Local

Ultima ședință de plen la Consiliul Local din mandatul 2016-2020. Iată lista proiectelor discutate la Palatul Roznovanu

Publicat: 22 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ultima ședință de plen la Consiliul Local din mandatul 2016-2020. Iată lista proiectelor discutate la Palatul Roznovanu
Ultima ședință de plen la Consiliul Local din mandatul 2016-2020, desfășurată în sistem online, cuprinde mai multe proiecte discutate la Palatul Roznovanu

Joi, 24 septembrie 2020, la Palatul Roznovanu va avea loc ultima ședință de plen la Consiliul Local, din mandatul 2016-2020. Aleșii locali ai municipiului Iași se vor reuni, în actuala formulă, pentru ultima dată, înainte de alegerile locale 2020. Pe ordinea de zi vor figura doar câteva proiecte de hotărâre, ședința urmând a avea loc în sistem online, din cauza pandemiei de COVID-19

În cursul acestei săptămâni, pe 24 septembrie 2020, va avea loc la Palatul Roznovanu ultima ședință de plen la Consiliul Local, din mandatul 2016-2020. Practic, este ultima întâlnire a aleșilor locali ai municipiului Iași, în actuala formulă de 27 de consilieri, înainte de alegerile locale 2020. Pe ordinea de zi vor figura doar câteva proiecte de hotărâre, ședința urmând a avea loc în sistem online din cauza pandemiei de COVID-19.

Ședință de plen la Consiliul Local din mandatul 2016-2020. Virgil Săhleanu va deveni cetățean de onoare post-mortem

Pe ordinea de zi a ședinței de plen de la Primăria Iași va figura un proiect privind acordarea titlului de cetățean de onoare post-mortem inginerului Virgil Săhleanu, fostul lider de sindicat de la Tepro Iași. Decizia a fost luată de primarul Mihai Chirica.

„Virgil Săhleanu este unul dintre eroii luptei sindicale. A fost lucrător la Uzina Metalurgica din Iași și s-a opus modalității barbare de privatizare. Uzina a fost jefuită sub privatizarea total aberantă din perioada domnului Nicolae Văcăroiu. Din păcate, totul s-a făcut sub ochii autorităților din România. Nici până astăzi nu știm de ce s-a recurs la aceasta privatizare”, a spus primarul Mihai Chirica.

Virgil Săhleanu a fost asasinat pe 7 septembrie 2000, la comanda reprezentantului conducerii întreprinderii, cehul Frantisek Priplata. Acesta a fost condamnat la închisoare pentru instigare la omor. În urma presiunilor făcute de Priplata asupra patronului firmei de pază a fabricii, sindicalistul Virgil Sahleanu a fost ucis de doi dintre agenții de pază, în fața blocului în care locuia.

Lista proiectelor de hotărâre discutate de consilierii locali la Palatul Roznovanu

Consilierii locali vor mai discuta un proiect de hotărâre legat de modificarea statului de funcții al aparatului de specialitate al primarului, prin transformarea unor funcții publice. În plus, pe ordinea de zi va mai figura un proiect privind aprobarea organigramei de la Direcția Creșe. De asemenea, în ședința de plen de la Consiliul Local se va mai discuta un proiect de hotărâre legat de avizarea unor planuri urbanistice zonale din muncipiul Iași. În total, pe ordinea de zi a ședinței de plen, desfășurată în sistem online, vor figura 18 proiecte de hotărâre.

27 de aleși în plenul Consiliului Local, în mandatul ajuns la final

Consiliul Local al municipiului Iași a avut, în mandatul 2016-2020, o structură formată din 27 de aleși locali. În urma alegerilor locale de acum patru ani, Consiliul Local a fost format din 14 consilieri locali PSD, opt PNL, doi PMP, doi ALDE și un consilier local independent. Permutările au făcut ca mai mulți consilieri locali să-și piardă mandatele, aceștia fiind înlocuiți de alți consilieri trecuți pe listele de partid. Alegerile locale 2020 vor avea loc în data de 27 septembrie. Și în viitorul mandat, structura CL Iași va fi compusă din 27 de consilieri locali.

Adauga un comentariu