Local

Secţiile de Terapie Intensivă din Iași vor fi dezinfectate pe rând! Anunțul dr. Lucian Indrei, după inchiderea Spitalului Mobil de la Lețcani

Publicat: 14 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Secţiile de Terapie Intensivă din Iași vor fi dezinfectate pe rând Anunțul  dr. Lucian Indrei după inchiderea Spitalului Mobil de la Lețcani
dr. Lucian Indrei inspector șef al DSP Iași

Spitalul Mobil de la Lețcani s-a închis pentru o perioadă de 5 zile. Vorbim despre o închidere temporară a unităţii medicale ce aparţine de Spitalul de Boli Infecţioase. Această închidere se efetuează pentru că personalul abilitat să efectueze o dezinfecţie în spital.

Vorbim despre un plan al DSP Iași prin care toate Terapiile Intensive din județ vor începe o campanie de dezinfecţie. Dr. Lucian Indrei a explicat faptul că procedura se desfăşoară într-un moment în care Terapiile Intensive nu sunt suprasolicitate.

Terapiile Intensive din Iași se vor dezinfecta

Conform declaraţiilor făcute de șeful DSP Iași, terapiile intensive din Iași vor trece printr-un proces de dezinfecţie. Acest lucru se va face treptat. În altă ordine de idei, după dezinfecţia de la Spitalul Mobil, Spitalul CFR va fi următorul pe lista oficialilor judeţului:

” În aceste moment, având în vedere situaţia cazurilor de COVID-19 din cadrul Terapiilor Intensive, şi după o discuţie cu autorităţile locale s-a luat decizia de restrângere a activităţii unor Terapii Intensive pentru a permite curăţenia, dezinfecţia terminală. Prima unitate din această listă este Spitalul Mobil de la Lețcani, spital care funcţionează în la foc automat de 3-4 luni. Urmând, după terminarea dezinfecţiei de la Lețcani ca spitalul CFR să fie următorul.

Spitalul de Recuperare va rămâne spital de suport COVID-19 dar şi ei au un număr redus de internări şi intră în procedura de curăţenie şi dezinfecţie. Nu se pune problema să renunţăm la vreun spaţiu care a fost utilizat pentru suport COVID-19. a explicat Lucian Indrei, inspector șef  DSP Iași

Spitalul Mobil de la Lețcani, spital cu numeroase probleme de funcţionare

Jurnaliştii BZI.RO au explicat, în numeroase articole faptul că Spitalul Mobil de la Lețcani are grave probleme de funcţionare. De la faptul că mai multe staţii de oxigen au cedat, până la faptul că pacienţii îngheţau de frig în saloane, spitalul a fost o investiţie făcută în mandatul controversatului fost președinte al CJ Iași, Maricel Popa.

Investiţia a fost una cu scandal mai ales din cauza faptului că, conform unor surse, cointainerele nu au fost noi, iar termenul de dare în folosinţă a fost cu mult depăşit. Investiţia a mai avut parte de finanţare şi din partea Consiliului Judeţean Neamț.

În altă ordine de idei, în Spitalul Mobil de la Lețcani au fost internaţi şi pacienţii care au venit din Terapia Intensivă de la Spitalul Judeţean Neamţ, spitalul în care au decedat mai multe persoane în urma unui incendiu.

Adauga un comentariu