International

Şeicul Al Ahmad Al Jaber Al Sabah a murit. Emirul Kuwaitului conducea ţara din 2006

Publicat: 30 sept. 2020
Şeicul Al Ahmad Al Jaber Al Sabah a muri
Şeicul Al Ahmad Al Jaber Al Sabah a murit la vârsta de 91 de ani

Şeicul Al Ahmad Al Jaber Al Sabah a murit la vârsta de 91 de ani. Emirul Kuwaitului conducea ţară din 2006 şi a fost ministru de Externe timp de 40 de ani, inclusiv în timpul invaziei lui Saddam Hussein.

”Cu mare tristeţe şi durere anunţăm poporul kuwaitian, naţiunile arabe şi islamice, prietenii noştri din întrega lume despre moartea înălţimii sale şeicul Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, emir al statului Kuwait, care s-a dus la Domnul”, a anunţat palatul regal într-un comunicat.

Nu se ştie unde a murit Al Ahmad Al Jaber Al Sabah

În comunicatul palatului regal nu a fost precizat când şi unde a avut loc decesul emirului. Kuwaitul, o ţară cu 4,2 milioane de locuitori, are o poziţie strategică, între Arabia Saudită şi Irak, la intrarea în Golful Persic bogat în petrol. Kuwaitul are printre cele mai mari rezerve de petrol din lume.

În luna iulie a acestui an, Al Sabah a fost supus unei operaţii pentru o problemă medicală nespecificata. Imediat după asta a mers în SUA pentru tratament. O parte din responsabilităţi au fost transferate atunci printului moştenitor.

Şeicul şi-a anulat o vizită la Casa Albă care trebuie să aibă loc în septembrie, după ce a fost spitalizat în SUA.

Cine a fost Al Ahmad Al Jaber Al Sabah

Al Sabah a depus jurământul la 29 ianuarie 2006 după confirmarea de către Adunarea Națională a Kuweitului. Este al patrulea fiu al Emirului Ahmad Al-Jaber Al-Sabah.

A introdus mai multe proiecte noi pentru creșterea industriei turismului. De asemenea, este un avocat al drepturilor femeilor în Orientul Mijlociu.

Emirul Sabah al IV-lea s-a născut la Kuweit în 1929. El a învățat în a doua jumătate a anilor 1930 la Școala Al Mubarakiya și și-a completat învățătura cu profesori particulari.

El este frate vitreg al fostului emir Sheikh Djaber al III-lea al Ahmad al Djaber, care l-a numit prim ministru în iulie 2003, înlocuindu-l pe prințul moștenitor la acea dată, Sheikh Saad Al Abdullah Al Salim Aş Sabah. Înainte de aceasta, el a îndeplinit vreme de 40 ani, între anii 1963-2003 funcția de ministru de externe al Kuweitului.

Emirul Sabah al IV-lea este văduv. Soţia sa, Sheikha Fituh, a murit înainte de invazia irakiană din august 1990. El are doi fii – Sheikh Nasser, ministru pentru Divanul Emiratului și Sheikh Hamed.

Alți doi copii ai săi au decedat. Fiica sa, Sheikha Salwa, a murit de cancer de sân în iulie 2002. În amintirea ei, emirul și-a numit palatul Dar Salwa, adică Casa Salwei. Un al treilea fiu, Sheikh Ahmed, a murit într un accident de automobil în 1969.

Şeicul Al Ahmad Al Jaber Al Sabah a murit la vârsta de 91 de ani.

Actrița Yuko Takeuchi a murit. Autorităţile au lansat o anchetă

Veste cruntă pentru fanii filmului. Actrița Yuko Takeuchi a murit. Starul în vârstă de 40 de ani a fost găsită fără suflare în locuinţa sa. Soţul vedetei a încercat din răsputeri să-i salveze viața, însă totul a fost în zadar.

Actriţa care a avut un rol celebru, principal, în serialul „Miss Sherlock” a fost găsită fără suflare în locuința sa de către soțul ei. Bărbatul a transportat-o pe partenera sa, în vârstă de 40 de ani, prea târziu la spital, iar cadrele medicale nu au mai putut face nimic.

Pentru a afla ce s-a întâmplat cu aceasta și cum s-a ajuns la tragedia teribilă autorităţile au lansat o anchetă. Actriţa era cunoscută pentru rolurile din multele producții cinematografice japoneze, iar vestea morții sale a fost un șoc pentru fani.

Cea mai vehiculata varianta în cazul morţii actriţei Yuko Takeuchi este suicidul. Soțul actriței a găsit-o în casă când nu mai avea suflare și deși a încercat să o salveze, transportând-o la spital, nu s-a mai putut face nimic pentru a o ține în viață.

Adauga un comentariu