Local

Se prelungește traseul CTP Iași – Dancu. Mijloacele de transport în comun vor circula până la Rusenii Noi. Decizia va fi luată de Consiliul Local – LIVE VIDEO

Publicat: 24 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Se prelungește traseul CTP Iași - Dancu. Mijloacele de transport în comun vor circula până la Rusenii Noi. Decizia va fi luată de Consiliul Local - LIVE VIDEO
Autobuzul 3b pe ruta CTP Iași- Dancu va fi prelungit până în localitatea Rusenii Noi

Traseul de transport public de la Iași până la Dancu, comuna Holboca, ar urma să fie prelungit. Autobuzele CTP Iași vor circula până la Rusenii Noi, solicitarea venind din partea Primăriei comunei Holboca. O decizie finală va fi luată astăzi, 24 septembrie 2020, într-o ultimă ședință de Consiliul Local din actualul mandat legislativ.

Veste importantă pentru locuitorii din comuna Holboca, de la marginea municipiului Iași. În perioada următoare se va trece la prelungirea unui traseu al Companiei de Transport Public (CTP) Iași pe traseul Iași- Dancu. Primăria comunei Holboca a cerut prelungirea traseului până în localitatea Rusenii Noi. Locuitorii din zonă au trimis numeroase adrese către autoritatea locală prin care au cerut prelungirea traseului respectiv.

Se extinde traseul 3b de pe ruta Iași- Dancu. Proiectul va fi luat de Consiliului Local din Primărie

Traseul CTP Iași- Dancu se va prelungi până la Rusenii Noi, decizia urmând a fi luată de Consiliul Local la ultima ședință de plen din actualul mandat. Traseul luat în calcul cuprinde satul Holboca, Orzeni, Rusenii Vechi și Rusenii Noi. Primăria comunei Holboca a motivat decizia ca urmare a solicitărilor venite de la oamenii din zonă care vor să ajungă la serviciu în municipiul Iași.

„La nivelul UAT Holboca nu există organizat serviciul de transport pentru realizarea transportului public local de persoane, implicit, nu există un operator care să aibă contract încheiat cu autoritatea administrației publice a comunei Holboca, în scopul efectuării serviciului de transport public. Interesul comunității este prioritar, iar dezvoltarea intercomunitară a transportului public de persoane vizează satisfacerea cât mai completă a cerințelor utilizatorilor transportului public”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Ultima ședință de Consiliu Local de la Palatul Roznovanu

Astăzi, 24 septembrie 2020, va avea loc ultima ședință ordinară de plen din actualul mandat legislativ de Consiliu Local. Este ultima întâlnire a aleșilor locali ai municipiului Iași, în actuala formulă de 27 de consilieri, înainte de alegerile locale 2020. Pe ordinea de zi vor figura peste 20 de proiecte de hotărâre, o bună parte din aceste proiecte fiind legate de planurile urbanistice zonale. Consilierii locali vor mai discuta un proiect legat de acordarea titlului de cetățean de onoare post-mortem inginerului Virgil Săhleanu, fostul lider de sindicat de la Tepro Iași. Printre proiectele analizate de plenul CL Iași se află și un proiect de hotărâre privind încheierea unui protcol între municipalitate și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași. Protocolul prevede cazarea unor elevi în Căminul II situat în Calea Chișinăului nr. 132 bis.

Adauga un comentariu