Titlurile zilei

Șefii de la Asociația Vânătorilor din Iași bat pasul pe loc în cazul scandalului din sânul organizației. Surse: „Bălănici ar putea fi dat afară”. Florea: „Unii sunt plecați la ski”

Publicat: 23 ian. 2023
_____ Vizualizări 26 Comentarii
Șefii de la Asociația Vânătorilor din Iași bat pasul pe loc în cazul scandalului din sânul organizației. Surse Bălănici ar putea fi dat afară. Florea Unii sunt plecați la ski
Au apărut probleme în cadrul Asociației Vânătorilor din Iași

Asociația Vânătorilor din Iași nu a luat nicio măsură, în mod oficial, în cazul scandalului izbucnit după ce Iulian Pastramă a murit sub privirile colegilor, la o partidă de vânătoare. Reprezentanții asociației spun că e nevoie de o nouă întâlnire cu consiliul și membrii vânători. Surse spun că s-au luat deja măsuri împotriva a două persoane

Șefii de la Asociația Vânătorilor din Iași bat pasul pe loc în cazul scandalului din sânul organizației. Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din Iași tergiversează soluționarea cazului în care, la o partidă de vânătoare organizată la Trifești, șeful de grupă, Iulian Pastramă, a decedat.

Evenimentul nefericit a avut loc pe 23 decembrie 2022. Iulian Pastramă avea 48 de ani și era șeful Grupei 21 Trifești. Se pare că acesta a murit din cauze biologice, însă cei care l-au însoțit la vânătoare susțin că tragedia s-a petrecut din cauza faptului că bărbatul ce a decedat s-a certat cu paznicul de vânătoare și cu secretarul filialei Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AVPS) din Iași, respectiv Ion și Florin Bălănici. Mai mult, vânătorii care au participat la partidă au transmis o plângere către asociație.

Florea, directorul AVPS: „Unii colegi sunt plecați la ski”

Reprezentanții acesteia promiteau în urmă cu o săptămână că se vor întâlni pentru a soluționa cazul, însă până în prezent nu a fost luată nicio decizie oficială. Surse din cadrul anchetei susțin că Florin Bălănici, secretarul de vânătoare, va fi dat afară, iar tatăl său, Ion Bălănici, paznicul de vânătoare, va fi sancționat. Contactați telefonic de reporterii BZI, reprezentanții AVPS spun că va avea loc o nouă întâlnire cu membrii asociației pentru a fi luată o decizie.

„E în analiză situația. După se vor lua toate măsurile, va fi stabilită o decizie. E o asociație de vânătoare, cu mulți membri. Unii colegi sunt plecați la ski, nu pot să discut doar cu un om. Ce vreți să vă spun? De asta durează așa de mult. Nu s-a stabilit când va fi întâlnirea. Până la întâlnirea cu consiliul și cu membrii vânători nu pot să vă declar nimic”, susține Sebastian Marian Florea, directorul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din Iași.

Părerile vânătorilor sunt împărțite și toți vor să le exprime, de aceea durează mai mult soluționarea cazului, potrivit președintelui AVPS Iași.

„Se studiază cazul. Mai sunt colegi care vor să se exprime asupra activităților de vânătoare din acea zonă. Se va stabili o întâlnire cu toți membrii”, susține Gabriel Surdu, președintele AVPS Iași.

Asociația are 1.000 de membri și 3.500 de pescari sportivi

Reporterii BZI l-au contactat telefonic și pe Florin Bălănici, acuzat de vânători că împreună cu tatăl său ar fi țipat și l-ar fi agresat verbal pe șeful grupei, Iulian Pastramă, care ulterior a decedat. Acesta nu a răspuns apelurilor telefonice ale reporterilor BZI. Colegii din asociație i-au acuzat de mai multe nereguli pe Florin și Ion Bălănici, inclusiv de acțiuni ilegale.

Florin Bălănici susținea în edițiile anterioare că va contesta în instanță orice decizie și că atât el, cât și tatăl său nu se consideră vinovați pentru tragedia de la Trifești, iar acuzațiile care li se aduc nu sunt adevărate.

Rămâne de văzut ce măsuri oficiale va lua Asociația Vânătorilor din Iași.

Comentarii
  • Florea de la AJVPS un incompetent, okigodie de om trebuie schimbat urgent. Acest om nu are ce cauta în fruntea AJVPS asa spun 95% din vinatori

  • Pardon .toți trebuie schimbați de sus an jos .toate campurile sunt goale nu respectă nimeni nici un capăt de lege.cum vă anchipuiti ca un paznic de vănatoare cu salariul minim ași permite să facă servici cu mașină proprie termo viziune si alte lucruri .antreb și eu.

  • Surdu si Florea trebuie sa faca loc altor persoane care sa readuca asociatia pe linia de plutire. Daca cei doi nu vor fi schimbati, nici „balanicii” de la grupe nu se vor indrepta, nici sefii de grupa, ajutorii si gospodarii nu vor fi mai sus! Domnule Surdu si Florea doua demisii de onoare s-ar impune. Dar mai avem noi oare onoare ?

  • Surdu si Florea trebuie sa faca loc altor persoane care sa readuca asociatia pe linia de plutire. Daca cei doi nu vor fi schimbati, nici „balanicii” de la grupe nu se vor indrepta, nici sefii de grupa, ajutorii si gospodarii nu vor fi mai sus! Domnule Surdu si Florea doua demisii de onoare s-ar impune. Dar mai avem noi oare onoare ?

  • comentariile anti Florea și Surdu sunt scrise de Urcaciu Lorin, omul pe care Popa și PSD vor sal pună la conducerea AJVPS
    Marș Pocitanie !

  • Până nu avem rezultatul necropsiei degeaba vă agitați. O ceartă nu poate fi cauza și nici factorul declanșator al unui deces nici măcar factor favorizant, este doar o coincidență. O gașcă de proști cu intelect primitiv și cu băutura în cap, având la îndemână instrumente periculoase cu sunt armele de foc, se cred stăpânii planetei și e normal să apară accidente tragice, cu băutura în creier fiecare se crede deșteptul deștepților și cel mai abil. AJVPS în afară de faptul că încasează cotizații ce face pt vânători și pescari ? Nimic. Cel mai bine, oamenii de bună credință șu cu bun simț și-ar constitui propria asociație. În aceste activități ar trebui implicată Agenția pt Protecția Mediului, agenție care freacă niște hârtii și se ocupă de așa zisa poluare. Nicio asociație de vânătoare și pescuit nu ar trebui să desfășoare activități fără monitorizarea agenției de protectie a mediului, mediul nu este doar praful de pe străzi care din cauză că nu sunt curățate chirica și gașca lui se plâng de poluare.Ciorile și porumbeii au invadat orașul…. Da sunt păsări drăgălașe dar nimeni nu își dă seama că aceste păsări drăguțe sunt vectori pt boli mai ales pt găini, porci, vaci… toți se miră că a apărut un focar de pestă sau gripă aviară dar nimeni nu cercetează cauza. Ce e drept nu avem nici specialiști sau oameni capabili.

  • Sebi, credeam ca esti mai destept dar uite ca un taranuș ( Balanici ) de la Trifesti te joaca pe degete. Pacat de tine ca iti neglijezi familia si fetita pentru amanta de la Asociatie…

  • Cine doreste senzatii tari si vanat in traiata (mai ales noapte), sa apeleze la optica de vanatoare by Balanici Florin. Totul la pret bun, doar si Asociatia condusa de Surdu cumpara de la el si “braconeaza” ( of , pardon ) vînează noaptea la Trifesti să traieși, poola la Bălănici să o ochești 😂🤣😅

  • Dar cu braconajul din zona Prisacani-Raducaneni și ajutorul dat de tehnica grănicerilor cum e?
    La gazeta se vorbea,ceva, de niste acțiuni înainte de Anul Nou.A mâncat ,,lumea buna” vânatul?

  • Pentru anonimul,, vanator,,. Voi nu aveți în toate fondurile cât vânat are Urcaciu pe 3 fonduri administrate de el. Așa că,, ciocul mic,,

  • De cand sunt sef ce grupa Surdu are acalasi discurs comunist (cei mai buni, cei mai tari, cel mai mult vanat etc). Mi-e greata de comunistul asta. O asociatie condusa de un KGB-ist (Surdu), incult si prost (Mandru- cu tot neamul lui), un betiv (Florea). La ce sa te atepti de la ei. Nu am nici o treaba cu scandalul lor de la Trifesti dar eu am vazut cum s-au distrus fondurile de vanatoare de la AVPS in ultimii 10-15 ani. Numai minciuni, pile, relatii, braconaj la nivel mare si dusmani inchipuiti. Intrebare pentru Surdu: la ultimele ,, deschideri cu sefii de grupa,, cati iepuri s-au inpuscat/vazut? Asa este ca foarte multi? Mai exat aproape unul. Rusine sa va fie oligofreni care stati si aplaudati pe banii vostri niste specimene ca cei de sus.

  • Din pacate Sebastian este o victima colaterala. De ati bea si voi cît bea el si ar fi o treabă…eu am fost vanator la Românesti, acolo concurs de betie. La ora 10 se pot împusca intre ei…

  • Surdu cancerul județului. Pe unde a fost a tras doar țepe. Un comunist mincinos care a dat-o în judecata pe cumnata Angela Similea după ce a murit fratesu care l a scos din galosi. Nimeni normal la cap din tara asta nu mai vrea sa intre în contact cu acest personaj toxic și paranoic. A fost fugărit din afaceri, politica, familie, vânătoare (în afara de AVPS nu îl mai primește nimeni). Se bazează pe naivitatea membrilor AVPS și asa rămâne președinte. În realitate este un președinte de carton de vreme ce fondurile de vânătoare sunt goale de vânat.
    Florea a venit și a promis dar imediat a fost încălecat de familia Mândru (tata+fiica). A devenit din tânără speranța în sluga perfecta. Păcat.

  • Nu va mai luati de Florea, este o maimutica mica si fara nici o putere. Gorilele adevarate fac cartile, incepand cu Surdu, Terciu si altii. Cate reclamatii a avut Balanicii legate de braconaj, vanzarea ilegaĺa de caprioare si mistrtii, toate au fost musamalizate de gorile.Scapa si de asta foarte usor!

  • Nica Balanici din totdeauna a fost unul dintre cei mai mari infractori. Stiu inclusiv procurorii, politia si toata conducerea Ajvps. Dar cu cumatri in politie, cumatrul Terciu si altii care au mancat bine datorita lui, nu s a luat nimeni de el. Acest Balanici prin anul 1993, 1994 umbla noaptea pe dealurile din zona Trifesti imbracat politist, avea la brau pistolul de servici a filialei si paleta de oprit masinile. Oprea masinile noaptea si le confisca tot felul de bunuri. Baiatul lui la varsta de 9, 10, ani umbla cu arma lui taicasu la braconaj!

  • Nu va mai luati de Florea, este o maimutica mica si fara nici o putere. Gorilele adevarate fac cartile, incepand cu Surdu, Terciu si altii. Cate reclamatii a avut Balanicii legate de braconaj, vanzarea ilegaĺa de caprioare si mistrtii, toate au fost musamalizate de gorile.Scapa si de asta foarte usor!

  • Flo Balanici nu e la servici. Ori e in CO , ori CM ori incet incet va fi pus pe liber. Se trezeste Sebica sau a intervenit don’șoara Mandru, sugativa lui Sebică poola mică

  • Cum rămâne cu planul de a fi schimbat Surdu cu Mândru-președinte Sebi? Asa ați promis. Acum e momentul, faceți AG și schimbați comunistul de Surdu cu domnul Mândru. Hai ca se poate. Noi suntem cu voi asa cum am stabilit. Oricum nu mai are putere cum spunea Lavinia și e un moment bun. După ne ocupam de alde Balanici și….

  • Bună treaba. Decat un șontîc-șontîc ca Surdu mai bine un alchoolist ca Mandru. Si daca vine Mandru la putere poate scapam si de braconierul Balanici si țăranul de tat-su care e paznic la Trifesti

  • Vorbiti toti in nestire, de parca i-ati cunoaste pe Florea, Balanici Ion si Balanici Florin, foarte urat, aruncati cu nori aiurea, va luati toti dupa 2-3 oi ca o turma. In primul rand, Florea provine dintr-o familie de oameni gospodari si muncitori, chiar el in persoana este un domn care isi merita pozitia, ba mai mult. Balanici Ion este paznic de vanatoare de atatia ani si a acoperit multi vantori care au comis atatea probleme, iar fiul sau, Florin, care a crescut printre vanatori si a primit o educatie aleasa, corecta, v-ati trezit acum, de-odata cativa vanatori care nu va mai lasa sa va faceti mersul si v-ati gasit sa le instrumentati diverse si aruncanti aceasta tragedie pe Balanici Ion ca si cum din cauza lui a murit si colac peste pupaza il bagati si pe Balanici Florin, fiul lui, instrumentandu-i diverse ca sa scapati de amandoi. Sa va fie rusine, mizerii de oameni, niste ordinari cu sete de braconaj, putere si altele.

  • Mamaaaa. . . 🤕🤢🤕. Da cata curvareala pe la AVPS ?? Fiecare se cuplează cu cine poate. Acum aflu și eu…
    O fi adevărat? Fiecare e amanta cuiva ? 🤪
    Doamne ferește…

Adauga un comentariu