Stiri si curiozitati

Semnificație nume, etimologie și cum ne influențează destinul

Publicat: 31 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Semnificație nume etimologie și cum ne influențează destinul
Semnificația numelui poate fi extrem de importantă pentru destinul nou-născutului

Când alegi denumirea copilului, semnificația numelui poate fi destul de importantă. Acesta poate influența destinul celui mic, fiecare literă a alfabetului având o anumite însemnătate. Conform științei ce studiază prenumele persoanelor, anumiți indivizi pot fi mai sociabili, alții mai creativi, în funcție de numele primit la botez. Prenumele îi poate conferi persoanei anumite abilități sau defecte.

Grafologul A. De Rochetal le-a recomandat viitorilor părinți să apeleze la onomatologie pentru a putea preveni destinul nou-născutului. 

Semnificație nume – ce calitățile și defecte au persoanele 

Onomatologia este știința ce studiază numele proprii. Conform acesteia, destinul fiecărei persoane este influențat de numele ce l-a primit la botez. Astfel, denumirea copilului poate preveni anumite evenimente nevaforabile din viața sa. Persoanele a căror prenume încep cu litera A sunt creative, le place să acționeze pe cont propriu și sunt pline de curaj. De asemenea, persoanele cu nume precum Adina, Alex sau Anca sunt direcți și independenți. Printre defectele acestora se numără sceptimismul, impulsivitatea și aroganța. Pe de altă parte, prenumele persoanelor cu litera B pot fi destul de timide și retrase. Persoanele cu nume precum Bianca, Bogdan sau Brenda pot fi însetați de dragoste, fiind foarte afectuoase. Cel mai mare defect al acestora este faptul că au tendința de a face compromisuri prea mari. De asemenea pot fi destul de posesive și nesigure. În cazul în care vă doriți ca cel mic să aibă excelente abilități de comunicare, un prenume cu litera C ar fi cel mai potrivit. Persoanele a căror prenume începe cu această literă pun preț pe prietenie și devotament. Uneori pot fi lipsiți de scrupule, nepăsători și neglijenți.

Persoanele cu o atitudine practică și organizată sunt cele a căror prenume începe cu litera D. Aceștia pot fi buni conducători, focusându-se pe țelurile lor. În cazul relațiilor de cuplu pot fi destul de geloși și posesivi. De asemenea în situații tensionate pot fi fixiști și incapabili de concesii. Persoanele cu nume precum Ecaterina sau Elena au o atitudine îndrăzneață, fiind deschise și adaptându-se ușor la noile situații. Pot fi destul de seducătoare și pasionale, având un puternic instinct sexual. Printre defectele acestora se numără lipsa de responsabilitate și irascibilitatea. Indivizii ce au prima literă a prenumelui, F nu pot trece neobservați. Aceștia se pot remarca atât prin bine cât și prin rău, tânjind după adrenalină. Sunt prieteni buni și statornici, însă pot avea reacții excesive. Deși au o personalitate puternică, se pot confrunta cu depresia și anxietatea. Încrezătoare și cu o atitudine perspicace, persoanele cu prima literă G, au o părerea foarte bună despre propria persoană. De asemenea, au noroc la bani și le este foarte ușor să cucerească atenția sexului opus. Din cauza faptului că au prea multă încredere în sine, li se poate reproșa uneori că au prea mult tupeu.

Ce secrete se ascund în spatele numelor 

Indivizii a căror nume începe cu litera H sunt însetați de putere și bani. De cele mai multe ori doresc să dețină controlul și nu renunță până ce nu obțin ceea ce își doresc. Totodată, pot fi destul de manipulatori și pot fi obsesivi în legătură cu lucrurile pe care și le doresc. Prenumele Ioana sau Innes poate oferi persoanei ce îl poartă o atitudine idealistă și creativă. Mulți dintre acești indivizi au înclinații artistice, iubind eleganța și armonia. Pot fi destul de timizi și irascibili, ofesându-se destul de ușor. Litera J oferă persoanei optimism și aspirații înalte. Aceste persoane pot fi destul de loiale apropiaților, însă nu au simțul prevederii, expunându-se la situații neplăcute. 

Indivizilor cu litera L nu le place să fie constrânși, aceștia călătorind frecvent. Sunt persoane senzuale, însă își trec emoțiile prin filtrul mental. Persoanele a căror prenume începe cu litera M sunt optimiste, afectuoase și dornice să îi ajute pe ceilalți. Învață destul de repede și pun accentul pe siguranța financiară. De asemenea, pot fi destul de încăpățânate în anumite privințe. Numele de Narcis îi poate oferi persoanei abilități sociale, fiind amabilă și veselă. Aceste persoane pot fi destul de schimbătoare, dând senzația de nesiguranță celor apropiați. Indivizii a căror nume începe cu litera O sunt responsabili și sunt dornici de independență. Din păcate pot fi destul de posesivi și geloși.

Persoanele ce au în componență litera P sunt oameni inteligenți, înțelepți și spirituali. Însă aceștia pot fi destul de secretoși și distanți cu persoanele apropiate. Persoanele cu prenumele de Radu sau Rafael sunt profunde și au o dorință mare de cunoaștere. Printre defectele acestora se numără frământările interioare și iritabilitatea. Litera S la începutul numelui poate prevesti un destin plin de obstacole și frământări interioare. Uneori pot fi lipsiți de tact, având reacții neadecvate. Persoanele ce poartă numele de Teodor pot fi destul de sociabile, având o personalitate puternică. Din păcate aceștia pot fi independenți de afecțiunea celor apropiați. Litera V la începutul prenumelui poate oferi o atitudine impozantă persoanei ce îl poartă. Sunt indivizi inteligenți ce au capacitatea de a anticipa anumite evenimente. Persoanele cu nume precum Viviana sau Victor, le lipsește flexibilitatea, adaptându-se greu la noile situații.

Semnificația numelui poate fi extrem de importantă pentru destinul nou-născutului. Acesta îi poate influența viața în bine sau în rău în funcție de ceea ce aleg părinții la nașterea sa.

Adauga un comentariu