Semnele din bătrâni că ești însărcinată te pot ajuta să afli dacă urmează să aștepți un copil sau nu. Metodele sunt străvechi, de pe vremea bunicilor sau chiar din Antichitate. Totuși, acestea nu sunt foarte precise, de aceea este recomandat testul de sarcină.
De asemenea, nu trebuie să ignori nici primele simptome pe care corpul vi le transmite. Printre cele mai frecvente se numără oboseala, sensibilitatea sânilor și stările de leșin. Totodată, perioada de ovulație te poate ajuta să afli când poți rămâne însărcinată.
Semne din bătrâni că ești însărcinată
Pe vremuri când nu existau teste de sarcină, femeile recurgeau la diferite metode pentru a afla dacă așteaptă un copil sau nu. Majoritatea acestora durau câteva ore și se făceau în propria locuință. Desigur, răspunsul cel mai sigur îl primeau de la medicul specialist. Cel mai cunoscut proces este testul urinei și provine chiar din Antichitate. În Egiptul Antic, femeile trebuiau să urineze peste semințe de orz sau grâu, iar dacă acestea nu încolțeau, însemna că nu este gravidă. Totodată, prin intermediul metodei respective se putea afla și sexul celui mic. În cazul în care încolțeau semințele de orz era băiat, iar dacă încolțeau cele de grâu, era fată. O dată cu trecerea anilor, testul s-a schimbat iar femeile înmuiau în urină o panglică. Dacă mirosul acesteia îi provoca greață, înseamnă că aștepta un copil.
O altă metodă folosită din bătrâni este testul cu zahăr. Peste ingredient se va turna urina femeii, iar dacă îndulcitorul se topește înseamnă că ești însărcinată, iar dacă se face cocoloașe înseamnă că nu ești gravidă. De asemenea, pe vremea bunicilor era popular și testul păpădiei. Acesta presupunea ca peste câteva flori și tulpini uscate să se toarne o cantitate de urină și să se aștepte câteva minute. Ulterior, dacă pe plantă apăreau pete roșii, însemna că femeia era gravidă. Printre semnele din bătrâni că ești însărcinată se numără și testul cu bicarbonat de sodiu, cel cu ulei și cel cu oțet.
Cele mai frecvente simptome în primele zile de sarcină
Atunci când rămâi însărcinată corpul tău încearcă să te atenționeze cu privire la acest lucru. Organismul îți va trimite câteva semnale ce nu trebuie ignorate. În primul rând, întârzierea menstruației sau lipsa ciclului este un simpton ce îți transmite că este posibil să aștepți un copil. Cu toate că, există și femei ce sângerează în primele luni când sunt gravide, dar durata și cantitatea sunt reduse cu mult față de parametrii obișnuiți. De asemenea, veți observa că veți fi mult mai slăbite și puteți avea stări de leșin sau amețeli. Pentru a ameliora simptomele, va trebui să adoptați o alimentați sănătoasă și bogată în nutrienți.
Un alt semn ce nu trebuie trecut cu vederea este sensibilitatea sânilor. Aceștia pot crește în volum și pot fi mai umflați și mai grei. Totodată, veți observa că textura lor va fi mai fermă, mameloanele vor avea o nuanță mai închisă, iar areolele se măresc. De asemenea, gustul se poate modifica. La debutul sarcinii, unele persoane pot avea un un gust metalic neobișnuit. Alte simptome frecvente sunt insomniile, crampele musculare, termosensibilitatea și congestia nazală.
Semnele din bătrâni că ești însărcinată se foloseau când nu existau alte metode de testare. Însă, la momentul actual, cele mai eficiente metode sunt testul sau analizele la medicul specialist. În cazul în care vă doriți un copil, pastilele de fertilitate vă vin în ajutor dacă nu reușiți să rămâneți gravidă.