National

Şefa grupului S&D din Parlamentul European îl avertizează pe Ludovic Orban: „Nu o luați pe același drum ca Polonia și Ungaria”

Publicat: 20 ian. 2020

Șefa grupului S&D din cadrul Parlamentului European a criticat Guvernul Orban pentru ulterioarele modificări pe care vrea să le aducă legii electorale.

“Guvernul României care face parte din Partidul Popular European ar trebui să țină cont de Comisia de la Veneția, care interzice modificarea legii electorale cu un an înaintea alegerilor. Nu o luați pe același drum ca Polonia și Ungaria subminând statul de drept!”, a scris Iratxe Garcia Perez pe Twitter.

Șefa grupului S&D a făcut referire la intenția Guvernului Orban de a-și asuma răspunderea în Parlament pe proiectul de lege cu privire la revenirea alegerii primarilor în două tururi de scrutin. Garcia Perez a primit un răspuns imediat din partea europarlamentarului PNL Siegfried Mureșan.

“Cu tot respectul: singurul partid din România care a afectat statul de drept în ultimii ani a fost Partidul Social Democrat, membru al Partidului Socialiștilor Europeni și al grupului Socialiștilor și Democraților din parlamentul European. Noul guvern de centru-dreapta al României va respecta întotdeauna toate standardele internaționale”, a scris Mureșan pe Twitter.loading...

Comentarii
  • … da va respecta standardele internationale klingoniene unde daca Joha ragaie devine asumare de raspundere si se aplica chir inainte de a fi publicat in Monitorul Oficial … amin

Adauga un comentariu