Sport

Selecționerul Mirel Rădoi, atenționat după ce a pus tunurile pe jucătorii naționalei: „E grav!”

Publicat: 03 apr. 2021
Mirel Rădoi pe terenul de fotbal
Mirel Rădoi a pus tunurile pe jucători după meciul cu Armenia

Antrenorul Marius Șumudică a vorbit despre declarațiile făcute de Mirel Rădoi la finalul meciului Armenia – România 3-2, când selecționerul a dat vina pe jucători pentru înfrângerea istorică în fața armenilor. Șumudică a spus că n-ar trebui să existe în vocabularul unui antrenor asemenea declarații la adresa propriilor fotbaliști. Șumudică l-a atenționat pe Rădoi și i-a dat un sfat, susținând că dacă el a declarat așa ceva înseamnă că „ori jucătorii sunt tolomaci” și nu înțeleg, ori nu-și ascultă antrenorul la ședințele tehnice. În prezent liber de contract, antrenorul român s-a legat și de spusele lui Rădoi cu privire la meciul cu Liechtenstein.

„Nu există în vocabularul unui antrenor și în portofoliul lui, nu există să te duci să spui că «le-am arătat la video și dacă jucătorii ei nu înțeleg nici când le arăt la video». Înseamnă că ori jucătorii sunt tolomaci și nu înțeleg, ori nu sunt atenți, nu te ascultă și atunci tu nu controlezi grupul. Dacă tu spui că jucătorii nu au respectat ceea ce le-am cerut înseamnă că nu au capacitatea de a o face, ceea ce e foarte grav și lovești în jucătorii tăi. Sau nu sunt atenți și nu te ascultă. Și atunci e grav. Sper să fi fost ironic, că dacă ți-e frică de meciul cu Liechtenstein, e grav. Ei rămân, în momentul în care au plecat la cluburi, în minte cu ce a declarat selecționerul, adică noi suntem vinovați. Asta este o mare problemă”, a spus Marius Șumudică.

Mirel Rădoi a pus tunurile pe jucători după meciul cu Armenia!

România a fost învinsă pentu prima dată în istorie de Armenie, scor 3-2 la Evevan, iar Mirel Rădoi s-a dezlănțuit după meci la adresa jucătorilor. Selecționerul a spus că, deși le-a explicat acestora la ședințele video exact ce trebuie să facă, jucătorii n-au executat ce le-a transmis și așa s-a pierdut meciul.
Tricolorii au revenit de la 0-1, au condus cu 2-1, dar au pierdut cu 3-2 în final, după ce în ultimele minute au jucat cu un om mai puțin. Pușcaș a fost eliminat. După partida din Armenia, Mirel Rădoi a spus că se gândește să plece de la cârma echipei naționalei a României.

„În continuare facem cu totul și cu totul altceva. La fiecare minge lungă stăm cu emoții, e peste puterea mea de a înțelege la ce se gândesc ei în acest momente. Le văd la analiză, le înțeleg și tot fac aceleași greșeli. Nu ai cum, în momentul în care ai cartonaș galben, să faci faultul ăla nu pot să-mi explic. Mi-e greu să-i înțeleg, în momentul în care ajung într-o situație 1 vs. 1 , știu că nu trebuie să le dea interiorul, noi tot le dăm interiorul.

Momentele de blackout au fost mult mai mari decât la meciul cu Macedonia. M-aș fi așteptat, când conduceam, adversarul să ne ofere spații, să avem o circulați mult mai bună. Astea sunt lucrurile pe care le-am spus în vestiar. După ce am luat roșu, parcă nu mai știam să jucăm fotbal, parcă nu mai eram jucătorii aceea tehnici de care tot spunem că suntem. Noi așa gândim lucrurile, nu înseamnă că e întotdeauna bine.

E posibil să aveți dreptate, noi nu ne pricepem. Alex Crețu a fost băgat în teren ca să închidem jocul. Mă încearcă sentimente ciudate în momentul de față. Era un meci important pentru noi. Chiar dacă am reușit să întoarcem, n-am reușit să controlăm jocul, ne-am relaxat mental și am lăsat adversarul să facă din nou ce făcea. N-am reușit să ținem de balon cu jucători tehnici. E un semnal de alarmă, dacă echipa nu are personalitate când avem nevoie, ca și echipă, va trebui să-mi pun un mare semn de întrebare.

În momentul de față îl am, de când s-a terminat partida. E clar că o să avem o discuție, e un semnal de alarmă, poate se pot remedia lucrurile. Nu este posibil să vii într-un moment, care pentru noi era foarte bun, Islanda era deja scoasă din calcule, aveam meciurile directe cu Macedonia și Armenia. Importanța partidei le-am explicat. De asta am îmi pun semne mari de întrebare”, a spus Mirel Rădoi, la Pro X.
Adauga un comentariu