Titlurile zilei

Se mai poate vorbi despre sinucidere? Detaliul care dă peste cap ancheta procurorilor în cazul tinerei avocate care a murit după ce a căzut de la etajul 6! Totul a ieșit la iveală în urma analizelor de la IML Iași! FOTO (Exclusiv)

Publicat: 24 iun. 2021
Monica Cioată, alături de medicii care încercau să o readucă la viață și imagini de la înmormântare
Monica Cioată, tânăra avocată care a căzut de la etaj, și imagini de la înmormântare

Se complică ancheta în cazul tinerei avocate care a murit după ce a căzut de la etajul 6 al unui bloc din zona Târgu Cucu. Anchetatorii ieșeni au aflat că, în noaptea în care s-a petrecut tragedia, tânăra nu consumase alcool și nici alte substanțe ce ar fi putut juca un rol important în luarea unei decizii radicale. Urmează să se facă mai multe verificări pentru stabilirea întregii situații. Cert este că, în continuare, nu este exclusă varianta sinuciderii, a unei mâini criminale sau a unui accident

Detalii noi apar în cazul morții tinerei avocate care și-a găsit sfârșitul după ce a căzut în gol de la etajul 6 al unui bloc din zona Târgu Cucu. Anchetatorii, împreună cu specialiștii de la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași, au ajuns la concluzia că Monica Cioată nu a consumat băuturi alcoolice și nici alte substanțe înainte de tragedie. Potrivit unor surse, în urma analizelor, nu a fost găsit gram de alcool în sângele tinerei. La începutul anchetei s-a luat în calcul o eventuală stare de ebrietate a avocatei, însă, acum, totul a fost exclus. Anchetatorii care cercetează moartea tinerei vor să afle pas cu pas ce s-a întâmplat în noaptea fatidică.

„Nu a fost găsit alcool în sângele tinerei. Se continuă verificările pentru a se putea stabili ce s-a întâmplat”, a precizat o sursă din cadrul anchetei.

Până acum nu a fost exclusă varianta unei sinucideri, a unei mâini criminale sau a unui accident. Mai este mult de lucru pentru ca dosarul deschis în acest caz să fie finalizat. Tot surse din anchetă au precizat că au fost audiate mai multe persoane, inclusiv iubitul tinerei avocate. Marți, Monica Cioată a fost condusă pe ultimul drum, la Târgu Frumos. Acolo a copilărit și acolo a fost înhumată creștinește. Mai mulți colegi și prieteni de-ai avocatei au participat la funerarii. Celor apropiați nu le vine să creadă nici acum că ceea ce s-a întâmplat este adevărat.

Vecinii au auzit ceartă în apartamentul avocatei

Reporterii cotidianului „BZI” au mers la locul tragediei în dimineața zilei de sâmbătă. În fața scării în care stă avocatul ieșean erau mănuși lăsate în urmă de echipajul medical care a încercat să o salveze pe tânăra avocată. Totodată, o mare pată de sânge era evitată de cei care treceau prin zonă. Totodată, un vecin le-a povestit reporterilor „BZI” cum a perceput el ce s-a întâmplat.

„Din câte știu, proprietarul apartamentului s-a mutat cu tânăra asta de vreo trei luni… Noaptea trecută, pe la 3:30, am auzit gălăgie, o ceartă. La scurt timp am auzit o bufnitură și un urlet de femeie care a durat câteva secunde, după care s-a făcut o liniște totală. Știți, pe la noi, pe la bloc, mai vin tot felul de boschetari și se mai ceartă, am crezut că ei erau pe acolo, pe jos. Când am ieșit la balcon și m-am uitat, am văzut o femeie întinsă pe asfalt. Prima mea impresie a fost că era un manechin din plastic, nici nu mi-am dat seama că e o femeie în carne și oase acolo!”, a povestit unul dintre vecini.

Ieșeanul a adăugat că, mai apoi, a văzut polițiștii și medicii care încercau să o salveze pe tânăra ce căzuse de la etajul al șaselea în lenjerie intimă. Totodată, bărbatul a spus că polițiștii i-au atras atenția să nu șteargă sângele care se adunase în fața scării, până ce nu-și termină ei ancheta. Trebuie precizat faptul că Monica Cioată era însărcinată și aflase recent că urma să devină mamă.

Vestea morții tinerei avocate a căzut ca un trăsnet

Pe pagina de Facebook a tinerei au fost postate zeci de mesaje.

„Eu și Monica am petrecut 13 ani în aceeași clasă. Sunt în șoc, aflând această veste atât de dureroasă. Ai plecat prea devreme, suflet inocent și îmi pare atât de rău!!! Monica a fost o persoană cu un suflet curat, fără răutate. Blând și mereu cu un bagaj de cunoștințe încărcat. A fost mereu silitoare și mereu a fost printre primii, chiar și prima din clasă. Un copil mereu ascultător și inocent. Sper că îți vei găsi liniștea alături de ai tăi îngeri! Sincere condoleanțe familiei!”, a spus colega Monicăi.

Nu este singurul mesaj postat pe pagina tinerei. Zeci de prieteni și-au luat adio de la ea așa cum au putut. Zilele următoare, lucrurile ar trebui să se concretizeze, iar anchetatorii ar trebui să ajungă la o concluzie, fie ea și preliminară.

Comentarii
 • Fata asta are, într-adevăr, un profil extraordinar. El are un profil dezastruos, de delincvent, pare un mediocru colosal.

  Să recapitulăm: o fată frumoasă și deșteaptă își face stagiatura la un avocat cu o familie eșuată și un copil pe nume Tudor etc. El are 39 de ani, ea 26 și nu prea multă experiență privind relațiile cu sexul opus întrucât s-a cam ținut de carte și nu de altele. În 3 luni de relație, câte au și fost în total (probabil a fost și o relație ținută mai la secret, dar nu am dovezi acum referitor la acest aspect și nu prea contează) se certau foarte des, de unde deducem că, da, fata nu era pentru el și că mai mult a fost constrânsă, șantajată sau a făcut o greșeală din varii motive necunoscute. Faptul că a rămas însărcinată pare să fi fost o greșeală fatală în acest context. Posibil ea nu concepea un posibil avort iar el voia asta deoarece nu dorea mai mult decât distracție temporară.

  Ea nu era o alcoolică (dacă cei de la IML ar fi găsit o alcoolemie mare, se putea zice că a fost „îndopată” cu alcool pentru a înscena crima mai ușor și a scăpa de această fată extraordinară, el fiind unic martor. Ori, se putea crede că s-a sinucis din cauza beției, deși ar fi fost foarte irațional).

  Știm că după scandalul lor s-a lăsat liniște, s-au culcat. Luminile sunt închise, dar lumina de afară din acea zonă e oricum una foarte puternică și e suficientă, nici măcar nu ai nevoie de lumini adiționale. Ea doarme dusă, el o ia ușor în brațe după ~1-2 ore de somn (el nu dormea) și o duce foarte repede spre geam sau balcon (nu știm dacă patul e chiar lângă geam/balcon sau dacă sunt 1 ori 2-3+ metri până acolo). E drept că acest gen de operațiune e unul foarte amatoricesc și simplu, dar ar putea fi de teapa lui. Ea nu a făcut deloc zgomot în cele ~2 secunde din tipul plonjării pentru că nici nu a apucat să se trezească sau să conștientizeze ceva. Ajunsă jos, abia după bubuitură scoate un ultim zgomot. A fost găsită prea departe pentru o cădere accidentală. El la 112 a zis că a căzut.

 • Faptul că nu a consumat alcool dovedește că și-a acceptat și protejat sarcina. Canalia de iubit sa fie acuzat de dubla crima: avocata și copilul nenascut! Sa se reintroducă pedeapsa capitală, adică închisoare pe viață sau condamnare la moarte. Haideți, acceptați educația sexuală la copiii de sase-sapte ani, și nu cereți pedeapsa capitala? Of, romanii ăștia lași, leneși și mediocrii…

 • Într-adevăr, a căzut cam departe de bloc și cu picioarele spre bloc, ceea ce poate duce la concluzia că o fost împinsă cu forța mare de pe balcon. Doamne fereste

 • Nu inteleg de ce toata lumea isi da cu parerea si posteaza detalii despre fosta familia a acestui barbat si in special numele copilului care trebuie protejat fiind minor.
  Cei doi aveau o relatie de mai bine de un an, nu doar 3 luni cum afirma vecinii.
  Suntem foarte buni ca natie sa inventam povesti.

 • Presupunerea că nu a consumat alcool s-a adeverit. Din primul moment am zis că e neverosimil să fi consumat alcool; depresivii NU beau.
  Asta înseamnă că scandalul nu a fost de la beție. Să fi fost de la bani ? Că doar trebuia să facă 50-50 chiria și utilitățile.
  Expertiza va demonstra dacă a fost aruncată de la balconul închis și mai ales dacă s-a folosit de un manechin de aceeași vârstă pentru a ținti drept în mijlocul parcării și nu lângă bloc. Așteptăm.

 • Ca să nu mă mai ia lumea la mișto despre ortografie, am ales să mă semnez Anonim, domnule Andrei. De asta. Nu vreau decât să ajut ancheta.

 • Dle / Dna „Anonim” care ați comentat și zilele trecute sub alte pseudonime, am vorbit cu Glondon și am decis să vă propunem să traduceți în limba engleză (dar corect ortografic, ortoepic și cu punctuație) scenariul pe care îl aveți, în scopul realizării unui film de foarte mare succes.
  Fiind vorba de un film care va fi realizat în afara UE (cunoașteți problema, Brexitul) dorim să fie un continuator al seriilor Holmes-A.Christie-Poirot astfel încât acest nou mister să fie soluționat cu ajutorul dvs ca și continuator al celor mai sus amintiti.
  Nu ezitați, aveți talent scriitoricesc iar în investigația criminalistică nu vă depășește nimeni.

 • Pai daca s-au culcat inseamna ca nebuna a decis sa-si faca vant, nemultumita de rezultatul „scandalului”. S-a ridicat din pat, nu si-a luat costumul de Batman si si-a luat zborul, cu volta.

 • „iubitul” e cu dus-intors. Daca e rost de procopsire?atunci e „iubit”. Iar cand ti se spune sa stai un bancuta ta, atunci iti iei vant pe geam… Stim. Cunoastem aceste lucruri. Daca era sa o imbranceasca, o imbrancea din prima!la cearta. Nu astepta nimeni sa se culce, ca dupa aia s-o arunce pe geam. A sarit de nebuna ce era. Are si fata de sandilauca…

 • Stiti ce e ciudat ?
  De ce nu a coborat el repede jos si a asteptat sa de duca vecinii!?!
  Si acest domn Felecanu stand in casa sa sune politia …
  Daca era iubire cobora intr-un suflet, sa vada daca e bine! Nu sa stea in casa sa sune politia!
  E doar parerea mea dar ar trebui luat in calcul ca e e cam suspect!
  Toate o sa iasa la iveala si dumnezeu le vede pe toate!!!

 • @Bulgakov: obtuzule, te-am rugat de prea multe ori să nu te mai folosești de alte nume care au comentat, într-o manieră serioasă, pe aici (în acest caz pseudonimul „Bulgakov”) cu scopul tău vădit de a duce lumea în eroare și a-ți bate joc. Nu e cazul glumițelor mărunte provenite de la o minte băltită ca e ta. Nu ai deloc rușine, eșuatule? Simți cumva că noi doi am mancat din aceeași farfurie și vrei să mă sfiezi tu pe mine? Sau ce îndrugi?

 • pentru andrei: ce treaba are asta, omule? era o fata la locul ei si nu cauta probleme sau schimburi inutile de Instagram. astea sunt chestii puerile. cred ca ai vrut sa scrii „fraiero” si nu „fraero”.

  deci, daca nu ti-a dat tie Instagramul inseamna ca esti bucuros de ce i s-a intamplat? te simti razbunat acum si esti in extaz ca ti s-a facut dreptate? te-ai simtit tare neindreptatit pana acum? sau cum?

  mare dobitoc esti! pune mana si mai vezi si tu cate ceva interesant, pune-ti in casca aia ceva cat de cat decent (ca ai de unde, ne bucuram de abundenta) si macar mai rasfoieste si tu cate ceva, din cand in cand, daca cititul te adoarme. cretin inutil!

 • pentru „Eu” – de ce lași comentarii în numele altora. Vrei sa duci lumea în eroare? Sau ce cauți, de fapt? Ancheta începe de la faptul că a fost o crimă și se caută dovezi pentru a dovedi contrariul, în caz că vor fi găsite (deși sunt slabe șanse). Scurt și la obiect!

 • Stimate domn Daniel, la urma urmei fiecare este liber sa-si expuna parerea, este o parere personala, domnul Anonim nu spune ca asa s-a intamplat, este parerea dumnealui iar dumneata poti sa nu fii de acord dar asta nu inseamna sa-l luati in ras cu sarcasmul dv. si sa-l reduceti la tacere, avem toti dreptul la opinie, asa cum face si domnia vs. Si-n plus domnul Anonim si-a expus parerea intr-un mod respectuos, fara sa jigneasca pe nimeni. La urma urmei, totul este posibil, nimic nu poate fi exclus.

 • Acest avocat(n.r iubitul) este unul foarte guraliv si agresiv atat verbal cat si fizic. Am avut o altercatie cu el in trafic, si am vazut ce fel de om este. N-ai cu cine! De aceea tind sa cred ca el este criminalul!!!
  Trebuie tras la raspundere obligatoriu, ca sa nu mai faca si alte victime!

 • Grasul ala e ultimul scarbos imbecil alcoolist, sigur el e criminalul. Probabil are putsa mica ca e un gras slinos si din cauza asta recurge la gesturi de genul cu domnisoarele pe care le pacaleste doar ca are putina functie si proastele pica in plasa, exact ca si arabul ala retard de la Susava. moldoveni… ce sa le ceri.

 • Acest avocat(n.r iubitul) este unul foarte guraliv si agresiv atat verbal cat si fizic. Am avut o altercatie cu el in trafic, si am vazut ce fel de om este. N-ai cu cine! De aceea tind sa cred ca el este criminalul!!!
  Trebuie tras la raspundere obligatoriu, ca sa nu mai faca si alte victime!

 • Ciuprian Porumboiu, lasa glumitele inutile. atunci, sunt si eu subom cu tine si zic asa: imi doresc sa-ti culegi fata, sora sau nepoata (careia ii umpli Facebook-ul, Instagram-ul si Whatsapp-ul cu inimioare si felicitari cu sclipici) de pe asfalt. Pai, neterminatule, vii tu aici si iti bati joc?

 • Vezi ca te repeți. Ai mai scris de vreo doua ori și zilele trecute ca nu ti-a dat insteagramul. N-are legatura cu iubitul. Pur și simplu fata a decis ca ești prea slut, oligofren și scârbos încât nici pe Instragram nu te-a lăsat. Este a multa oara când ești respins cu un scuipat politicos. Oligofrenii ca tine încep sa le urmărească pe fetele de la care si-au luat picioare în cur, deja le trimiți mesaje anonime, nu..?

 • Anonimul care se semneaza Eu si cu alte pseudonime o face dintr-un motiv bine intemeiat. Nu mai vrea sa hlizeasca lumea despre el.
  Nu mai vrea sa-l „sfieze”.
  Intr-o zi asta (avocatul) a avut un clinci in trafic cu un preputar trotinetist (anonimul). A vrut ala sa treaca pe rosu. Prin fata astuia.
  Dintr-un scuipat bine tintit, anonimul a inceput sa boceasca in mijlocul drumului, strigand „mama, mama, ajutor” in timp ce un firisor lichid galbior se scurgea pe trotuar amestecat cu lacrimile-i. Fusese „sfiat”.
  De atunci a prins o ura zdravana pe cel dintai si a jurat ca se face criminalist ca sa-l infunde. A ajuns doar un scenarist de metafore besite, de care face lumea misto pe fata. Cum apare, e „sfiat”. Cum se incrunta cineva la el, tipa „mama, mama, iar m-am scapat pe mine”.
  In atari circumstante va zic clar: hai fiti milosi si lasati bietul om sa posteze si el. Daca ar putea, ar colora cu creta marginile ecranului-cel-negru-ca-asfaltul insa ar primi 2 palmute la popou si ar fi tras de urechi. Si cine ar mai dezlega misterul din Tg. Cucu atunci ?

 • @ZEUS: Băi, casetofon uman inutil, pe lângă faptul că ai preluat de atâtea ori diverse pseudonime care au comentat cu mare seriozitate pe aici (de exemplu „ZEUS”, „Bulgakov”, „Eu”), mai faci și diverse asocieri 100% false. Sigur, ele sunt pentru a duce lumea în eroare. Dar comentariile tale nu prea țin cont de multe reguli și te cam dai de gol. Îți lipsește autenticitatea cu desăvârșire. Abia ai deslușit o mare taină și ai aflat care e treaba cu ghilimelele, până în prezent. Dar pare că evoluezi foarte greu.

  Ai văzut că râde lumea de tine pe aici, nu? De exemplu, eu nu am nicio treabă cu ce ai zis tu și cu acel comentariu care se referă la acea altercație din trafic. Ești bolnav mintal sau te crezi prea deștept?

  În mesajul meu de mai sus s-a produs, într-adevăr, o greșeală de tipar și abia acum am observat acest lucru: acolo am vrut să scriu „sfidezi”. Totuși, „sfiezi” nu e nici el total greșit acolo, dar îmi recunosc greșeală de tipar.

  Care e treaba cu tine? Ce n-ai? Ce ți-i? Dacă nu ai absolut nimic de zis, stai dracului în banca ta și vezi-ți de viață ta măruntă.

  P.S.: Criminalului i se va da mai mult decât va putea duce.

 • Oooo, are balta pește !
  Are un crăpcean tânăr și neștiutor care mușcă nada de fiecare dată.
  E ca la circ: dresorul bate din palme, foca execută, publicul ține scorul.
  Și nu se lasă deși de sâmbătă dimineață i se dă în gură: le ia pe toate. Din toate direcțiile. Se zbate. Spectacol. Nu ne plictisim, facem trafic pe site cu specimenul.

 • care-i treaba cu tine, ratacitule? da-i inainte de aici si taci. nu stationa pe interzis, cancerosule! iti arde de glume neinspirate? prostul gust nu are limite la tine?

 • @Observatorul pescar: neghiobule, nu o arde în subtilități pe aici, ca e în zadar. Nu știi tu care-i treaba, doar crezi că știi.

  Voi doi (adică tu plus furătorul de pseudonime — în acest articol numit @ZEUS) sunteți doar doi pensionari care, bălind în fața unui monitor CRT, va credeți amuzanți. Asta e tot. Nu e mare filosofie. Voi doi lăsați foarte multe comentarii penibile la foarte multe articole. Sunteți din neam tare prost… Asta-i tot!

Adauga un comentariu