Local

Servicii Publice SA continuă programul de toaletare a arborilor din Iași. Iată zonele în care se va lucra astăzi

Publicat: 20 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Servicii Publice SA continuă programul de toaletare a arborilor din Iași. Iată zonele în care se va lucra astăzi

În cursul zilei de astăzi, angajații Servicii Publice SA Iași vor lucra în mai multe zile din oraș pentru a curăța arborii. Programul va continua și în perioada următoare

Societatea SC Servicii Publice Iași (SPI) SA, subordonată municipalității ieșene, va continua și astăzi, 20 mai, programul de toaletare a arborilor din oraș. În cursul zilei de astăzi, echipele Servicii Publice SA vor acționa în zonele aliniamentelor din strada Petru Șchiopu (nr. 2, bl. G1), strada Libertății (nr. 42, bl. 618), strada Pantelimon Halipa (nr. 6 și nr. 6A), dar și pe strada Hatman Șendrea (nr. 5). De asemenea, angajații Servicii Publice SA vor acționa la toaletarea arborilor de pe strada Văscăuțeanu (nr. 18), strada Vasile Lupu, strada Titu Maiorescu (nr. 20, bl. 4), aleea Ghica Vodă, aleea Tudor Neculai (nr. 75), aleea Galata (nr. 2), aleea Ștefan Procopiu. În plus, se va mai acționa și pe bulevardul Metalurgiei, dar și în zona Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”, respectiv în zona Muzeului „Poni – Cernătescu”. Toate intervențiile la toaletarea arborilor au avizul Agenției pentru Protecția Mediului.

Servicii Publice SA va îndepărta vegetația de lângă semnele de circulație

Echipele Servicii Publice SA vor lucra în toate cartierele din municipiu pentru a îndepărta vegetația care obturează și semnele de circulație.

„Angajații municipalității vor face lucrări de eliminare a ramurilor uscate și lucrări de toaletare în verde în vederea formării și echilibrării arborilor. Toate lucrările prevăd îndepărtarea a maxim 25 la sută din coroana arborilor. Prin aceste acțiuni se încearcă și îndepărtarea vegetației care obturează vizibilitatea semnelor de circulație. Concret, ramurile uscate vor fi tăiate de la bază, iar cele verzi vor fi scurtate cu maxim 25 la sută din lungime”, au menționat reprezentanții Servicii Publice SA Iași.

Tăieturile vor fi făcute oblic și vor fi sigilate cu vopsea ecologică pentru a preîntâmpina apariția dăunătorilor și uscarea arborilor. Toaletările se fac cu ajutorul platformelor cu braț ridicător, cu motofierăstraie și cu alpiniști utilitari. Crengile rezultate vor fi transportate în depozitul instituției cu autobasculante.

Adauga un comentariu