucrările vor fi realizate pe 4 străzi

Publicat: 29 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Se extinde canalizarea din orașul Târgu Frumos Lucrările vor fi realizate pe 4 străzi
Primăria Târgu Frumos anunță noi investiții în localitate

Canalizarea din orașul Târgu Frumos, județul Iași, va fi extinsă. Procedura pentru achiziția lucrărilor de execuție este programată la începutul lunii iunie 2021. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare în cadrul licitației publice

Primăria Târgu Frumos, județul Iași, continuă programul de achiziții. Astfel, pe data de 10.06.2021, este programată o licitație pentru extinderea rețelei de canalizare în oraș. Valoarea estimată a contractului este de 797.844 lei, fără TVA, aproape 160.000 de euro. Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic.

„Înaintea începerii lucrărilor pe un amplasament, se includ a fi executate, fără costuri suplimentare, lucrările pregătitoare necesare, după caz, constate după vizitarea amplasamentelor: curățarea suprafețelor de teren de frunze, crengi, arbuști, iarbă, buruieni, noroi acumulat sau alte materiale inutilizabile depozitate accidental, inclusiv transportarea lor la rampe de depozitare inidicate, îndepărtarea amplasamentelor, a corpurilor, obiectelor și vehiculelor cu regim de proprietate privată, repoziționarea lor în afara zonelor de activitate, în urma cordurilor și/sau somațiilor ce implică proprietarii”, se arată în caietul de sarcini.

Canalizarea va fi extinsă pe lungimea a 4 străzi

Conform caietului de sarcini, autoritatea contractantă vizează realizarea lucrărilor de extindere pe străzile Lunca Bahluieț, Adâncata, Ogorului și Unirii. Lungimea totală a rețelei este de 500 de metri.

„Înainte de începerea lucrărilor se vor identifica în teren toate conductele și cablurile existente în zonă și în acele porțiuni săpătura se va realiza manual. În cazul în care în timpul execuției săpăturilor antreprenorul va depista cabluri sau conducte neidentificate de beneficiarii lor la predarea amplasamentului, se va solicita asistența tehnică din partea acestora pe toată perioada execuției. Zona aferentă realizării obiectivului se va împrejmui cu parapete metalice. Pentru evitarea accidentelor, săpăturile se vor semnaliza cu semnale adecvate atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte”, se mai arată în documentația procedurii.

Primăria din Târgu Frumos a urmărit și asfaltarea drumurilor din localitate.

Primăria Târgu Frumos a semnat pentru achiziția unui utilaj de măturat străzi

Totodată, Primăria Târgu Frumos a semnat la finalul anului 2020 un contract pentru furnizarea unei mașini de măturat străzi, echipat și cu o lamă pentru deszăpezire. Valoarea finală a contractului este de 60.000 de euro. Licitația a fost câștigată de societatea Grădinariu Trucks Solutions SRL, din București, deținută de Andrei Călin Grădinariu. Noul utilaj trebuie să aibă capacitate cilindrică de minimum 1.000 cmc, normă de poluare UE, capacitate de rezervor 40 litri, motor Diesel, tracțiune 4×4, sistem de frânare hidraulic, sistem de aspirații, lamă pentru zăpadă, etc.

„Produsele ofertate trebuie să fie însoțite obligatoriu de toate accesoriile necesare funcționării la parametrii ceruți prin prezentele specificații tehnice, chiar dacă beneficiarul a omis solicitarea lor explicită. Oferta va fi completată de către ofertant cu aceste accesorii, notate opțional, cu explicarea rolului lor funcțional, precum și cu atenționarea repercusiunilor neachiziționării acestora”, sunt condițiile impuse de autoritatea contractantă.

Adauga un comentariu