Prima pagină » Stiri si curiozitati » Sfântul Arhanghel Rafael, îngerul vindecător și ocrotitorul bolnavilor
Sfântul Arhanghel Rafael, îngerul vindecător și ocrotitorul bolnavilor

Sfântul Arhanghel Rafael, îngerul vindecător și ocrotitorul bolnavilor

16 apr. 2024, 11:12,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Arhanghelul Rafael este vindecătorul celor bolnavi și îndrumătorul celor care călătoresc, el fiind de asemenea protectorul celor căsătoriți, care trăiesc în frica lui Dumnezeu.

Potrivit tradiției, Sfântul Arhanghel Rafael este vindecătorul celor bolnavi și călăuzitorul tainic al persoanelor care călătoresc, el protejându-i pe cei îngrijorați și pe cei pierduți. De asemenea, este sfântul ocrotitor al căsniciei și al iubirii, precum și al dragostei conjugale. El este prăznuit de Biserica Ortodoxă împreună cu Arhanghelul Uriel pe data de 8 noiembrie.

Arhanghelul Rafael, călăuzitorul lui Tobit

Numele Arhanghelului Rafael provine din limba ebraică, numele este compus din două cuvinte, „rafa” și „El”, însemnând Domnul Vindecător sau Dumnezeu este Cel care vindecă. El este menționat atât în cartea lui Enoh, cât și în cartea lui Tobit. De asemenea, este unul dintre cei mai importanți îngeri în tradiția islamică.

Ocrotitorul și îndrumătorul înțelept al dreptului Tobie, astfel el este amintit și descris în Cartea lui Tobit din Vechiul Testament. El se descoperă pe sine în fața lui Tobit, spunând „Eu sunt Rafael, unul din cei șapte Sfinți Îngeri, care ridică rugăciunile sfinților și le înalță înaintea slavei Celui Sfânt” (Tobit 12, 15).

Sfânta Scriptură ne aduce mereu aminte despre puterile dumnezeiești și cum Duhul Sfânt comunică prin acești arhangheli în lumea oamenilor. Sfânta Scriptură și Sfânta Tradiție ne descoperă numele celor șapte Sfinți Arhangheli, trimișii lui Dumnezeu și capetele puterilor și îngerilor cerești. Aceștia sunt Mihail și Gavril, Rafael și Uriil și nu în ultimul rând Salatiil Iegudiil și Varahii.

„O, arhanghel cu întreit dar, care rănile ni le vindeci, care pașii ni-i îndrepți, care cununiile ni le păzești, cercetează-ne la vremea nevoilor noastre, ca pe Tobit cel tare în credință tămăduindu-ne, ca pe Tobie cel cu bună nădejde călăuzindu-ne, ca pe Sara cea curată în iubire dezlegându-ne, și cere pentru noi de la Mântuitorul Hristos iertarea păcatelor noastre și cetățenia Ierusalimului ceresc, unde, împreună cu îngerii și cu sfinții, să ne învrednicim a cânta: Aliluia!”

Astfel apare Arhanghelul Rafael, el fiind de asemenea portretizat în iconografie ținându-l pe Tobie de mână și îndrumându-l spre calea dreaptă. De asemenea, îngerul Rafael ține în mână un vas medical, de cele mai multe ori albastru, ca semn al tămăduirilor dăruite de Dumnezeu celor credincioși și în nevoie de ajutor.

Arhanghelul care oferă vindecarea celor bolnavi

Arhanghelul Rafael ajută la vindecarea bolilor și afecțiunilor fizice, dar de asemenea, citind Acatistul Arhanghelului Rafael îi poți cere îndrumări atât legate de sănătatea ta, cât și pentru a te îndruma atunci când ai nevoie. De asemenea, pentru problemele emoționale sau psihologice, precum depresia sau anxietatea, poți apela la ajutorul arhanghelului Rafael. Ajutându-te să te eliberezi de energiile negative care te țin strâns legat de aceste stări emoționale rele. Pe lângă acestea, îi poți cere ajutorul și pentru problemele în călătorie sau când ești pierdut. Apelează la el pentru idei de călătorie sau pentru ajutorul financiar să poți să îți urmezi visul sau călătoria fie una fizică sau spirituală.

Pentru a-l invoca pe Arhanghelul Rafael în probleme de sănătate și cele emoționale este nevoie să spui această rugăciune în fața unei candele, ori de câte ori ai nevoie.

„Arhanghele Rafael, te rog să mă ajuți cu vindecarea (numește problema de sănătate). Înconjoară-mă cu lumina ta vindecătoare, adu-mi îndrumări despre schimbările pozitive pe care le pot face pentru a-ți îmbunătăți sănătatea și despre problemele emoționale care contribuie. Te rog să mă ajuți cu găsirea oricărui vindecător care mă poate ajuta în procesul meu de vindecare. Mulțumesc, așa să fie și așa este”.

Arhanghelul Rafael este unul dintre cei 7 arhangheli, mesageri ai Domnului, el te poate ajuta în problemele de sănătate sau atunci când te simți pierdut sufletește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *