Eveniment-Social

Serata „Procopiu” la Palatul Culturii din Iași, intitulată „Interfețe creier – calculator: aplicații inginerești și medicale”

Publicat: 18 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Serata Procopiu la Palatul Culturii din Iași intitulată Interfețe creier - calculator aplicații inginerești și medicale

Complexul Muzeal Național „Moldova” (CMNM) Iași organizează o nouă Serată „Procopiu”. Asta prin Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” și Asociația „Aliance of Educators for Science, Technology, Engineering, Mathematics and Informatics” – ESTEEM România. E vorba de evenimentul lunii februarie 2020 intitulat „Interfețe creier – calculator: aplicații inginerești și medicale”.
Revin, în calitate de gazde ale Seratei, prof. univ. dr. ing. Marian Poboroniuc, profesor de Robotică și Controlul Neuroprotezelor, și dr. ing. Dănuț Irimia – șef lucrări, alături de Alina Baciu – asistent, Alexandru Mitocaru și Andrei Iulian Roman – doctoranzi, de la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată a Universității Tehnice Gheorghe Asachi din Iași.

De data aceasta, aplicațiile vor viza controlul neuroprotezelor și interfețe creier-calculator în domeniul medical al recuperării persoanelor cu handicap neuromotor, provocat de leziuni la nivelul sistemului nervos central (ex. accident vascular cerebral) și perspective în a crea dispozitive inteligente care susțin deplasarea voluntară a persoanelor paralizate. Evenimentul se va desfășura joi, 20 februarie 2020, de la ora 18:00, în Sala „Ștefan Procopiu” de la Palat. Intrarea este liberă, rezervările pot fi făcute pe adresa [email protected].

Adauga un comentariu