Stiri si curiozitati

Arhanghelul Uriel. Cu ce este asociat îngerul luminii și când să apelezi la acesta după ajutor

Publicat: 22 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Arhanghelul Uriel. Cu ce este asociat îngerul luminii și când să apelezi la acesta după ajutor
Arhanghelul Uriel semnifică „Lumina lui Dumnezeu” sau „Focul lui Dumnezeu”

Arhanghelul Uriel semnifică „Lumina lui Dumnezeu” sau „Focul lui Dumnezeu”. Acesta este unul dintre cei mai puternici și influenți arhangheli, considerat și îngerul prezenței. El este capabil să reflecte lumina de neimaginat, este asociat cu fulgerul, tunetul.

Uriel ajută la rezolvarea conflictelor atât familiale, cât și sociale, la întărirea credinței și a forței. Cu toate acestea, în rugăciunile lui Uriel nu se cer doar chestiuni spirituale, mulți credincioși apelează la el în caz de nevoie materială extremă. El luminează situațiile, clarifică profețiile și avertizează despre apariția unor probleme grave. Persoanele care rostesc rugăciuni adresate Arhanghelului Uriel, Sfântului Efrem sau Sfântului Mina o fac cu ajutorul unei monede pe care este printat chipul Sfântului. Moneda este prezentată într-o cutie acrilică transparentă. Detaliile corpului carcasei sunt conectate prin magneți, astfel încât moneda să poată fi îndepărtată dacă este necesar. Cutia exterioară elegantă reflectă culoarea roșie energetică a Arhanghelului Uriel, simbolizând forța vieții.

icoana arhanghelul uriel
Mulți oameni știu că fiecare persoană are propriul înger păzitor

Arhanghelul Uriel. Când trebuie să te rogi și cum este reprezentat acesta în icoane

Uriel este cel mai înțelept Arhanghel care a oferit oamenilor cunoștințe alchimice. În cărțile iudeo-creștine, el este numit Arhanghelul Mântuirii. Informațiile intelectuale, soluții practice, creativitate pot fi obținute apelând la el cu rugăciune. Răspunsul va fi sub formă de perspectivă asupra unei noi idei. Fiind un Înger de lumină, el luminează mințile omenești cu lumina lui Dumnezeu, spunându-ți adevărul. Ca un Înger de foc, el aprinde credința sinceră și arzătoare în inimile oamenilor, alungă toate gândurile rele și impure și te ajută să găsești un loc de muncă.

Mulți oameni știu că fiecare persoană are propriul înger păzitor, dar pentru majoritatea oamenilor rămâne întrebarea, cum diferă arhanghelii de îngeri și ce loc ocupă ei în creștinism. În total, textele creștine menționează opt arhangheli, care sunt considerați a fi cel mai înalt rang îngeresc. Unul dintre ei este și Uriel.

icoana arhanghelul uriel
Uriel este cel mai înțelept Arhanghel care a oferit oamenilor cunoștințe alchimice

Trebuie menționat faptul că acest arhanghel, la fel ca și Sfânta Xenia, se regăsesc astăzi nu doar în tradiția ortodoxă, ci este folosit activ și în ezoterism, dovadă fiind masa de cărți care conțin practici spirituale adresate arhanghelilor.

În cultura ortodoxă, în iconografie, arhanghelul Uriel este de obicei reprezentat într-o mână cu o sabie, iar în cealaltă cu o flacără. Întrucât acest arhanghel simbolizează lumina și iluminarea, este considerată chemarea lui de a lumina drumul către Domnul pentru oameni, eliberându-i de patimile păcătoase și de atașamentul față de lumea materială. În plus, Uriel patronează științele și dobândirea cunoștințelor.

Informații generale despre Uriel. Care este scopul divinității

Scopul lui Uriel precum și a Sfântului Mina, în primul rând, este de a reaminti omenirii că suntem, în primul rând, un suflet și o energie și, în al doilea rând, un corp material. Probabil din acest motiv, atât rugăciunile creștine, cât și practicile ezoterice, adresate acestui arhanghel, sunt chemate pentru a trezi o persoană la viața spirituală, creativitate și un nivel superior de conștiință.

icoana arhanghelul uriel
Cu toate acestea, în rugăciunile lui Uriel nu se cer doar chestiuni spirituale, mulți credincioși apelează la el în caz de nevoie materială extremă

Puteți afla destul de multe despre Arhanghelul Uriel din Apocrife, și anume din Cartea a treia a lui Ezra. Conform textului, Uriel este prezentat ca mesager al lui Dumnezeu pentru Ezra, pentru a-i lămuri căile Domnului către el. În plus, aici se spune că Uriel a fost așezat de Domnul la porțile paradisului după căderea și izgonirea din Eden a primilor oameni, Adam și Eva, pentru a păzi aceste porți.

Există o mică mențiune a numelui acestui arhanghel în apocrifa lui Enoh, unde la descrierile deja existente ale lui Uriel, ca vestitor al luminii divine și al spiritualității în general, se adaugă încă unul dintre numele lui, îngerul tunetului și a ezitării.

După cum s-a menționat mai sus, în mod tradițional Sfântul Uriel este înfățișat în iconografie ținând o sabie ascuțită în mâna dreaptă și o flacără de foc în stânga. Aceste obiecte simbolizează o atitudine zelosă față de Dumnezeu și o disponibilitate de a-l sluji, curățând calea către El cu o sabie și luminând calea cu lumină.

În fiecare an, pe 21 noiembrie, multe biserici din țara noastră țin slujbe pentru Arhanghelul Uriel. De regulă, în aceste zile, se citesc rugăciuni înaintea chipului arhanghelului și se cântă un acatist.  Reprezentanții vechii învățături indiene a Reiki, care se bazează pe lucrul cu energiile, apelează și ei la acest arhanghel. Pentru adepții învățăturii, Uriel este un asistent în găsirea păcii și a scăpa de tot felul de negativitate.

icoana arhanghelul uriel
Uriel ajută la rezolvarea conflictelor atât familiale, cât și sociale, la întărirea credinței și a forței
Adauga un comentariu