Titlurile zilei

Se întâmplă minuni și în secolul al XXI-lea! O femeie povestește că s-a vindecat de o boală cumplită după ce a atins racla Sfintei Cuvioase Parascheva: „Aveam ca un cârlig în spate, iar când am călcat în ograda bisericii am devenit alt om”

Publicat: 13 oct. 2021
Cei doi pelerini care așteaptă să re roage
Ieșeanca Georgeta Bădărău a venit pentru a doua oară în acest an la racla cu moaștele Sfintei, iar Gheorghe Uscariu a ajuns din Suceava cu trenul să se roage pentru fratele său bolnav de cancer

O ieșeancă din satul Slobozia, comuna Voinești, a venit să se roage la moaștele Sfintei Parascheva pentru a doua oară în acest an. A revenit la Mitropolie să-i mulțumească Cuvioasei Parascheva pentru minunea pe care i-a făcut-o cu câteva zile în urmă. Georgeta Bădărău are 72 de ani și povestește că imediat ce a pășit în curtea Mitropoliei s-a produs minunea și a devenit un alt om

Mii de credincioși continuă să vină și în acest an la racla cu moaștele Sfintei Parascheva, aflată în Catedrala Mitropolitană din Iași! Ieri, 12 octombrie 2021, cu două zile înainte de marea sărbătoare, reporterii „BZI” au găsit-o la rândul ce ducea către sfânta raclă pe Georgeta Bădărău, o ieșeancă ce se află pentru a doua oară în acest an la rând. Femeia în vârstă de 72 de ani s-a întors să-i mulțumească Sfintei Parascheva că a însănătoșit-o miraculos după multă vreme în care a avut probleme de sănătate. Bătrâna se deplasa cu mare greutate, fiind nevoită să se ajute de un toiag. Femeia era cocoșată și susține că imediat ce a pășit în curtea Mitropoliei s-a petrecut minunea.

„Sfânta Parascheva ne ajută foarte, foarte tare de fiecare dată, că dacă nu ne-ar ajuta, nu am mai veni. Eu am mai fost odată aicea și acum am venit să-i mulțumesc Sfintei pentru minunea pe care a făcut-o pentru mine. Am mai fost săptămâna trecută, joi sau vineri, și mă durea spatele, aveam ca un cârlig la spate, nu puteam să merg bine, mergeam gheboasă, chiar am luat un taxi pentru că nu puteam merge pe jos, și când am călcat în ograda bisericii, m-am îndreptat, că mergeam gheboasă, într-o parte. M-am îndreptat și gata, am fost alt om. Asta minune am văzut-o de la Sfânta!”, a declarat Georgeta Bădărău, pelerin din Iași.

Ieșeanca vine de 16 ani să se roage la racla cu Sfintele Moaște

Locuind într-un sat apropiat de municipiul Iași, Georgeta Bădărău nu a ezitat în niciun an să vină să se roage la moaștele Sfintei Parascheva. De aproximativ 16 ani se așază la rândul pelerinilor și așteaptă, indiferent de vreme, să ajungă la raclă, pentru a se ruga în special pentru sănătate, deoarece aceasta suferă de mai multe boli. Ieșeanca nu a renunțat nicio clipă, chiar dacă a fost nevoită să aștepte și câte o zi întreagă să poată ajungă la raclă.

„Ne rugăm pentru copii, pentru sănătate, suntem foarte bolnavi. Am de toate, și diabet și mai multe, și cu siguranță după ce mă rog aici toate se rezolvă. Eu sunt din satul Slobozia, Voinești și vin de foarte mulți ani să mă rog la moaștele Sfintei. Vin de aproximativ 15-16 ani și am stat și câte o zi întreagă la rând, până seara. Acum, merge foarte bine, înainte era coada de oameni până în Podu Roș”, a adăugat ieșeanca.

Un pelerin venit din Suceava: „Mă rog pentru fratele meu bolnav de cancer”

Un bărbat de 66 de ani din Suceava a venit cu sufletul plin de credință și speranță să se roage, după ce a auzit de minunile pe care le face Ocrotitoarea Moldovei. Gheorghe Ursariu a venit singur, cu trenul să se roage pentru fratele său mai mic care este grav bolnav.

„Vin de la Solca, Suceava și sunt aici să mă rog pentru toată familia, dar cel mai mult pentru fratele meu de 60 de ani, care este bolnav de cancer. Am venit singur, cu trenul, și tot cu trenul mă întorc. Vreau să mă rog pentru toată familia, pentru că o am și pe mama în vârstă de 86 de ani, grav bolnavă, la pat. Sunt pentru prima dată anul acesta la pelerinajul Sfintei Parascheva și am o speranță aici. Cum va vrea Sfânta, așa va fi”, a precizat Gheorghe Uscariu.

Comentarii
Adauga un comentariu