Local

Circulația tramvaielor 3 în zona Iași – Dancu este întreruptă. CTP Iași va introduce autobuze după ce au început lucrările de reabilitare a liniei de tramvai

Publicat: 23 iul. 2020
linie de tramvai tatrasi - dancu
Circulația tramvaielor 3 în zona Iași - Dancu este întreruptă dupe ce a intrat în reabilitare cea mai veche linie de tramvai din Iași

Circulația tramvaielor 3 din zona Iași – Dancu este întreruptă după ce au început lucrările de reabilitare la cea mai vehe linie de tramvai din Iași. Transportul călătorilor pe itinerariul Dancu – Tătărași Nord va fi realizat cu autobuzele CTP Iași care vor circula până în zona Gării

Circulația tramvaielor 3 în zona Iași – Dancu este întreruptă

Compania de Transport Public Iași întrerupe circulația tramvaielor  spre zona Dancu. Măsura este luată după ce intră în reabilitare cea mai veche linie de tramvai din Iași, în cadrul unui proiect de modernizare a infrastructurii de tramvai.

Astfel, tramvaiul de pe traseul deja modificat 3 care cirulă pe ruta Dancu – Tătărași Nord – Gară este suspendat, iar în locul acestuia vor cirula autobuze CTP Iași.

„Începerea lucrărilor în cadrul proiectului de reabilitare a infrastructurii de tramvai pe tronsonul Tătărași Sud – Dancu aduce schimbări și în circulația mijloacelor de transport public. Astfel, începând de joi, 23 iulie 2020, traseul de tramvai 3b va fi suspendat, iar transportul călătorilor pe itinerariul Dancu – Tătărași Nord va fi făcut cu autobuze. De asemenea, din Tătărași Nord vor continua să circule autobuze către Târgu-Cucu – Piața Unirii – Gară”, au explicat oficialii Companiei de Transport Public CTP Iași.

Se investesc 100 milioane lei în reabilitarea liniei de tramvai Iași-Dancu

Proiectul de reabilitare a infrastructurii de tramvai Iași-Dancu are o valoare totală de aproape 100 milioane de lei și va fi realizat în 36 de luni de la data începerii lucrărilor. Obiectivul principal al contractului este reabilitatea infrastructurii și suprastructurii căii de rulare tramvai pe tronsonul străzilor Vasile Lupu și strada Aurel Vlaicu și limita intravilan al municipiului Iași. Contractul a fost semnat în luna iunie 2020 de către primarul Mihai Chirica la sediul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Publice. Cu acest tronson se va finaliza tot orașul Iași în ceea ce privește modernizarea întregii rețele de linii de tramvai.

Se reabilitează întreaga infrastructură de tramvai în Municipiul Iași

Lucrările sunt realizate prin intermediul Programului Operațional Regional – Axa 4.1 Proiectul general presupune reabilitarea infrastructurii și suprastructurii căii de rulare tramvai pe trei tronsoane: Cinci Drumuri – strada Pădurii – strada Nicoriță, Piața Podu Roș – intersecție cu bulevardul Primăverii și bulevardul Virgil Săhleanu – intersecție cu bulevardul Metalurgiei – rond Țuțora. După turnarea primelor straturi ale fundației, noile linii de tramvai sunt deja montate pe bulevardul Tudor Vladimirescu, din dreptul intersecției Bucșinescu și până în intersecția CET. Cele două benzi de pe axul central al drumului sunt în continuare închise circulației rutiere. Acesta este contractul cu valoarea cea mai mare de finanțare pe Axa 4.1 din cadrul Programului Operațional Regional derulat de Primăria Municipiului Iași.

Adauga un comentariu