Actualitate

Sebastian Ghiță petrece în Grecia, deși este fugit din România și are azil în Serbia – FOTO

Publicat: 13 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sebastian Ghiță petrece în Grecia deși este fugit din România și are azil în Serbia - FOTO
Sebastian Ghiță petrece în Grecia, deși este fugit din România și are azil în Serbia

Sebastian Ghiță petrece în Grecia alături de familie și prieteni. Fostul om de afaceri, figut din România în Sertbia, und ea aobținut azil politic, a fost filmat zilele trecute pe una dintre cele mai scumpe destinații din Marea Egee, în insula Mykonos.

Sebastian Ghiță este surprins în imagini pe celebra plajă de nisip fin Scorpios, alături de câțiva prieteni de familie, ascultând manele și distrându-se.

Sebastian Ghiță petrece în Grecia alături de fratele său și de prieteni

Alături de aproximativ 20 de prieteni și familie, Sebastian Ghiță  apare în poze îmbrăcat lejer, în pantaloni scurți și cămașă albă, fără papuci în picioare. Sebastian Ghiță stă relaxat la discuții, cu un pahar de vin în mână.

Alături de Sebastian Ghiță se află Alexandru Ghiță, fratele acestuia, trimis și el în judecată de către Direcția Națională Anticorupție pentru evaziune fiscală.

De patru a ni a figut din România

Sebastian Ghiță, care deține grupul Asesoft și postul de televiziune RTV, a fugit din România în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016, imediat după o întâlnire a comisiei de control a SRI, în ciuda faptului că se afla sub control judiciar și nu avea voie să părăsească țara. A doua zi, el trebuia să fie prezent la DNA Ploiești, într-un dosar în care era vehiculat numele fostului premier Victor Ponta, dar și cel al fostului premier britanic Tony Blair. El a fost arestat în Serbia patru luni mai târziu, fiind acuzat de deținere de acte false. Acesta ar fi avut un permis de conducere și buletin de Slovenia. Însă a fost ulterior eliberat pe cauțiune. La începutul anului trecut, Sebastian Ghiță anunța că a primit azil politic în Serbia.

De menționat că în 2012, Ghiță a obținut un loc de parlamentar în Camera Deputaților, fiind reprezentant al colegiului uninominal 4 din județul Prahova.

A scăpat de un dosar

Sebastian Ghiţă scapă de unul dintre dosarele penale după decizia definitivă a instanţei supreme, care a luat act de cererea Secţiei speciale pentru magistraţi, care a retras apelul făcut anul trecut de DNA împotriva achitării fostului parlamentar într-un dosar în care erau judecaţi mai mulţi procurori şi poliţişti din judeţul Prahova.

Conform DNA, în perioada iunie 2013 – primăvara anului 2014, în timp ce pe rolul PCA Ploieşti se afla, în curs de urmărire penală, o cauză complexă în care se efectuau cercetări cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani, mai multe persoane vizate de anchetă au obţinut informaţii confidenţiale pe diverse căi, printre beneficiarii acestor date nedestinate publicităţii fiind şi Sebastian Ghiţă.

Sebastian Ghiţă are calitate de inculpat în trei dosare aflate pe rolul DNA. Este vorba de dosarul ”Taxă pentru obţinerea de contracte IT”, dosarul ”Hidro Prahova” şi dosarul ”Ponta-Blair”. Toate dosarele au fost începute de DNA Ploieşti şi au fost preluate de DNA Central.

Mai mult, în dosarul Asesoft, DNA a investighează toate cele 54 de firme din grupurile Asesoft și Teamnet, fondate și controlate de Sebi Ghiță, fiind suspecte de evaziune fiscală.

În acest dosar este inculpat fratele lui Ghiță, Alexandru, iar Alex Iacobescu – patronul de la RTV, omul căruia i-a împrumutat 90 de milioane de euro și 9 milioane de dolari, are calitatea de suspect, potrivit unor surse judiciare.

Adauga un comentariu