Local

Sfârșit de săptămână plin de incendii în județul Iași. Dezastru în mai multe localități ieșene din cauza flăcărilor

Publicat: 23 feb. 2021
Pompieri ISU Iași în intervenție la un incendiu
Mai multe incendii în județul Iași au dus la intervenții la limită ale pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență

O serie de incendii au avut loc în mai multe localități din județul Iași la finalul săptămânii trecute. Pompierii din cadrul ISU Iași au fost solicitați să intervină în mai multe situații pentru a lichida flăcările apărute la locuințele unor persoane. Angajații Inspectoratului au intervenit și în alte situații în județ

La finalul săptămânii trecute, în mai multe localități din județul Iași au avut loc o serie de incendii. Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) și serviciile voluntare ieșene au avut de furcă în zone precum Scobinți, Voinești, dar și localitatea Tătăruși. În plus, și în municipiul Iași au avut loc o serie de evenimente la care au fost nevoiți să intervină cei de la ISU Iași. În această perioadă, numărul de incendii este destul de ridicat, una din cauze fiind legată de coșurile de fum care nu sunt curățate corect de către proprietarii locuințelor.

Incendii în județul Iași. Locuință distrusă de flăcări în comuna Scobinți

Pompierii din cadrul ISU Iași au intervenit la finalul săptămânii trecute în comuna Scobinți pentru a stinge un incendiu izbucnit la o locuință.

„În data de 20 februarie 2021, ora 3:56, echipaje din cadrul Punctului de Lucru Hârlău și al Secției de Pompieri Târgu Frumos au intervenit în localitatea Scobinți. S-a intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului au ars mobilierul de bucătărie și dormitor, două uși, o fereastră, diverse materiale textile, o grindă din lemn și s-au deteriorat pereții pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum deteriorat”, au precizat cei de la ISU Iași.

Incendiile au fost printre principalele cauze ale evenimentelor neplăcute în Iași și în 2020.

Incendiu în comuna Voinești din județul Iași

Alte incedii au avut loc și în comunele Voinești, dar și în localitatea Tătăruși din județul Iași. Flăcările au distrus o locuință în Voinești, dar și un autoturism în localitatea Tătăruși.

„În data de 20 februarie 2021, ora 11:00, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Schitu Stavnic, comuna Voinești. S-a intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului au ars acoperișul bucătăriei pe o suprafață de aproximativ 4 metri pătrați și acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați”, au menționat reprezentanții ISU Iași.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat ori neprotejat termic față de materialele combustibile.

Intervenții nenumărate în municipiul Iași

Angajații Inspectoratului au avut și alte misiuni la finalul săptămânii trecute în afara unor incendii în județul Iași. O bună parte a acestor intervenții au fost făcute în municipiul Iași. Pompierii au fost solicitați în mai multe rânduri pentru a ajunge la locuințele unor persoane despre care nu se mai știa nimic.

„În data de 19 februarie 2021, ora 11:06, echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit pentru deblocarea ușii unui imobil din municipiu, strada Ciric. După realizarea accesului în locuință, s-a constatat că persoana de sex masculin era în interior, conștientă, fiind ulterior predată unui echipaj medical de prim-ajutor. În aceeași zi, ora 11:09, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiu, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transport persoană supraponderală”, au mai precizat reprezentanții ISU Iași.

O persoană a căzut de la etajul 2. Misiune de salvare în zona Bucium

Tot la finalul săptămânii anterioare, angajații ISU Iași au mai intervenit în municipiu și în alte situații. Duminică, 21 februarie 2021, pompierii au ajuns pe șoseaua Bucium din municipiul Iași, pentru a transporta la un echipaj al Ambulanței o persoană care a căzut de la etajul 2 al unui bloc. În plus, cei de la ISU au intervenit și pe bulevardul Chimiei în aceeași zi. Pompierii au ajuns în zonă pentru deblocarea ușii unui apartament, în urma solicitării unor persoane. După ce au intrat în locuința respectivă, cei de la ISU au găsit, din păcate, o femeie decedată.
O altă intervenție a avut loc duminică seara, 21 februarie 2021, pe șoseaua Bucium, la un accident rutier. În urma accidentului au fost avariate un branșament de gaze naturale și un stâlp aferent rețelei de distribuție a energiei electrice.

Comentarii
  • Lichideaza incendiul si te scot carbonizat. Cauza: de la tigara,…defectiuni la instalatie electrica,…foc pus intentionat….GATA! ISU, o institutie total ineficienta. Daca dorim ca isu-pompieri sa ne apere, ar trebui sa stim totul despre ei, sa fie totul public; salarii, sporuri, varsta de pensionare, marimea pensiilor, cu ce se ocupa unii dupa varsta de pensionare. Asta se poate in conditiile in care sa nu mai fie o institutie militara.Apoi sa fie stabilite alte atributii, si raspunderi, menite sa previna producerea de incendii. Ex. verifici absolut toate cosurile de fum si raspunzi daca au luat foc!

Adauga un comentariu