Local

Se reface gazonul sintetic de la stadionul din Copou. Licitația organizată de Primăria Iași a fost reluată. Firmele se bat pentru un pot de 171 de mii de euro

Publicat: 02 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Se reface gazonul sintetic de la stadionul din Copou. Licitația organizată de Primăria Iași a fost reluată. Firmele se bat pentru un pot de 171 de mii de euro
Cinci firme au depus oferte pentru licitația privind refacerea gazonului sintetic de la stadionul din Copou, procedură derulată de Primăria Iași pentru a doua oară în ultimele luni

Primăria Iași va reface gazonul sintetic de la stadionul „Emil Alexandrescu” din cartierul Copou. Municipalitatea a reluat procedura pentru refacerea terenului din Copou, după ce prima licitație a fost anulată. Gazonul sintetic de pe terenul de lângă arena din Copou va fi montat pe o suprafață de 6.135 de metri pătrați

Primăria Iași a reluat o procedură privind modernizarea terenului sintetic de la stadionul „Emil Alexandrescu” din cartierul Copou. Licitația are o valoare estimată de 840.336 lei (171 mii euro), cinci firme din țară fiind interesate de oferta municipalității. Astfel, societăți din Argeș, Mureș, Bihor și Galați au depus oferte pentru modernizarea gazonului sintetic pe care se antrenează jucătorii echipei de fotbal fanion a orașului.

Conform documentației, au depus oferte următoarele societăți: Kitisab Eurocomplex, din județul Argeș, Atlas Sport, din județul Mureș, Timovladian Aqua Parc, firmă din județul Bihor. Au mai depus oferte și Adru Solution S.R.L., firmă din județul Mureș, dar și Top Sport Solutions, societate din județul Galați. Ofertele vor fi analizate până pe 25 februarie 2021, dată la care ar urma să fie anunțat și câștigătorul procedurii respective. În cursul anului precedent, Primăria Iași a derulat un contract legat de întreținerea gazonului de pe stadionul „Emil Alexandrescu” din cartierul Copou.

Se reia licitația pentru refacerea gazonului sintetic din Copou

Primăria Iași a reluat procedura pentru refacerea gazonului sintetic de la stadionul din Copou. Procedura anterioară a fost anulată de către membrii comisiei de evaluare, pentru că nu au fost depuse oferte admisibile. Licitația a fost derulată la începutul lunii septembrie 2021, însă a fost anulată de comisia de evaluare. În aceste condiții, licitația a fost reluată de către autoritatea locală.

Gazonul sintetic de pe terenul de lângă arena din Copou va fi montat pe o suprafață de 6.135 de metri pătrați. Conform caietului de sarcini, lucrările urmează să fie executate în termen de trei luni de la semnarea contractului. Lucrările constau în decopertarea gazonului sintetic, înlocuirea acestuia, montarea a două seturi de porți de joc prevăzute cu plase și montarea a două bănci de rezerve.

Lista lucrărilor la gazonul sintetic din Copou

În caietul de sarcini se arată și ce lucrări vor fi făcute la arena de antrenament de lângă stadionul „Emil Alexandrescu” din cartierul Copou. Primăria Iași a precizat și că se dorește ca lucrările să fie gata la timp.

„Se decopertează suprafața de joc alcătuită din gazon sintetic, se curăță platforma de asfalt și se repară acolo unde sunt găuri în stratul asfalt. În cazul în care sunt denivelări mari pe suprafața platformei, acestea se vor nivela cu o șapă, astfel încât să rezulte o pantă continuă spre rigola perimetrală de colectare a apei. Se vor decoperta gazonul existent și suprafața de lipire existentă a acestuia, astfel încât la finalizarea lucrării să rămână suprafața de beton fără resturi de adeziv”, sunt lucrările cerute prin proiect.

Lucrările ar urma să fie gata până în vara anului viitor, conform estimărilor celor de la Primăria Iași.

Adauga un comentariu