Prima pagină » Sanatate » Frumusete » 6 secrete pentru prevenirea și tratarea eficientă a porilor dilatati
6 secrete pentru prevenirea și tratarea eficientă a porilor dilatati

6 secrete pentru prevenirea și tratarea eficientă a porilor dilatati

07 aug. 2020, 07:39,
BZI.ro, în Sanatate

Secrete pentru prevenirea porilor dilatati. Porii dilatati sunt o problemă in general pentru persoanele cu piele mixta sau grasa, cu exces de sebum. Pielea uscată și cea normală se confrunta într-o măsură mai mică cu aceasta problema.

Există câteva acțiuni și obiceiuri simple pentru a lupta împotriva unei texturi neregulate a pielii. Iată câteva chei pentru prevenirea porilor dilatati și îmbunătățirea aspectului pielii.

Secrete pentru prevenirea porilor dilatati

Porii sunt deschideri circulare la suprafață, la ieșirea foliculilor de păr. Și la baza acelorași foliculi, există glande sebacee, foarte numeroase în zona T. Astfel, în timpul modificărilor hormonale, în special la pubertate, glandele sebacee sunt agitate și acest lucru provoacă pori și imperfecțiuni pe pielea de pe frunte, nas și bărbie. Pot fi, de asemenea, legati de alte cauze hormonale precum sarcina și controlul nașterii. Alte cauze sunt acumularea pielii moarte în pori, pierderea elasticității pielii și machiajului comedogenic.

Bine de știut: pielea feței are 400 – 800 pori / cm2, adică de 10 ori mai mult decât pe brațe. Acesta este motivul pentru care avem mai mulți pori pe față decât în ​​altă parte!

Uitați ideea de apă caldă

Trebuie să uitați ideea de apă caldă pentru a deschide porii și apa rece pentru a-i închide. Acest lucru este greșit, deoarece porii nu au mușchi de deschis sau de închis. Nu sunt supape! Doar căldura ii poate înmuia puțin pentru a-i le face mai receptivi la curatare. Cu toate acestea, aveți grijă: temperaturile extreme pot fi de asemenea iritante. Cu toate acestea, iritația este legată de un risc de uscăciune, roșeață și producerea de sebum (și, prin urmare, de pori). Cel mai important este să aveți produse adaptate tipului de piele și nevoilor evitând oricând produsele comedogene (în special cele care conțin miristat de izopropil sau ulei de nucă de cocos, dacă pielea nu il poate tolera). Acest lucru este deosebit de important pentru produsele care sunt lăsate pe piele: ser hidratant și protecție solară.

Nu-i strange

Acest lucru este adesea spus despre cosuri deoarece cicatricile sunt greu de vindecat. Cu toate acestea, în cazul porilor dilatati, consecințele pot fi permanente! În timp ce acest lucru este tentant, nu ar trebui să vă strangeți porii decât dacă obiectivul este de a-i face si mai mari. De asemenea, evitați oglinda care măreste care ii face să pară mai vizibile decât sunt de fapt. Tentația va fi deci mai mică!

Mananca bine

Consumând vitamina A și acizi grași omega-3 ajutati la prevenirea pierderii de elasticitate, ceea ce face ca porii să se extindă. Vitamina A poate avea, de asemenea, o ușoară influență asupra activității glandelor sebacee, în timp ce acizii grași esențiali asigură calitatea sebumului. Deși sursele omega-3 sunt bine cunoscute, nu știm întotdeauna unde să găsim vitamina A pentru a avea o piele frumoasă. Cu toate acestea, este prezenta în multe alimente: ouă și fructe sau legume portocalii sau verzi: cartof dulce, morcov, dovleac, spanac, caise, mango, pepene etc.

Păstrează elasticitatea pielii tale

Toată viața producem colagen. Totuși, același lucru nu este valabil pentru elastina produsă în timpul creșterii. După pubertate, trebuie să păstrăm acest capital. În acest fel, pielea își păstrează structura și este mai puțin probabil să se înfunde, promovând astfel aparitia porilor dilatati. Pentru a face acest lucru, nu există niciun secret: protecția solară împotriva razelor UVA și UVB este cea mai bună cremă anti-îmbătrânire! De asemenea, ar trebui să evitați fumatul și să optați pentru tratamente cu ingrediente active antirid, cum ar fi retinolul sau tretinoina, vitaminele A, B3 și C și antioxidanții.

Secrete pentru prevenirea porilor dilatati: alegeți ingredientele potrivite

Uită-te la lista de ingrediente. Favorizează ingredientele active împotriva apariției porilor dilatati și adaugă-le treptat la rutina. Idealul este să le combinați, mergând mereu încet, pentru a nu satura și a ataca pielea. Multe dintre aceste ingrediente active adaugă strălucire!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *