Oficiali din cadrul Serviciului Român de Informații (SRI) atrag atenția că toate serviciile relevante de informaţii din Rusia sunt prezente în România, pe partea de spionaj cibernetic, cu atacuri informatice complexe.
Toate serviciile relevante de informaţii din Rusia, respectiv FSB, GRU şi SVR, încearcă să fie prezente în România, pe partea de spionaj cibernetic, spune directorul general al Centrului Naţional Cyberint, SRI, Anton Mugurel Rog.
Serviciului Român de Informații avertizează
Oficialul SRI a menţionat că alte trei sau patru state au acţiuni cibernetice în România, dar nu a făcut nominalizări, unele fiind dintre „ţările care nu ar trebui să facă aşa ceva”.
„Noi aveam date tehnice pentru doi actori că sunt aici. Aveam FSB şi GRU. Cu câteva luni înainte de război a venit şi al treilea actor care lipsea în România: SVR. Deci, acum, pe partea de spionaj cibernetic, toate serviciile relevante de informaţii din Rusia, cu atacuri complexe, încearcă să fie prezente în România”, a declarat Anton Mugurel Rog într-o conferinţă de specialitate.
Anton Mugurel Rog afirmă că rolul Centrului Naţional Cyberint este să dovedească, indubitabil, cu dovezi tehnice, că atacul respectiv este realizat de o anumită grupare.
„Atribuirea politică o face mai târziu preşedintele României, în cazul în care consideră că este oportun, pe baza datelor tehnice oferite de Centrul Naţional Cyberint şi alte instituţii din România sau în cooperare cu companii private”, a precizat Rog, potrivit Agerpres.
Atacurile cibernetice ale Rusiei au afectat toată Europa
Potrivit acestuia, există „un pattern” pe care Rusia l-a folosit de fiecare dată când a avut atacuri militare.
„Înainte au atacat teritoriul respectiv sau împreună cu zona adiacentă cibernetic. Lucrul acesta s-a întâmplat şi acum. Şi nu toate atacurile au putut să targeteze foarte precis Ucraina. Unele atacuri au ieşit, ca să zic aşa, din ce îşi doreau ei şi au afectat şi Europa, aproape în integralitate”, a explicat reprezentantul SRI, conform Antena 3.
Florin Cîțu, mesaj pentru hackerii ruşi care au atacat site-urile din România
lorin Cîţu, preşedintele Senatului, le-a trimis un mesaj hackerilor ruşi care au atacat site-urile din România. Liberalul a adus în discuţie ameninţările autorilor privind atacuri cibernetice şi faptul că aceştia au scris că Marcel Ciolacu este preşedintele Senatului.
Acesta a precizat faptul că este de-a dreptul bizar cum nişte hackeri ruşi au reuşit să greşească cine este preşedintele Senatului, având numele corect.
”În primul rând, nu ştiu ce hackeri sunt ăia care nu ştiu cine e preşedintele Senatului sau preşedintele Camerei Deputaţilor. Dar, trecem peste asta. În al doilea rând, dacă ne uităm la acel comunicat, e bizar să ai numele corect, dar să greşeşti funcţia. Cred că mai uşor îi greşeai numele decât să greşeşti invers, dădeai un simplu search pe Wikipedia şi vedeai cine e preşedintele Senatului”, a comentat Florin Cîţu.
Agentul Termic ce grad are?
Da dădeau un simplu search și vedeau numai pîrțuri drogate bîl bîl sau cum îi bubuia economia pîrțului drogat al meu–