Local

Sentință explozivă dată de judecătorii ieșeni! Un bărbat și o femeie, achitați pentru trafic de minori. Magistrații: „Nu există probe!”

Publicat: 19 nov. 2021
O sală de judecată și sediul Palatului de Justiție din Iași
Doi ieșeni au fost achitați de judecători, după ce fuseseră trimiși în judecată sub o acuzație destul de gravă: trafic de minori

Doi ieșeni, un bărbat și o femeie, au fost achitați de către magistrați, după ce au fost acuzați de comiterea unei infracțiuni destul de grave. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus ieri achitarea lui Florin Ursu și a Petronelei Ersilia Burlacu, sub acuzația de trafic de minori. Judecătorii ieșeni au constatat că, în dosar, nu există probe că cei doi ieșeni ar fi comis infracțiunea de care au fost acuzați de anchetatori

Lovitură de teatru într-un dosar aflat pe rolul instanțelor din Iași! Un bărbat și o femeie au fost achitați ieri de către magistrații din cadrul Tribunalului Iași, după ce au fost acuzați de comiterea unei infracțiuni grave.

„Instanța îi achită pe inculpații Florin Ursu, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori, și Petronela Ersilia Burlacu, cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori, deoarece nu există probe că persoanele în cauză au comis infracțiunea. Încetează de drept măsura preventivă a controlului judiciar sub imperiul căreia au fost trimiși în judecată inculpații”, au menționat judecătorii ieșeni.

De asemenea, magistrații din cadrul Tribunalului Iași au respins acțiunea civilă formulată de partea vătămată din acest dosar.

Florin Ursu și Petronela Ersilia Burlacu, acuzați pe nedrept de trafic de minori

De remarcat este faptul că sentința emisă ieri de Tribunalul Iași nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul celor doi ieșeni a început pe data de 20 august 2020. Atunci, procurorii i-au trimis în judecată pe Florin Ursu și Petronela Ersilia Burlacu sub acuzația de trafic de minori. Conform anchetatorilor ieșeni, cei doi ar fi comis infracțiunea în urmă cu mai bine de un an, în cauză fiind vorba despre exploatarea unei victime minore, A.I.B.

Pe de altă parte, din câte se pare, oamenii legii au comis o eroare, cel puțin așa concluzionează judecătorii din cadrul Tribunalului Iași. În momentul în care anchetatorii i-au trimis în judecată pe cei doi ieșeni, aceștia erau sub măsura controlului judiciar.

„Instanța verifică și constată legalitatea și temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar luată față de inculpații Florin Ursu și Petronela Ersilia Burlacu. Menține măsura controlului judiciar dispusă față de inculpați prin ordonanța procurorului din 20 mai 2020”, au afirmat, la un moment dat, judecătorii ieșeni.

Sentință explozivă dată de judecătorii ieșeni!

De remarcat este faptul că, în general, în astfel de cazuri, judecătorii ieșeni au emis sentințe de condamnare. De altfel, deciziile de achitare sunt extrem de rare în instanțele din Iași – și nu numai! Astfel, deciziile de achitare pot fi numărate pe degete la Judecătoria, Tribunalul și Curtea de Apel Iași. Pentru a fi emisă o astfel de soluție, în dosar trebuie să fie comisă o greșeală gravă. În cazul lui Florin Ursu și al Petronelei Ersilia Burlacu, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au concluzionat că nu există probe din care să reiasă că cei doi ar fi comis infracțiunea de trafic de minori.

Totuși, sentința nu este definitivă. În eventualitatea în care aceasta va fi contestată (cel mai probabil, va fi atacată de procurori), urmează ca magistrații din cadrul Curții de Apel Iași să hotărască ce se va întâmpla cu Florin Ursu și Petronela Ersilia Burlacu. Cert este că astfel de situații sunt foarte rar întâlnite. Demn de subliniat este faptul că, încă de la începutul procesului, cei doi ieșeni au invocat excepții de nelegalitate a administrării probelor și a efectuării a actelor de urmărire penală și de nelegalitate a rechizitoriului.
Adauga un comentariu