Prima pagină » Titlurile zilei » Se pregătește autorizarea blocurilor cu 9 etaje, de pe Aurel Vlaicu! Terenul disponibil este de 4,2 hectare – FOTO

Se pregătește autorizarea blocurilor cu 9 etaje, de pe Aurel Vlaicu! Terenul disponibil este de 4,2 hectare – FOTO

20 dec. 2023, 02:00, 3 ,
Ciprian BOARU, în Titlurile zilei

Mai multe blocuri vor fi construite în zona Aurel Vlaicu, din municipiul Iași. Proiectul aparține omului de afaceri Ioan Prisecaru. Inițiativa a ajuns la stadiul de autorizare. Vor fi clădiri cu 9 și 12 etaje

Omul de afaceri Ioan Prisecaru, patronul societății Asam SA, pregătește proiectul imobiliar din zona Aurel Vlaicu, nr. 81. După ce la începutul anului 2023 a primit acordul Consiliului Local, recent, a fost emis un nou certificat de urbanism de către Primăria Iași înainte de etapa de autorizare. Conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ), pe o mare parte din teren vor fi construite 10 blocuri de locuințe colective, cu mai multe tronsoane, regimul de înălțime fiind S+D+P+9E. A fost propus un procent de ocupare a terenului de 30 la sută, cu un coeficient de utilizare a terenului de 3. Pe terenul studiat prin PUZ, în acest moment se află 29 de clădiri cu diferite funcțiuni, printre care și industriale. În zona Aurel Vlaicu vrea să construiască și afaceristul Liviu Horobeț.

Pe lângă blocurile de pe Aurel Vlaicu va fi ridicată o clădire de birouri

În același PUZ este prevăzută și o clădire de birouri cu regimul de înălțime S+D+P+12E.

„Toate cele 29 de clădiri sunt construite în anii 70, au regim de înălțime parter, cu acoperire tip șarpantă, realizate din structuri de rezistență diverse, fiind în stări diferite de deteriorare. Pentru aceste construcții a fost obținută o autorizație pe baza căreia acestea vor fi demolate”, se arată în documentația PUZ.

Înainte de votul din Consiliul Local, proiectul a primit avizul de oportunitate din partea Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), formată din arhitecți, constituită la nivelul Primăriei Iași. Nu departe de terenul ASAM SA a fost inițiat alt proiect imobiliar, ce aparține societății High Technology Delivery HTD SRL.

A fost scandal în zona Aurel Vlaicu

În zona menționată, Ciprian Petrică Ciubotariu, patronul firmei CCI Construct Company SRL, a dezvoltat cartierul de locuințe colective Evergreen Towers, de pe Aurel Vlaicu, nr. 83. Complexul presupune construirea unui număr de 8 blocuri cu regimul de înălțime S+P+12E, C1 – C8, cu 5 imobile pe etaj. Dezvoltatorul a inventat un regulament de administrare a complexului pe partea de peisagistică. Fiecare apartament are un balcon pe care a fost montată o jardinieră cu plante. Dezvoltatorul avea pretenția ca fiecare proprietar să permită accesul în apartament pentru întreținerea jardinierei. Culmea, recent, acesta a început să factureze lucrările de peisagistică.

Astfel, pentru schimbarea boschetelor din jardiniere percepea peste 800 de lei, ceea ce a enervat și mai mult proprietarii din blocuri. În cazul în care nu se conformau, trebuiau să plătească o amendă de 500 de euro, ce era trecută la întreținere. Mai multe blocuri de locuințe colective vor fi construite în zona Aurel Vlaicu, dar emiterea autorizațiilor este întârziată de Primăria Iași în cele mai multe cazuri.

Comentarii
  • Acolo-s niste panarame de strazi, inguste. Cum sa aprobi asemenea blocuri intr-o zona fara infrastructura rutiera adecvata? Chirica si PNL isi bat iar joc de Iasi pentru spagi?

  • Apartamentele de la ultimul etaj vor fi cele mai scumpe. Pentru ca locatarii vor putea atinge cu mana, burta avioanelor care trec pe deasupra, in drumul lor spre/dinspre aeroport. Un vis!

  • niste daunatori imobiliari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *