Stiri si curiozitati

Nume de fete turcești și semnificația lor. La ce trebuie să fiți atenți când alegeți numele viitorului copil

Publicat: 31 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nume de fete turcești și semnificația lor. La ce trebuie să fiți atenți când alegeți numele viitorului copil
Printre cele mai speciale nume de fete turcești din care puteți alege sunt și Rania, Niabi, Naila, Elma și Asha

Numele de fete turcești sunt la căutare, fiind destul de rare și frumoase. Fiecare are o semnificație aparte, majoritatea turcilor își aleg numele copiilor dacă sunt trecute în Coran. Dacă doriți să alegeți un nume dintr-o limbă străină trebuie să țineți cont de câteva sfaturi. Denumirea viitorului copil trebuie să fie ușoară de pronunțat și să nu fie comică.

Când vine vorba de fete trebuie să acordați o atenție destul de mare. Acesta îi poate marca viața într-un mod plăcut sau neplăcut. Mulți părinți nu au făcut mereu cele mai fericite alegeri, iar copiii lor au suferit în cele din urmă din cauza aceasta.

Nume speciale de fete turcești 

De la un timp, filmele turcești au fost la mare căutare. Viitorii părinți de cele mai multe ori doresc un nume unic și special pe care să îl pună viitoarei fiice. Aceștia se pot inspira din filme, însă nu cunosc adevărata lor semnificație. Puțini știu de altfel că numele din Turcia au origine arabă sau persană. Acest lucru este datorat faptului că cele trei națiuni sunt vecine asupra culturii și a religiei. Printre numele turcești de fete, ce au o importanță istorică se numără Hatice, Fatimah și AlChE. Un nume unic cu o importanță istorică mare este Fatimah. Aceasta a fost fiica Profetului Muhammad, fiind una dintre cele patru femei importante în Islam. Semnificația numelui este „preluat din sânul mamei”. 

În limba turcă, unele nume pot fi atribuite atât femeilor cât și bărbaților. Printre cele mai populare nume unisex sunt Deniz, Evren și Derya. Cele mai răspândite nume de fete din ultimii ani au fost Merve, Irem, Elif și Zeynep. Când vine vorba de alegerea numelui pentru copil, majoritatea turcilor se uită în Coran să vadă dacă sunt prezente. În cazul în care acestea apar în Cartea Sfântă, numele va fi agreat de către părinți. Însă, în ultima perioadă turcii au ales și nume ce nu au nici o legătură cu acest criteriu. Spre exemplu, Arzu – înseamnă dorință, Irmak – înseamnă râu, iar Ari este traducerea pentru albină. Cele mai folosite și frumoase nume turcești pentru fete sunt: Aigul – lună, Dolunai –  lună plină, Leila – noapte întunecată sau femeie cu părul negru, Ela – alun, Yildiz – stelele cerului și Bingul – o mie de trandafiri.

Sfaturi de urmat când alegeți numele copilului

Când vine vorba de alegerea numelui la copil, trebuie să țineți cont de câteva criterii. Fiind vorba de o limbă străină, numele fetei ar trebui să fie ușor de pronunțat în limba română. Alegeți un nume cu o pronunție clară și ușoară pentru a evita viitoarele explicații pe care va trebui să le ofere copilul prietenilor. Ar trebui să evitați nume precum Eartha sau Joozher. Un alt criteriu de care trebuie să țineți cont este ca numele să nu fie comic. Oricât de mult v-ar place, trebuie să fiți atenți ca pronunția în română să nu fie comică. Pe viitor, copilul ar putea suferi din cauza acestuia, glumele fiind la ordinea zilei cu privire la numele său. Spre exemplu, Murat sau Fabia nu ar fi o alegere chiar ideală pentru viitorul copil. Un alt sfat este să alegeți un nume ce vă trezește amintiri plăcute. De aceea când alegeți un nume pentru copil este bine să vă faceți o listă cu mai multe opțiuni și la final să alegeți.

Printre cele mai speciale nume de fete turcești din care puteți alege sunt și Rania, Niabi, Naila, Elma și Asha.

Adauga un comentariu