Prima pagină » Actualitate » Senatorul de Iași și liderul S.O.S. România, Diana Șoșoacă, într-un interviu incendiar acordat unei celebre publicații din Serbia
Senatorul de Iași și liderul S.O.S. România, Diana Șoșoacă, într-un interviu incendiar acordat unei celebre publicații din Serbia

Senatorul de Iași și liderul S.O.S. România, Diana Șoșoacă, într-un interviu incendiar acordat unei celebre publicații din Serbia

17 mai 2024, 16:20,
BZI.ro, în Actualitate

Senatorul Diana Iovanovici-Şoşoacă, preşedintele Partidului S.O.S. România, a acordat joi, la Belgrad, un interviu Agenţiei Naţionale de Presă din Serbia, Tanjug , iar declaraţiile senatorului de Iaşi au fost preluate astăzi în zeci de publicaţii sârbe, devenind breaking news şi fiind printre cele mai citate declaraţii ale zilei în Serbia.

”Voi trimite scrisori deschise către ONU și către liderii mondiali cu privire la rezoluția privind Srebrenica”, a spus senatorul Diana Şoşoacă în presa sârbă care a publicat şi calupuri cu interviul video acordat de senatorul de Iaşi agenţiei de presă Tanjug .

Interviul a fost preluat în publicații foarte importante din Serbia, precum Novosti, RT Balkans și alte zeci de site-uri media.

Potrivit presei sârbe, senatorul român și președintele partidului S.O.S. România, a declarat că speră că ONU nu va adopta rezoluția privind Srebrenica și a anunțat că va trimite personal scrisori deschise atât ONU, cât și tuturor politicienilor din Europa și din lume.

„Voi trimite o scrisoare deschisă și le voi cere politicienilor din toată Europa și din lume să adreseze scrisori deschise către ONU și să reanalizeze cazul Serbiei pentru că nu aceasta nu este vinovată de ceea ce s-a întâmplat la Srebrenica și nici de ceea ce s-a întâmplat în Kosovo”, a spus senatorul Diana Şoşoacă, ea subliniind că va repeta în scrisoarea ONU celebrul: ”Kosovo este Serbia”.

Diana Şoşoacă a spus că speră că rezoluția nu va fi adoptată.

„Dar, din păcate, dacă se va întâmpla, înseamnă că vei fi cel mai grav exemplu despre cum o țară poate fi ocupată cu minciuni”, a spus preşedintele S.O.S. România, care a adăugat că Serbia va fi un erou pentru oamenii de rând şi pentru România.

„Pentru noi, pentru oamenii adevărați, pentru noi din România, chiar și politicienii ca mine, veți fi eroii noștri. Și de aceea trebuie să vă apărăm și să vă ajutăm să vă apărați împotriva acestui atac masiv”, a subliniat senatorul Diana Şoşoacă, relatează Tanjug.

Potrivit acesteia, Serbia trebuie să facă apel la oamenii săi, la oamenii din toate colțurile lumii și nu numai din Serbia, ci și din Europa, pentru că sunt multe țări care înțeleg că sunt în pericol.

„Trebuie să vă apăraţo și să cereţi tuturor celorlalte țări din jurul vostru, inclusiv României, să vă apere țara și poporul”, s-a adresat ea sârbilor.

„Dacă vor reuși cu voi, vor reuși şi cu noi, vor reuși cu Bulgaria, vor reuși cu Ungaria, cu Macedonia”, spune senatorul Diana Şoşoacă.

Ea a adăugat că mulți oameni ar trebui să înțeleagă că și ei sunt în mare pericol, pentru că, după cum a afirmat senatorul, „dacă își vor îndeplini planul cu Serbia, vor reuși și cu ceilalți”.

„Noi, toate țările din Balcani, avem datoria și obligația de a vă apăra”, a spus Diana Şoşoacă.

Interviul integral a fost transmis și pe pagina de facebook a președintelui S.O.S. România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *