Razboi în Ucraina

Șeful serviciilor secrete din Ucraina, principalul vinovat al exploziei podului Kerci. Ce măsuri au luat ruşii în acest sens

Publicat: 12 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Șeful serviciilor secrete din Ucraina principalul vinovat al exploziei podului Kerci. Ce măsuri au luat ruşii în acest sens
Ruşii au găsit principalul vinovat al exploziei podului Kerci

Principalul vinovat al exploziei podului Kerci, care asigură legătura cu Crimeea, ar fi Kirill Budanov, șeful serviciilor secrete din Ucraina. Anunţul a fost făcut de Serviciul Federal de Securitate al Rusiei.

Se pare că Budanov ar fi lucrat împreună cu 12 ofițieri, iar forțele rusești au reținut în acest sens 9 dintre suspecți: 5 ruși, 3 ucraineni și un armean.

Principalul vinovat al exploziei podului Kerci ar fi șeful serviciilor secrete ucrainene

Ruşii au găsit principalul vinovat al exploziei podului Kerci

Conform informațiilor din presa rusă, principalul vinovat al exploziei podului Kerci ar fi șeful serviciilor secrete ucrainene. Astfel, spun sursele ruse, dispozitivul exploziv folosit pentru atac a fost disimulat în role de film și transportat din portul Odessa în Bulgaria, la începutul lunii august.

Aşadar, întreaga circulație a bunurilor și comunicațiile cu complicii au fost monitorizate de angajatul Serviciului Central de Informații din Ucraina, Ivan Ivanovici.

De altfel, zilele trecute, președintele Vladimir Putin a anunțat alte atacuri cu rachete asupra Ucrainei după ce Rusia a lovit Kievul și alte orașe în cea mai intensă rundă de bombardamente, marcând o nouă escaladare periculoasă a războiului.

Bombardamentul de luni, 10 octombrie, a avut loc la o zi după ce Putin a acuzat forțele ucrainene că au efectuat un atac ce a deteriorat un pod rutier și feroviar emblematic care leagă Crimeea de Rusia. Ucraina nu și-a revendicat oficial responsabilitatea pentru explozie.

„Dacă încercările de a comite acte teroriste pe teritoriul nostru continuă, răspunsurile Rusiei vor fi dure și amploarea lor va corespunde nivelului de amenințare la adresa Rusiei”, a spus Putin la o ședință a Consiliului de Securitate de luni. „Nimeni nu ar trebui să aibă îndoieli”, a adăugat el.

Putin a acuzat forțele ucrainene că au efectuat un atac ce a deteriorat un pod rutier și feroviar emblematic care leagă Crimeea de Rusia

Președintele Vladimir Putin, dispus să se întâlnească cu Joe Biden

În cadrul unui alt context, precizăm că în cadrul unui interviu acordat televiziunii de stat, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat marți, 11 octombrie, că Moscova este deschisă la discuții cu Occidentul pe marginea războiul din Ucraina, dar nu a primit încă nici o propunere serioasă de negociere. Lavrov a declarat de altfel că oficialii, inclusiv purtătorul de cuvânt al securității naționale de la Casa Albă, John Kirby, au spus că Statele Unite sunt deschise la discuții, dar că Rusia a refuzat.

„Aceasta este o minciună”, a spus Lavrov. „Nu am primit nici o ofertă serioasă de a lua legătura”.

Serghei Lavrov a mai spus că Rusia nu va respinge o întâlnire între președintele Vladimir Putin și președintele american Joe Biden la o viitoare reuniune a G20 și că va lua în considerare propunerea dacă va primi una.

„Am spus în repetate rânduri că nu refuzăm niciodată întâlnirile. Dacă există o propunere, atunci o vom lua în considerare”, a spus Lavrov.

Comentând posibilitatea ca Turcia să găzduiască discuții între Rusia și Occident, ministrul rus de externe a spus că Moscova ar fi dispusă să asculte orice sugestie, dar nu poate spune în avans dacă acest lucru va duce la rezultate. Totodată, a spus că președintele turc Recep Tayyip Erdogan va avea ocazia să-i facă propuneri președintelui rus Vladimir Putin atunci când ambii vizitează Kazahstanul în această săptămână.

Cu toate acestea, amintim că rușii au găsit principalul vinovat al exploziei podului Kerci, care asigură legătura cu Crimeea.

Ucraina nu și-a revendicat oficial responsabilitatea pentru explozie
Adauga un comentariu